Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-03-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λισαβόνα-σύνοδος κορυφής ΕΕ.
  • [02] Προεκλογική δραστηριότητα κομμάτων.
  • [03] Αθήνα-Μαθητική παρέλαση για 25η Μαρτίου.
  • [04] Τροχαία-επιφυλακή για τριήμερο.
  • [05] Ναυάγιο ελληνόκτητου πλοίου.
  • [06] Ανασυγκρότηση Βαλκανίων - Θεσσαλονίκη.
  • [07] Προεκλογική κίνηση κομμάτων.
  • [08] Δημοσκόπηση.
  • [09] Ναυάγιο.

  • [01] Λισαβόνα-σύνοδος κορυφής ΕΕ.

    24/03/2000 13:40:36

    Στη Λισαβόνα ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες του έκτακτου συμβουλίου κορυφής των ηγετών των χωρών-μελών της Ευρωπαικής Ενωσης με βασικό θέμα την απασχόληση και την αντιμετώπιση της ανεργίας. Στόχος είναι η επίτευξη υψηλού και σταθερού ρυθμού ανάπτυξης που θα οδηγήσει σε δραστική μείωση της ανεργίας και στην πλήρη απασχόληση. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, επισήμανε ότι μόνο με την επίτευξη των στόχων αυτών, η Ευρώπη θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ανέφερε ότι η Ευρώπη πρέπει να μπει ταχύτατα στην κοινωνία της γνώσης και της τεχνολογίας και να κάνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα.

    [02] Προεκλογική δραστηριότητα κομμάτων.

    24/03/2000 13:39:30

    Συνεχίζεται σήμερα η προεκλογική δραστηριότητα των κομμάτων. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής θα μιλήσει το βράδυ σε συγκέντρωση οπαδών του στη Χαλκίδα. Το μεσημέρι ο κ.Καραμανλής συναντήθηκε με το γγ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος νωρίτερα, είχε συνομιλία με τον πρόεδρο του Συνασπισμού Νίκο Κωνσταντόπουλο. Το βράδυ θα μιλήσει στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Μητσοτάκης. Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα περιοδεύει σήμερα στη Μυτιλήνη, ενώ ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας επισκέφθηκε το πρωί το Ρέθυμνο και το απόγευμα θα μεταβεί στο Ηράκλειο.

    [03] Αθήνα-Μαθητική παρέλαση για 25η Μαρτίου.

    24/03/2000 13:39:23

    Ενώπιον του υπουργού Παιδείας Γεράσιμου Αρσένη πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Αθήνα, η μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου. Μετά την παρέλαση ο κ.Αρσένης δήλωσε ότι σήμερα καμαρώσαμε τα παιδιά και πρόσθεσε ότι το μέλλον των λαών δεν έρχεται από την ισοπέδωση αλλά μέσα από την εθνική συνείδηση. Το βράδυ, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, θα παραστεί στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο πανεπιστήμιο Αθηνών, με αφορμή την εθνική επέτειο. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο το πρωί, με τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας.

    [04] Τροχαία-επιφυλακή για τριήμερο.

    24/03/2000 13:39:17

    Σε επιφυλακή βρίσκεται η τροχαία προκειμένου να διευκολύνει την ομαλή έξοδο των εκδρομέων για το εορταστικό τριήμερο. Από τις 2 το μεσημέρι, αναμένεται να παραχωρηθεί μια επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, από το Δαφνί ως την Ελευσίνα. Παράλληλα, αν χρειαστεί θα γίνουν και κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε άλλους οδικούς κόμβους. Οι εκδρομείς το διήμερο αυτό θα έχουν σύμμαχό τους τον καλό καιρό που θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα. Από το πρωί εκτελούνται κανονικά τα δρομολόγια όλων των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

    [05] Ναυάγιο ελληνόκτητου πλοίου.

