Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-03-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέες τιμές στα καύσιμα.
  • [02] Καύσιμα-νέες τιμές.
  • [03] Καλαμάκι-εμπρησμός αυτοκινήτων.
  • [04] Δραστηριότητα πολιτικών αρχηγών.
  • [05] Σημίτης-εξωτερική πολιτική.
  • [06] Εξετάσεις β' και Γ' Λυκείου.
  • [07] Χρηματιστήριο.
  • [08] Δραστηριότητες των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
  • [09] Ομιλίες- Περιοδείες Σημίτη.

  • [01] Νέες τιμές στα καύσιμα.

    29/03/2000 14:33:25

    Νέες τιμές θα ισχύσουν από τα μεσάνυχτα στα καύσιμα. Η βενζίνη θα πωλείται ακριβότερη κατά 0,4 δραχμές το λίτρο και το ντίζελ κατά 3,5 δραχμές. Αντίθετα 2,1 δραχμές φθηνότερα το λίτρο θα πωλείται το πετρέλαιο θέρμανσης.

    [02] Καύσιμα-νέες τιμές.

    29/03/2000 13:13:53

    Νέες τιμές θα ισχύσουν από τα μεσάνυχτα στα καύσιμα. Η βενζίνη θα πωλείται ακριβότερη κατά μισή δραχμή το λίτρο και το ντίζελ κατά 3,5 δραχμές. Αντίθετα 2 δραχμές φθηνότερα το λίτρο θα πωλείται το πετρέλαιο θέρμανσης.

    [03] Καλαμάκι-εμπρησμός αυτοκινήτων.

    29/03/2000 13:13:47

    Δύο αυτοκίνητα που ανήκουν σε Γερμανό διπλωμάτη έκαψαν άγνωστοι στο Καλαμάκι. Την ευθύνη για τους εμπρησμούς ανέλαβε η οργάνωση "Αναρχική Φράξια" υποστηρίζοντας ότι προχώρησε στην ενέργεια αυτή σε συμπαράσταση στο 18χρονο ομογενή από τη Ρωσία ο οποίος σκοτώθηκε από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη, το περασμένο Σάββατο.

    [04] Δραστηριότητα πολιτικών αρχηγών.

    29/03/2000 13:10:13

    Το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα περιοδεύσει στην Εύβοια και το βράδυ θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Χαλκίδα. Στις 7 το βράδυ ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής θα μιλήσει σε συγκέντρωση επιστημόνων στο Γκάζι. Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, επισκέφθηκε το πρωί το εγοστάσιο "Ευρωραπτική" ενώ το βράδυ θα δώσει συνέντευξη στη ΝΕΤ. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος συναντήθηκε το πρωί με το προεδρείο της ΟΛΜΕ, ενώ ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας επισκέπτεται σήμερα τα Τρίκαλα και τη Λάρισα.

    [05] Σημίτης-εξωτερική πολιτική.

    29/03/2000 13:07:43

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε συνέντευξή του το μεσημέρι στο Ζάππειο, παρουσίασε τις θέσεις του κυβερνώντος κόμματος για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής. Ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της εξωτερικής πολιτικής τα τελευταία χρόνια και παρουσίασε τους δέκα στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η ισχυροποίηση της θέσης και του ρόλου της Ελλάδας στην ΕΕ, η εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, η προώθηση της ένταξης της Κύπρου στην Ενωση και η ενίσχυση του περιφερειακού ρόλου της χώρας. Επίσης, ανέφερε τη διεύρυνση του ρόλου και της παρουσίας της Ελλάδας στο διεθνές σύστημα και τους διεθνείς θεσμούς, την περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών με την ομογένεια, την ενδυνάμωση της αμυντικής ικανότητας της χώρας, την προώθηση και ενίσχυση της διπλωματίας, την αξιοποίηση φορέων της κοινωνίας των πολιτών και την αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικό το υπουργείο Εξωτερικών.

    [06] Εξετάσεις β' και Γ' Λυκείου.

    29/03/2000 09:32:59

    Στις 15 Μαίου θα ανακοινωθεί η εξεταστέα ύλη για την Β' και Γ' Λυκείου, που θα διαγωνιστούν μέσα στον Ιούνιο, σύμφωνα και με σχετική πρόταση της γνωστής επιτροπής ειδικών (επιτροπή Καζάζη). Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Ανθόπουλος, ο οποίος τόνισε επίσης οτι η βαθμολογία των μαθητών της Β' λυκείου από τις εξετάσεις του Ιουνίου θα υπολογίζεται προαιρετικά στο απολυτήριό τους.

    [07] Χρηματιστήριο.

    29/03/2000 09:32:52

    Αισιόδοξος και καθησυχαστικός για την πορεία του Χρηματιστηρίου, εφόσον νικήσει το ΠΑΣΟΚ, είναι ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου. Σε χθεσινές δηλώσεις του τόνισε οτι η τάση του Χρηματιστηρίου θα είναι ανοδική τους επόμενους μήνες και οσοι είναι μέσα θα βγουν κερδισμένοι.

    [08] Δραστηριότητες των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

    29/03/2000 09:32:46

    Τους Ελληνες δεν τους χωρίζουν οι ετικέτες του παρελθόντος, αλλά τους ενώνουν τα προβλήματα του σήμερα και οι ευκαιρίες του αύριο, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας χθες στον Πύργο.Το βράδυ ο κ. Καραμανλής θα μιλήσει σε συγκέντρωση επιστημόνων στο Γκάζι. Η γγ του ΚΚΕ,Αλέκα Παπαρήγα,θα επισκεφθεί το εργοστάσιο "Ευρωραπτική".Χθες κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι επιχειρεί να ακυρώσει τις κοινωνικές κατακτήσεις. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, θα συναντηθεί σήμερα με το προεδρείο της ΟΛΜΕ. Χθες έδωσε συνέντευξη στο Ζάππειο, όπου κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για δεξιόστροφη πολιτική. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, θα επισκεφθεί σήμερα τα Τρίκαλα και τη Λάρισα.

    [09] Ομιλίες- Περιοδείες Σημίτη.

    29/03/2000 09:32:40

    Καθαρή εντολή και μεγάλη πλειοψηφία απο τις εκλογές ζήτησε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μιλώντας χθες στη Ρόδο. Ο κ. Σημίτης χαρακτήρισε τη ΝΔ ως κόμμα της άρνησης. Επανέλαβε οτι θα δημιουργηθούν την επόμενη τετραετία 300.000 θέσεις εργασίας, ενω θα υλοποιηθούν προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης 300.000 άλλων εργαζομένων. Σήμερα θα παρουσιάσει τις θέσεις της κυβέρνησης για την εξωτερική πολιτική σε συνέντευξη στο Ζάππειο και το βράδυ θα μιλήσει στη Χαλκίδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 March 2000 - 12:31:41 UTC