Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-03-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τηλεοπτική συζήτηση-Σημίτης-Καραμανλής.
  • [02] Μπάσκετ-Παναθηναϊκός-Ευρωλίγκα.
  • [03] Ο Σπηλιωτόπουλος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ.
  • [04] Ποδόσφαιρο -Αρης-Σκάλα.
  • [05] Τιμωρία Ζάχοβιτς από Ολυμπιακό.
  • [06] Δηλώσεις Αρσένη για εισαχθέντες στα ΑΕΙ-ΤΕΙ.
  • [07] Κάλυψη της Ελλάδας από ΕΕ.
  • [08] Επίθεση Λαλιώτη στη ΝΔ.
  • [09] Ο Σπηλιωτόπουλος κατηγόρησε τη ΝΔ.
  • [10] Συνέντευξη Α.Παπαρήγα.
  • [11] Εκλογικά κέντρα-Ερευνα.

  • [01] Τηλεοπτική συζήτηση-Σημίτης-Καραμανλής.

    30/03/2000 22:22:56

    Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ η τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή, η οποία μεταδόθηκε σε εθνικό δίκτυο από όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα. Οι δύο ηγέτες των μεγαλυτέρων κομμάτων αναφέρθηκαν σε θέματα όπως την πορεία του Χρηματιστηρίου, την ΟΝΕ και την οικονομία, τα διαπλεκόμενα, το ασφαλιστικό, υγεία, παιδεία και ελληνοτουρκικά. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι κύριοι Σημίτης και Καραμανλής στο τέλος της διαδικασίας συμφώνησαν για το ιδιαίτερα πολιτισμένο επίπεδο της συζήτησης.

    [02] Μπάσκετ-Παναθηναϊκός-Ευρωλίγκα.

    30/03/2000 22:07:52

    Την Εφές Πίλσεν θα βρει στον δρόμο για τον τελικό της Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα της Τουρκίας, μετά από συναρπαστικό παιχνίδι που έγινε στην Κωνσταντινούπολη, νίκησε με 68-66 την Βιλερμπάν και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της, στο φάιναλ-φορ της διοργάνωσης, που εφέτος θα γίνει στην Θεσσαλονίκη στο διάστημα 18 με 20 Απριλίου.

    [03] Ο Σπηλιωτόπουλος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ.

    30/03/2000 21:58:07

    : Ο Σπηλιωτόπουλος κατηγόρησε τη ΝΔ.

    Υπότιτλος:

    Τον πολιτικό λόγο και τη διαφημιστική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ. Μεταξύ άλλων, ο κ.Σπηλιωτόπουλος υποστήριξε οτι όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν αυτή τη στιγμή προβάδισμα της ΝΔ, σε αντίθεση με τον ισχυρισμό οτι δείχνουν νίκη του ΠΑΣΟΚ. Για την τηλεοπτική αναμέτρηση Σημίτη - Καραμανλή, είπε οτι αντί να υπαρχουν δύο παράλληλοι τηλεοπτικοί μονόλογοι, καλύτεροι θα ήταν ένας απευθείας διάλογος όλων των πολιτικών αρχηγών, ή μία πολιτική συζήτηση μεταξύ των κυρίων Σημίτη και Καραμανλή.

    [04] Ποδόσφαιρο -Αρης-Σκάλα.

    30/03/2000 21:16:38

    Θετικός σε ενδεχόμενη συνεργασία του με τον Αρη φάνηκε ο Νέβιο Σκάλα. Ο διάσημος Ιταλός τεχνικός, που κατέκτησε με την Ντόρτμουντ το τσάμπιονς λιγκ, ενώ έβαλε τα "θεμέλια" για την αναγέννηση της Πάρμα, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης και εξέφρασε την επιθυμία να εργασθεί στην Ελλάδα. Εθεσε όμως κάποιες προϋποθέσεις, με βασικότερες την άμεση επαφή με τον ιδιοκτήτη της ομάδας, την πραγματοποίηση μεταγραφών και τον καταρτισμό μακρόχρονου πλάνου για την πορεία της ομάδας. Το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Ιταλό τεχνικό εξετάζει προσεκτικά ο κ Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος και αναμένεται να αποφασίσει σχετικά, εντός των ημερών.

    [05] Τιμωρία Ζάχοβιτς από Ολυμπιακό.

    30/03/2000 21:15:19

    "Κόκκινη κάρτα" έδειξε στον Ζλάτκο Ζάχοβιτς η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Εκτός ομάδας μέχρι τέλος της αγωνιστικής περιόδου τέθηκε ο Σλοβένος άσος, μετά το νέο πειθαρχικό παράπτωμα που υπέπεσε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και το επεισόδιο που προκάλεσε σε βάρος του προπονητή του, Αλμπέρτο Μπιγκόν κατά τη στιγμή της αντικατάστασής του. Ο Ζάχοβιτς τιμωρήθηκε από τη διοίκηση με διακοπή συμβολαίου δύο μηνών, που ουσιαστικά τον θέτει εκτός ομάδας μέχρι τέλος της περιόδου, ενώ του επέβαλε και πρόστιμο 20 εκατομμυρίων δραχμών.