    24/03/2000 13:39:07

    Συνεχίζονται από θαλάσσης και αέρος οι έρευνες, για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων 19 ναυαγών του ελληνόκτητου φορτηγού πλοίου, "Λίντερ Ενα" που βυθίστηκε χθές βράδυ λόγω ρήγματος, ενώ έπλεε 360 ναυτικά μίλια από τις ακτές των Βερμούδων. Τα σωστικά συνεργεία έχουν περισυλλέξει μέχρι στιγμής 12 μέλη του πληρώματος, ενω εκπρόσωπος της καναδικής ακτοφυλακής δήλωσε οτι στη θαλάσσια περιοχή έχουν εντοπιστεί και άλλοι ναυαγοί ζωντανοί. Μεταξύ των αγνοουμένων είναι και ο πλοίαρχος Κοσμάς Πουλιάδης. Σύμφωνα με τις αρχές, η θερμοκρασία των υδάτων στην περιοχή είναι περίπου 21 βαθμοί Κελσίου, γεγονός που επιτρέπει σε κάποιον ναυαγό να επιζήσει επι περίπου 26 ώρες στα νερά του Ωκεανού. Το "Λίντερ Ενα", ήταν φορτωμένο με 57.000 τόνους αλάτι και είχε αποπλεύσει με 31 μέλη πλήρωμα απο την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου για τη Νέα Υόρκη.

    [06] Ανασυγκρότηση Βαλκανίων - Θεσσαλονίκη.

    24/03/2000 09:20:34

    Σήμερα ξεκινάει και επίσημα η λειτουργία των Γραφείων της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας για την Ανασυγκρότηση των Βαλκανίων, στο μόνιμο χώρο στέγασής τους στη Θεσσαλονίκη, στο αναπαλαιωμένο κτίριο του πρώην ξενοδοχείου "Βιέννη" στην περιοχή του.

    [07] Προεκλογική κίνηση κομμάτων.

    24/03/2000 09:20:28

    Η κατάργηση των εξετάσεων στη Β' Λυκείου, η διάθεση του 5% του ΑΕΠ για την Παιδεία και το 20% του Γ' ΚΠΣ αποτελούν τρείς απο τους βασικούς άξονες της εκπαιδευτικής πολιτικής που θα ακολουθήσει ως κυβέρνηση η ΝΔ, δήλωσε χθες ο πρόεδρός της Κώστας Καραμανλής, που το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στη Χαλκίδα. Η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα περιοδεύει σήμερα στη Λέσβο και ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

    [08] Δημοσκόπηση.

    24/03/2000 09:20:21

    Με διαφορά 1,2% προηγείται το ΠΑΣΟΚ της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της V.PRC που διενεργήθηκε απο τις 4 έως τις 21 Μαρτίου. Συγκεκριμένα,ΠΑΣΟΚ 38,5%,ΝΔ 37,3%,ΚΚΕ 5,2%,ΣΥΝ 4%, ΔΗΚΚΙ 4%,Αλλο κόμμα 3,2%, Λευκό-Ακυρο 2,9%, Αναποφάσιστοι - Δεν απάντησαν 4,9%. Το 51,5% των ερωτηθέντων εκτιμά οτι θα κερδίσει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές και το 27% η Νέα Δημοκρατία. Καταλληλότερο για πρωθυπουργό το 47,2% θεωρεί τον κ. Σημίτη και το 32,3% τον κ. Καραμανλή.

    [09] Ναυάγιο.

    24/03/2000 09:20:13

    Σε εξέλιξη είναι οι προσπάθειες απο τις Καναδικές Αρχές του εντοπισμού και διάσωσης των 31 μελών του πληρώματος του ελληνόκτητου φορτηγού πλοίου ``LEADER 1`` με σημαία Παναμά.Το πλοίο βυθίσθηκε 360 ναυτικά μίλια ανοικτά των Βερμούδων.Ο μοναδικός έλληνας είναι ο πλοίαρχος Κοσμάς Πουλιάδης . Ηδη εντοπίστηκαν δύο βάρκες με ναυτικούς ενώ ελικόπτερο διέσωσε τρείς απο τους ναυαγούς. Το πλοίο ήταν έμφορτο με 57.000 τόνους αλάτι, και είχε αποπλεύσει από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου για τη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 March 2000 - 12:30:44 UTC