Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-04-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-Ολυμπιακός-Μπιγκόν τέλος-Ματζουράκης.
  • [02] Με 1,05% νίκησε το ΠΑΣΟΚ-Συγχαρητήρια ξένων ηγετών.
  • [03] Την Πέμπτη πιθανότατα η νέα κυβέρνηση.
  • [04] Για εκλογική νίκη έκανε λόγο ο Σπηλιωτόπουλος.
  • [05] Η μάχη του σταυρού σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη.
  • [06] Διπλή αυτοκτονία στις φυλακές Κορυδαλλού.
  • [07] Μπάσκετ-Πλέι οφ-ΠΑΟ-Ηρακλής 88-61.

  • [01] Ποδόσφαιρο-Ολυμπιακός-Μπιγκόν τέλος-Ματζουράκης.

    10/04/2000 21:41:16

    Στα χέρια του Γιάννη Ματζουράκη εμπιστεύθηκε ο Σωκράτης Κόκκαλης τις τύχες του Ολυμπιακού. Ο ομογενής τεχνικός που υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για τον 1,5 επόμενο χρόνο, αποτελεί προσωπική επιλογή του προέδρου της ΠΑΕ, ο οποίος αιφνιδίασε "αδειάζοντας" τον Αλμπέρτο Μπιγκόν. Ο Ματζουράκης, που θα κοουτσάρει για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό στον αγώνα της Τετάρτης με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ, είναι ο τρίτος προπονητής που θα καθήσει την εφετινή περίοδο στον πάγκο τον "ερυθρολεύκων" μετά τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τον Ιταλό τεχνικό.

    [02] Με 1,05% νίκησε το ΠΑΣΟΚ-Συγχαρητήρια ξένων ηγετών.

    10/04/2000 21:39:09

    Στο 1,05% ανέρχεται τελικά η διαφορά του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών και με καταμετρημένο το 99,9% των ψήφων το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 43,79% και 158 έδρες, η ΝΔ 42,74% και 125 έδρες, το ΚΚΕ 5,52% και 11 έδρες, ο ΣΥΝ 3,20% και 6 έδρες και το ΔΗΚΚΙ 2,69% και μένει εκτός βουλής. Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ έστειλαν στον πρωθυπουργό πολλοί ξένοι ηγέτες, ανάμεσα στους οποίους και οι Μπίλ Κλίντον, ο Τόνι Μπλέρ και ο Γλαύκος Κληρίδης.

    [03] Την Πέμπτη πιθανότατα η νέα κυβέρνηση.

    10/04/2000 21:39:03

    Την Πέμπτη θα ανακοινωθεί, κατά πάσα πιθανότητα η σύνθεση της κυβέρνησης και την Παρασκευή θα γίνει η ορκωμοσία. Ο πρωθυπουργός έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνηση από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος τον συνεχάρη για τη νίκη του κόμματός του, σημειώνοντας ότι η νέα κυβέρνηση διαθέτει μια άνετη πλειοψηφία για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Ο κ. Σημίτης δήλωσε ότι θα αναμένει την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων για να σχηματίσει τη νέα κυβέρνηση, τα κύρια χαρακτηριστικά της οποίας θα είναι ανανέωση και συνέχεια.

    [04] Για εκλογική νίκη έκανε λόγο ο Σπηλιωτόπουλος.

    10/04/2000 21:38:57

    Για μεγάλη εκλογική νίκη της ΝΔ έκανε λόγο ο Αρης Σπηλιωτόπουλος και χαρακτήρισε εντυπωσιακά τα αποτελέσματα του κόμματός του, το οποίο όπως είπε έδωσε έναν αγώνα κάτω από ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες και πάλεψε με άνισους όρους. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος απέδωσε την ήττα της ΝΔ στο γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ επιχείρησε με έναν αγώνα χαρακωμάτων και εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα και κατάφερε να συνθλίψει τα μικρά κόμματα. Ανακοίνωσε τέλος ότι ο Κώστας Καραμανλής θα κρατήσει τελικά την έδρα της Θεσσαλονίκης.

    [05] Η μάχη του σταυρού σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη.

    10/04/2000 21:38:50

    Συνεχίζεται η μάχη του σταυρού σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη και όπως προκύπτει κορυφαία στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων μένουν εκτός βουλής. Από το ΠΑΣΟΚ στην Α'Αθηνών προηγούνται οι Γιώργος Παπανδρέου και Φώφη Γεννηματά, στη Β' Αθηνών οι Βάσω Παπανδρέου και Απόστολος Κακλαμάνης, Στην Α' Πειραιά ο Παναγιώτης Φασούλας και στη Β' ο Κώστας Λαλιώτης. Στην Α' Θεσσαλονίκης οι Ακης Τσοχατζόπουλος και Ευάγγελος Βενιζέλος. Από την πλευρά της ΝΔ στην Α'Αθηνών προηγούνται Ντόρα Μπακογιάννη και Γιώργος Αλογοσκούφης, στη Β' οι κύριοι Μητσοτάκης, Τζαννετάκης, στον Πειραιά εκλέγονται οι κύριοι Καλός, Μελάς, Μιχαλολιάκος και Μαντούβαλος και στη Β' ο Αναστάσιος Νεράτζης. Στη Β΄Θεσσαλονίκης προηγούνται οι κύριοι Ψωμιάδης και Γκιουλέκας.

    [06] Διπλή αυτοκτονία στις φυλακές Κορυδαλλού.

    10/04/2000 21:38:44

    Κρεμασμένος, μέσα στα λουτρά των φυλακών Κορυδαλλού, όπου εξέτιε ποινή για απόπειρα ανθρωποκτονίας και κατοχή ναρκωτικών, βρέθηκε σήμερα ο 49χρονος Στέλιος Χατζόπουλος. Επίσης, τέρμα στη ζωή της έβαλε σήμερα στον Κορυδαλλό και η 65χρονη Στέλλα Καλογήρου, η οποία πιθανότατα αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Η ηλικιωμένη γυναίκα σύμφωνα με την αστυνομία περιέλουσε τα ρούχα της με οινόπνευμα και στη συνέχεια τους έβαλε φωτιά.

    [07] Μπάσκετ-Πλέι οφ-ΠΑΟ-Ηρακλής 88-61.

    10/04/2000 21:38:37

    Σε περίπατο μετέτρεψε ο Παναθηναϊκός τον πρώτο αγώνα τής Β΄ φάσης των πλέι οφ, κόντρα στον Ηρακλή. Οι "πράσινοι" συνέτριψαν με 88-61 τους αντιπάλους τους στο ΟΑΚΑ και έκαναν το πρώτο βήμα για πρόκριση στην τετράδα τού πρωταθλήματος τής Α1. Πρώτος σκόρερ τού Παναθηναϊκού ήταν ο Τζόνι Ρότζερς που σημείωσε 20 πόντους. Ο επόμενος αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων θα γίνει την Τετάρτη στο "Ιβανώφειο".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 April 2000 - 20:31:00 UTC