Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-05-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κινητικότητα για τους Ολυμπιακούς 2004.
  • [02] Δ.Ρέππας για ελληνοτουρκικά.
  • [03] Εκτακτο συνέδριο ΝΔ.
  • [04] Υπό έλεγχο η φωτιά στα Λουτρά Ωραίας Ελένης.
  • [05] Μπάσκετ-Πλέι οφ-Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 69-66.
  • [06] Διαρθρωτικές αλλαγές και αποκρατικοποιήσεις.
  • [07] Ολυμπιάδα 2004-Συναντήσεις

  • [01] Κινητικότητα για τους Ολυμπιακούς 2004.

    04/05/2000 22:26:18

    Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται εντός και εκτός Ελλάδος για την Ολυμπιάδα του 2004. Ο πρωθυπουργός είχε συνεργασία για το θέμα με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Φλωρίδη και αύριο θα συναντηθεί με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ο δήμαρχος Αθηναίων συναντήθηκε στη Λοζάνη με τον πρόεδρο της ΔΟΕ Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ τον οποίο διαβεβαίωσε ότι οι αγώνες του 2004 θα είναι οι καλύτεροι που έχουν ποτέ διοργανωθεί. Ο κ. Σάμαρανκ τόνισε ότι επιτυχία της Ολυμπιάδας σημαίνει επιτυχία για το Ολυμπιακό κίνημα. Τέλος στις Βρυξέλλες ο υπουργός Πολιτισμού Θεόδωρος Πάγκαλος συναντήθηκε με τον δεύτερο στην ιεραρχία των Αθανάτων Ζακ Ρόγκ.

    [02] Δ.Ρέππας για ελληνοτουρκικά.

    04/05/2000 22:26:10

    Το μόνο θέμα που υφίσταται στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, για το οποίο αρμόδιο είναι το Δικαστήριο της Χάγης. Αυτό επανέλαβε ο Δημήτρης Ρέππας με αφορμή δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, ο οποίος έθεσε και πάλι θέμα Ελληνοτουρκικών διαφορών στο Αιγαίο, απερριψε την ιδέα της Χάγης και ζήτησε απευθείας διάλογο.Ο κ. Ετζεβίτ προσφέρει κακές υπηρεσίες δήλωσε ο κ. Ρέππας και πρόσθεσε ότι η Αγκυρα δεν πρέπει να καθιστά ομιχλώδες το τοπίο των ελληνοτουρκικών σχέσεων

    [03] Εκτακτο συνέδριο ΝΔ.

    04/05/2000 22:25:59

    Μια εβδομάδα αργότερα δηλαδή 9 με 11 Ιουνίου και όχι 3 με 5 του ιδίου μήνα, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, θα διεξαχθεί τελικά το έκτακτο συνέδριο της ΝΔ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, καθώς δεν υπήρχε ελεύθερη αίθουσα. Με απόφαση του Κώστα Καραμανλή συγκροτήθηκε η Οργανωτική Επιτροπή, πρόεδρος της οποίας είναι ο Βαγγέλη Μεϊμαράκης με γραμματέα τον Κώστα Σημαιοφορίδη και μέλη τους Δημήτρη Σιούφα, Προκόπη Παυλόπουλο και Αρη Σπηλιωτόπουλο.

    [04] Υπό έλεγχο η φωτιά στα Λουτρά Ωραίας Ελένης.

    04/05/2000 22:25:44

    Υπό έλεγχο τέθηκε αργά το απόγευμα η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασώδη έκταση, στην περιοχή Λουτρά Ωραίας Ελένης, στο νομό Κορινθίας και λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις Στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς πήραν μέρος ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, καθώς και επτά πυροσβεστικά αεροσκάφη.

    [05] Μπάσκετ-Πλέι οφ-Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 69-66.

    04/05/2000 22:25:34

    Η πρώτη μεγάλη έκπληξη των πλέι οφ του πρωταθλήματος μπάσκετ, έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ολυμπιακό με 69-66 και του "άρπαξε" το πλεονέκτημα έδρας, στους ημιτελικούς της διοργάνωσης. Η επόμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων θα γίνει την Κυριακή στο Αλεξάνδρειο και θα είναι ένας αγώνας "δίχως αύριο" για τον Ολυμπιακό που είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο.

    [06] Διαρθρωτικές αλλαγές και αποκρατικοποιήσεις.

    04/05/2000 22:19:34

    Η επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών και η ταχύτερη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων, περιλαμβάνονται στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τη μετά ΟΝΕ εποχή.

    Οπως προκύπτει από τις δηλώσεις οικονομικών υπουργών, εντός του έτους αναμένεται να ιδιωτικοποιηθούν 15 επιχειρήσεις και οργανισμοί του Δημοσίου, ενώ θα απελευθερωθούν οι τομείς της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών. Παράλληλα θα ανοίξει ο φάκελος ασφαλιστικό και μέσα στο φθινόπωρο θα αρχίσει ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους.

    [07] Ολυμπιάδα 2004-Συναντήσεις

    04/05/2000 14:44:37

    Τα προβλήματα που έχουν σχέση με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων είναι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης, ενώ αύριο το θέμα αυτό θα εξεταστεί στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Το μεσημέρι, ο κ.Σημίτης συναντήθηκε με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Φλωρίδη, ενω ο υπουργός Πολιτισμού, Θεόδωρος Πάγκαλος, συναντάται σήμερα στις Βρυξέλλες, με το συντονιστή της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ. Επίσης, στη Γενεύη αναμένεται να συναντηθεί σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτρης Αβραμόπουλος, με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ. Αύριο, ο κ.Αβραμόπουλος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 May 2000 - 20:30:30 UTC