Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-03-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τροχαίο δυστύχημα-Νεκρός ένας στρατιώτης.
  • [02] Θερινή ώρα από την Κυριακή.
  • [03] Παράδοση σκάφους στην Κύπρο.
  • [04] Τρόλεϊ-αναστολή στάσεων.
  • [05] Διαδήλωση συνταξιούχων.
  • [06] Κύμα κακοκαιρίας.
  • [07] Προεκλογική δραστηριότητα αρχηγών.
  • [08] Στάσεις στα τρόλεϊ.
  • [09] Γερμανικές αποζημιώσεις.
  • [10] Μάρμαρα Παρθενώνα.
  • [11] Προτάσεις Σημίτη - Ε.Ε.
  • [12] Κινητικότητα αρχηγών.

  • [01] Τροχαίο δυστύχημα-Νεκρός ένας στρατιώτης.

    21/03/2000 14:12:59

    Ενας στρατιώτης έχασε τη ζωή του και ένας τραυματίστηκε σοβαρά το μεσημέρι, όταν το στρατιωτικό όχημα στο οποίο επέβαιναν, ανατράπηκε λόγω ολισθηρότητας του δρόμου κοντά στο στρατόπεδο Καποτά, στο Μενίδι Αττικής και έπεσε απο μικρή γέφυρα έξι μέτρων. Μέχρι στιγμής από το υπουργείο Αμυνας δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των θυμάτων.

    [02] Θερινή ώρα από την Κυριακή.

    21/03/2000 13:13:07

    Μεγαλώνει η ημέρα από την ερχόμενη Κυριακή, καθώς τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο της θερινής ώρας. Ειδικότερα, στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μια ώρα μπροστά και να δείχνουν 4. Η εφαρμογή του μέτρου σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα ισχύσει μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, οπότε και θα επανέλθει σε ισχύ η χειμερινή ώρα.

    [03] Παράδοση σκάφους στην Κύπρο.

    21/03/2000 13:13:00

    Παρουσία των υπουργών Αμυνας Ελλάδας και Κύπρου Ακη Τσοχατζόπουλου και Σωκράτη Χάσικου, αντίστοιχα, παραδόθηκε το πρωί στο κυπριακό πολεμικό ναυτικό το περιπολικό σκάφος "Κνωσσός", το οποίο πλέον θα φέρει το όνομα "Κερύνεια". Ο κ.Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι η παραχώρηση αυτή επιβεβαιώνει την κοινή υποχρέωση των δύο χωρών να εγγυηθούν την ασφάλεια των κρατών τους, έναντι οιασδήποτε απειλής αλλά και να στηρίξουν από κοινού την προοπτική ασφάλειας, ειρήνης και συνεργασίας στην περιοχή. Πρόσθεσε, ότι κάθε προσπάθεια αλλαγής του στάτους κβο ή αμφισβήτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων θα μας βρει από κοινού ενωμένους και δυνατούς να απαντήσουμε.

    [04] Τρόλεϊ-αναστολή στάσεων.

    21/03/2000 13:11:50

    Ανέστειλαν τις δύο στάσεις εργασίας που είχαν εξαγγείλει για το μεσημέρι και το βράδυ οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, μετά από σύσκεψη που είχε το πρωί το σωματείο εργαζομένων ΗΛΠΑΠ. Σημειώνεται ότι χθες το μονομελές πρωτοδικείο, χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα τρόλεϊ, παράνομες και καταχρηστικές. Για αύριο, οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει τετράωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι εως τις 4 το απόγευμα.

    [05] Διαδήλωση συνταξιούχων.

    21/03/2000 13:10:38

    Εντονα κυκλοφοριακά προβλήματα δημιουργήθηκαν λίγο πριν το μεσημέρι στην Αθήνα λόγω της πορείας των συνταξιούχων οι οποίοι νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος, διεκδικώντας βελτίωση των παροχών και αύξηση των συντάξεών τους. Οι συγκεντρωθέντες έκαναν πορεία προς τη Βουλή και το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας όπου και επέδωσαν σχετικά ψηφίσματα. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον κ.Παπαντωνίου, ο οποίος παρέπεμψε για μετά τις εκλογές την όποια απόφαση για τις συντάξεις. Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

    [06] Κύμα κακοκαιρίας.

    21/03/2000 13:09:22

    Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει από το απόγευμα ο καιρός σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα συνοδεύεται από χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές και χιόνια. Το βράδυ, είναι πιθανόν να χιονίσει και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας. Στην Αττική θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις το βράδυ, ενώ είναι πιθανόν να χιονίσει πρόσκαιρα και μέσα στην πόλη. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Πέμπτη το απόγευμα.

    [07] Προεκλογική δραστηριότητα αρχηγών.

