Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-03-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σκότωσε τον πατέρα του.
  • [02] Δίκη δουλεμπόρων.
  • [03] Χρηματιστήριο-Παπαντωνίου.
  • [04] Προεκλογική δραστηριότητα.
  • [05] Διάλυση Βουλής-υπουργικό συμβούλιο.
  • [06] Χρηματιστήριο.
  • [07] Τροχαία - Απολογισμός.
  • [08] Κυπριακό.
  • [09] ΟΝΕ- Αίτηση ένταξης- Θετικά σχόλια.
  • [10] Προεκλογική δραστηριότητα πολιτικών αρχηγών.
  • [11] Διάλυση Βουλής.

  • [01] Σκότωσε τον πατέρα του.

    14/03/2000 13:21:12

    Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε το πρωί στο χωριό Πετσάτες Καλαβρύτων του νομού Αχαϊας. Ο Χρήστος Λίβας πυροβόλησε και σκότωσε για άγνωστους λόγους τον πατέρα του Ανδρέα. Μετά την πράξη του ο πατροκτόνος εξαφανίστηκε και αναζητείται από την αστυνομία.

    [02] Δίκη δουλεμπόρων.

    14/03/2000 13:21:05

    Στο Αυτόφωρο Δικαστήριο Χίου αναμένεται να δικαστούν σήμερα οι δύο Τούρκοι δουλέμποροι οι οποίοι με μότορσιπ μετέφεραν το περασμένο Σάββατο, σε ακτή του νησιού 300 περίπου λαθρομετανάστες, μεταξύ των οποίων και 40 παιδιά. Οι λαθρομετανάστες παραμένουν στα Καρδάμυλα.

    [03] Χρηματιστήριο-Παπαντωνίου.

    14/03/2000 13:18:46

    Καθοριστική είναι αυτή η εβδομάδα για τη Σοφοκλέους, ενώ το πρωί ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου είχε σύσκεψη με τραπεζίτες και το προεδρείο του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Μετά τη σύσκεψη ο κ.Παπαντωνίου αναφερόμενος στην πορεία του Χρηματιστηρίου, δήλωσε ότι "έχουν γνώση οι φύλακες" και κάλεσε τους επενδυτές να κλείσουν τα αυτιά τους στις κομματικές σειρήνες. Σημειώνεται ότι νέα δεδομένα δημιουργούνται για τη Σοφοκλέους μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο Φιτς-Αϊ-Μπι-Σι-Εϊ και τις θετικές εκτιμήσεις από τη "Σάλομον Σμιθ Μπάρνεϊ".

    [04] Προεκλογική δραστηριότητα.

    14/03/2000 13:18:39

    Το κοινωνικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ θα δώσει αύριο στη δημοσιότητα ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Ζάππειο. Αύριο, αναμένεται να εκδοθεί και η απόφαση του Συμβουλιου της Επικρατείας για το προεκλογικό κέντρο του Συντάγματος μετά την προσφυγή του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα λήγει η προθεσμία κατάθεσης δικαιολογητικών για την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους. Στη ΝΔ αναμένεται εντός των προσεχών ημερών, να δοθεί στη δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματος. Το πρωί περίπου εκατό άτομα από την Καρδίτσα συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία στη Ρηγίλλης και διαμαρτυρήθηκαν για τον αποκλεισμό από το ψηφοδέλτιο του νομού, του γιατρού Τσιάρα. Αύριο, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, θα μιλήσει σε συγκέντρωση οπαδών του κόμματός του στη Βέροια. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος συναντήθηκε το μεσημέρι με το Μανώλη Γλέζο ενώ το απόγευμα θα περιοδεύσει στην Πετρούπολη. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, επισκέφθηκε το πρωί τη δέκατη εφορία Αθηνών, ενώ το απόγευμα θα περιοδεύσει στη Νέα Σμύρνη.

    [05] Διάλυση Βουλής-υπουργικό συμβούλιο.

    14/03/2000 13:17:23

    Εντός της ημέρας θυροκολλείται στη Βουλή το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση του κοινοβουλίου και την προκήρυξη εκλογών στις 9 Απριλίου, γεγονός που σημαίνει ότι κι επίσημα πλέον από σήμερα μπαίνουμε στην προεκλογική περίοδο. Το πρωί, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη πραγματοποιήθηκε και η τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ενώ στη συνέχεια ο κ.Σημίτης έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, στον οποίο επέδωσε προς υπογραφή το προεδρικό διάταγμα. Ο κ.Σημίτης κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ζήτησε από τα μέλη της κυβέρνησης να συνεχίσουν τη δουλειά τους και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το ΠΑΣΟΚ πάει καλά. Επισήμανε ότι οι υπουργοί πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων ενδεχομένως δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Ανέφερε ότι πρόκειται να γίνουν αλλαγές στα υπουργεία Δικαιοσύνης, Εσωτερικών και Τύπου.

    [06] Χρηματιστήριο.

    14/03/2000 09:21:24

    [07] Τροχαία - Απολογισμός.

    14/03/2000 09:21:18

    Αιματηρή ήταν και αυτή η έξοδος των κατοίκων των αστικών κέντρων προς την ύπαιθρο για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας. Σε όλη τη χώρα 24 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 321 τραυματίστηκαν σε 264 τροχαία δυστυχήματα, που σημειώθηκαν απο το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι σήμερα το πρωί.

    [08] Κυπριακό.

    14/03/2000 09:21:12

    Την πεποίθηση του ότι η επίλυση του Κυπριακού είναι εφικτή και την

    ανάγκη απευθείας συνομιλιών με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης. Ο κ. Κληρίδης υπογράμμισε ότι η κυριαρχία ενός κράτους δεν θεμελιώνεται από το σύνταγμα του κράτους, αλλά από την αναγνώριση του από την διεθνή κοινότητα.

    [09] ΟΝΕ- Αίτηση ένταξης- Θετικά σχόλια.

    14/03/2000 09:21:06

    Ο προεδρεύων Πορτογάλος υπουργός Οικονομίας, Χοακίμ Πίνα Μούρα,

    "καλωσόρισε" την ελληνική αίτηση ένταξης στην ΟΝΕ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι στη Σύνοδο Κορυφής στο Πόρτο, τον προσεχή Ιούνιο, η Ελλάδα θα ανήκει στους "12" της Ευρώπης. Επίσης, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του βρετανικού οίκου οικονομικών αξιολογήσεων FITCH-IBCA,

    αναβαθμίζεται η ελληνική οικονομία.

    [10] Προεκλογική δραστηριότητα πολιτικών αρχηγών.

    14/03/2000 09:20:59

    Συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο θα δώσει αύριο ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, για την κοινωνική πολιτική, ενω μεθαύριο θα περιοδεύσει στη Μαγνησία. Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, θα μιλήσει αύριο στη Βέροια. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, θα περιοδεύσει σήμερα στην Πετρούπολη και ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, συναντάται με τον πρόεδρο της ΕΔΗΚ,Νεοκλή Σαρρή.Χθες η Δημοκρατική Περιφερειακή Ενωση του Μιχάλη Χαραλαμπίδη, παρουσίασε την ιδρυτική της διακήρυξη.

    [11] Διάλυση Βουλής.

    14/03/2000 09:20:53

    Θυροκολλείται σήμερα το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής και της προκήρυξης εκλογών στις 9 Απριλίου. Η χώρα εισέρχεται και επίσημα σε προεκλογική περίοδο. Για τελευταία φορά πριν απο τις εκλογές συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα ασχοληθεί με τρέχοντα διαχειριστικά θέματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 14 March 2000 - 12:30:46 UTC