    [06] Δηλώσεις Αρσένη για εισαχθέντες στα ΑΕΙ-ΤΕΙ.

    30/03/2000 21:13:09

    Περισσότεροι από 14.000 θα είναι οι υποψήφιοι που θα εισαχθούν φέτος στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ σε σχέση με πέρυσι. Αυτό δήλωσε ο

    υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης τονίζοντας ότι θα εισαχθούν 85.531, έναντι 71.000 πέρυσι. Παράλληλα, ο κ.Αρσένης επισήμανε ότι μέσα στο Μάιο οι μαθητές της Τρίτης Τάξης του Λυκείου θα δώσουν το τεστ δεξιοτήτων, ενώ ως τις 22 Ιουνίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εξετάσεις της Δευτέρας και Τρίτης Τάξης Λυκείου.

    [07] Κάλυψη της Ελλάδας από ΕΕ.

    30/03/2000 21:11:26

    Πλήρη κάλυψη στην ελληνική κυβέρνηση, παρείχε σύμφωνα με τον υπηρεσιακό κυβερνητικό εκπρόσωπο, το διάβημα διαμαρτυρίας που επέδωσε στην Αγκυρα η πορτογαλική προεδρία της ΕΕ, σχετικά με την περίφημη "λίστα ανεπιθύμητων προσώπων", η οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου που δεν έχουν διαψευθεί, περιελάμβανε έλληνες πολιτικούς, αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Την ύπαρξη ενός τέτοιου καταλόγου, αναγνώρισε ο τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, διευκρίνισε ωστόσο ότι έχει συνταχθεί στο παρελθόν.

    [08] Επίθεση Λαλιώτη στη ΝΔ.

    30/03/2000 21:09:32

    Για διπροσωπία κατηγόρησε ο Κώστας Λαλιώτης τον πρόεδρο της ΝΔ, τα οποία το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποκαλύψει. Σχετικά με την διαφημιστική καμπάνια του ΠΑΣΟΚ, ο κ.Λαλιώτης υποστήριξε οτι τα τηλεοπτικά μηνύματα με την αναφορά στον κ.Καραμανλή δεν έχουν υποστεί καμμία απολύτως αλλοίωση, ενώ αναφερόμενος στην καμπάνια της ΝΔ, είπε οτι προσπαθεί να παραπληροφορήσει, να παραπλανήσει και να εξαπατήσει το λαό.

    [09] Ο Σπηλιωτόπουλος κατηγόρησε τη ΝΔ.

    30/03/2000 21:09:25

    Τον πολιτικό λόγο και τη διαφημιστική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ. Μεταξύ άλλων, ο κ.Σπηλιωτόπουλος υποστήριξε οτι όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν αυτή τη στιγμή προβάδισμα της ΝΔ, σε αντίθεση με τον ισχυρισμό οτι δείχνουν νίκη του ΠΑΣΟΚ. Για την τηλεοπτική αναμέτρηση Σημίτη - Καραμανλή, είπε οτι αντί να υπαρχουν δύο παράλληλοι τηλεοπτικοί μονόλογοι, καλύτεροι θα ήταν ένας απευθείας διάλογος όλων των πολιτικών αρχηγών, ή μία πολιτική συζήτηση μεταξύ των κυρίων Σημίτη και Καραμανλή.

    [10] Συνέντευξη Α.Παπαρήγα.

    30/03/2000 21:09:18

    Η γγ του ΚΚΕ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε υποστήριξε οτι το κόμμα της βρίσκεται σε συνεχή ανοδική τροχιά, διότι όπως, τόνισε, εισπράττει τη δυσφορία που εκδηλώνεται στα λαϊκά στρώματα έναντι των δύο μεγάλων κομμάτων. Η κυρία Παπαρήγα προέβλεψε οτι η λιτότητα των τελευταίων ετών και τα αντιλαϊκά μέτρα που ελήφθησαν για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, ήταν μόνο η αρχή και ότι τώρα έρχονται χειρότερες ημέρες. Στο μεταξύ, την Πάτρα επισκέφθηκε ο πρόεδρος του Συνασπισμού,

    ενώ στο Ναύπλιο και το Αργος περιοδεύει ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ.

    [11] Εκλογικά κέντρα-Ερευνα.

    30/03/2000 21:09:11

    Τη διενέργεια έρευνας για τα εκλογικά κέντρα υποψήφιων βουλευτών ζήτησε σήμερα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, με επείγον έγγραφό του ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Γ. Κουμάντος. Στο υπουργείο Εσωτερικών έφθασαν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ορισμένοι υποψήφιοι έχουν υπερβεί τα επιτρεπόμενα όρια και αρμόδια για να απαντήσουν είναι τα αστυνομικά τμήματα, τα οποία χορηγούν τις άδειες λειτουργίας των εκλογικών κέντρων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 March 2000 - 21:33:12 UTC