    21/03/2000 13:08:09

    Εντείνονται οι προεκλογικές κινήσεις των κομμάτων καθώς έχουν απομείνει τρεις περίπου εβδομάδες πριν τις εκλογές του Απριλίου. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, περιοδεύει σήμερα στην Αχαϊα, ενώ το βράδυ θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Πάτρα. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής θα μιλήσει το βράδυ στη Λειβαδιά. Η γγ του ΚΚΕ επισκέφθηκε το μεσημέρι το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ το απόγευμα θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Μπραχάμι, στην Αθήνα. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος συναντήθηκε το πρωί με το προεδρείο της ΓΣΕΕ ενώ το απόγευμα θα περιοδεύσει στο Περιστέρι και το Αιγάλεω. Τέλος, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, επισκέφθηκε το πρωί το μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι, ενώ το απόγευμα θα περιοδεύσει στο νομό Πιερίας.

    [08] Στάσεις στα τρόλεϊ.

    21/03/2000 10:04:09

    Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν εδώ και δύο μήνες, δήλωσαν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, παρά την αρνητική γι΄ αυτούς δικαστική απόφαση, που χαρκατήρισε τις κινητοποιήσεις τους παράνομες και καταχρηστικές. Για σήμερα έχουν προγραμματίσει στάσεις εργασίας 1.30-3.30 το μεσημέρι και 6.30-8.30 το βράδυ.

    [09] Γερμανικές αποζημιώσεις.

    21/03/2000 10:04:02

    Απόρριψη της αίτησης του Γερμανικού Δημοσίου για τις αποζημιώσεις θυμάτων του Διστόμου, που επιδίκασε το πρωτοδικείο Λιβαδειάς, προτείνει, σύμφωνα με πληροφορίες, προς την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ο εισηγητής - αρεοπαγίτης, Νικόλαος Γεωργίλης. Υπενθυμίζεται ότι το Γερμανικό Δημόσιο έχει προσβάλλει την απόφαση του πρωτοδικείου Λιβαδειάς, επικαλούμενο ότι απολαμβάνει ετεροδικίας και συνεπώς δεν έχουν δικαιοδοσία να δικάσουν τις αγωγικές διαφορές τα ελληνικά δικαστήρια.

    [10] Μάρμαρα Παρθενώνα.

    21/03/2000 10:03:56

    Στις 9 Μαρτίου του 2000 κατατέθηκε απο το υπουργείο Πολιτισμού ο τεκμηριωμένος φάκελλος για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην ειδική Επιτροπή του Βρετανικού Κοινοβουλίου. Το τετρασέλιδο υπόμνημα εχει υπογραφεί απο τήν υπουργό Πολιτισμού Ελισάβετ Παπαζώη και συνοδεύεται απο επιστολή του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρεου προς τον πρόεδρο της Επιτροπής του Βρετανικού Κοινοβουλίου κ. Τζέραλντ Κάουφμαν.

    [11] Προτάσεις Σημίτη - Ε.Ε.

    21/03/2000 10:03:49

    Θετική αποδοχή βρήκαν στην ΕΕ οι ελληνικές θέσεις έτσι όπως είχαν εκφραστεί σε επιστολή του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, για την

    επίτευξη της πλήρους απασχόλησης μέχρι το 2010, τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την προσαρμογή του ευρωπαϊκού κράτους πρόνοιας στα σημερινά δεδομένα. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη λήξη του συμβουλίου γενικών υποθέσεων. Επίσης, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο Κόσοβο και αποφασίστηκε η άρση της απαγόρευσης πτήσεων απο και προς το Βελιγράδι.

    [12] Κινητικότητα αρχηγών.

    21/03/2000 10:03:43

    Καταστροφική για τη χώρα χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, τη διακυβέρνησή της απο τη ΝΔ την περίοδο 1990-1993. Ο πρωθυπουργός, που θα περιοδεύσει σήμερα στην Αχαϊα και θα μιλήσει το βράδυ στην Πάτρα, επιθεώρησε χθες τα έργα στο νέο αεροδρόμιο των Σπάτων.Στη νέα εποχή την Ελλάδα θα οδηγήσει η ΝΔ, δήλωσε ο πρόεδρός της, Κώστας Καραμανλής, απο την Κομοτηνή, υπογραμμίζοντας οτι το κόμμα του θα είναι ο νικητής της 9ης Απριλίου. Σήμερα θα επισκεφθεί τη Λιβαδειά. Η γγ του ΚΚΕ,Αλέκα Παπαρήγα,θα επισκεφθεί το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και το απόγευμα θα μιλήσει σε συγκέντρωση στον Αγιο Δημήτριο. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, θα συναντηθεί με το προεδρείο της ΓΣΕΕ. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, θα περιοδεύσει στο νομό Πιερίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 March 2000 - 12:30:37 UTC