Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-05-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ-Θέμα Καρατζαφέρη.
  • [02] Υπουργικό Συμβούλιο-ΚΕ ΠΑΣΟΚ.
  • [03] Συνασπισμός-Πολιτική Γραμματεία.
  • [04] Τσοχατζόπουλος-ΝΑΤΟϊκή άσκηση.
  • [05] Αθήνα-ληστείες.
  • [06] Λύκειο-τεστ δεξιοτήτων.
  • [07] Πειραιάς-Δεμένο το "Νήσος Κύπρος".
  • [08] ΝΑΤΟϊκη άσκηση.
  • [09] Δημόσιο - Διαφθορά.
  • [10] ΠΑΣΟΚ.

  • [01] ΝΔ-Θέμα Καρατζαφέρη.

    12/05/2000 13:44:34

    Προσπάθειες καταβάλλονται στη Ρηγίλλης για εκτόνωση της κρίσης που προκλήθηκε στη ΝΔ από την υπόθεση της αποπομπής του Γιώργου Καρατζαφέρη. Το μεσημέρι, ο πρόεδρος του κόμματος, συναντήθηκε με τη Ντόρα Μπακογιάννη, και συζήτησαν θέματα εξωτερικής πολιτικής, δεδομένου, ότι η τελευταία είναι η αρμόδια τομεάρχης. Εκτιμάται ότι κατά τη συνάντηση αυτή, εξετάστηκαν και οι τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επίσης, ο κ.Καραμανλής, νωρίτερα συναντήθηκε με το Βύρωνα Πολύδωρα. Χθες το βράδυ, ο κ.Καραμανλής συναντήθηκε στη Ρηγίλλης με το βουλευτή Απόστολο Ανδρεουλάκο, ο οποίος περιορίστηκε να δηλώσει ότι είχαν μια φιλική και επικοδομητική συζήτηση εφ`όλης της ύλης για το καλό της παράταξης.

    [02] Υπουργικό Συμβούλιο-ΚΕ ΠΑΣΟΚ.

    12/05/2000 13:44:20

    Η πορεία ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ εξετάστηκε κατά την πρωινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Στο μεταξύ στις 6 το απόγευμα αρχίζουν σε ξενοδοχείο στο Καβούρι οι εργασίες της Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Ο κ.Σημίτης στην ομιλία του αναμένεται να δώσει το στίγμα των προθέσεών του για τις εσωκομματικές εξελίξεις, ως συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που θα πραγματοποιηθεί μέχρι το 2002. Ο κ.Σημίτης αναμένεται να κάνει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και θα εξαγγείλει έναν ευρύ πολιτικό διάλογο για τη μελλοντική πορεία του ΠΑΣΟΚ, ώστε να απαντά με αποτελεσματικό τρόπο στα σύγχρονα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

    [03] Συνασπισμός-Πολιτική Γραμματεία.

    12/05/2000 13:44:14

    Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού και μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Κωνσταντόπουλος, αναμένεται να κάνει δηλώσεις. Θα αναφερθεί στις εξελίξεις που σημειώθηκαν στο Συνασπισμό μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του Νίκου Μπίστη, να αποχωρήσει από το κόμμα. Αύριο, θα συνεδριάσει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού όπου αναμένεται να κοινοποιηθεί η αποχώρηση μελών που ανήκουν στην αποκαλούμενη εκσυγχρονιστική πτέρυγα του κόμματος.

    [04] Τσοχατζόπουλος-ΝΑΤΟϊκή άσκηση.

    12/05/2000 13:44:07

    Οποιο αεροσκάφος εισέλθει στον ελληνικό εναέριο χώρο χωρίς την υποβολή σχεδίου πτήσεως "θα αναχαιτιστεί" δήλωσε το πρωί στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ Γιάννη Βαρβιτσιώτη σχετικά με τη διεξαγωγή της ΝΑΤΟϊκής άσκησης "Dynamic Mix" στο Αιγαίο, που αρχίζει στις 20 Μαϊου. Νωρίτερα, ο κ.Βαρβιτσιώτης είχε επικαλεστεί δημοσίευμα εφημερίδας βάσει του οποίου η Αγκυρα δεν επρόκειτο να καταθέσει σχέδια πτήσεων προς τις ελληνικές αρχές.

    [05] Αθήνα-ληστείες.

    12/05/2000 13:44:00

    Δύο ένοπλες ληστείες έγιναν το πρωί σε τράπεζες στην Αθήνα. Ειδικότερα, άγνωστος με την απειλή πιστολιού ακινητοποίησε πελάτες και υπαλλήλους στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη λεωφόρο Θηβών στο Αιγάλεω κι αφού απέσπασε 2.000.000 δραχμές εξαφανίστηκε. Την ίδια περίπου ώρα, άλλος άγνωστος με την απειλή όπλου, άρπαξε από τον ταμεία του υποκαταστήματος της Τράπεζας Εργασίας στην Αργυρούπολη, 500.000 δραχμές και εξαφανίστηκε με αυτοκίνητο.

    [06] Λύκειο-τεστ δεξιοτήτων.

    12/05/2000 13:43:54

    Αρχισε σήμερα στα σχολεία, η πιλοτική εφαρμογή του τεστ δεξιοτήτων, για τους μαθητές της Β` και Γ` Λυκείου. Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από απόφαση του υπουργού Παιδείας, Πέτρου Ευθυμίου, το τεστ αυτό δεν θα ληφθεί υπόψη στον υπολογισμό των μορίων των υποψηφίων για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Φέτος, το τεστ πραγματοποιείται δοκιμαστικά, προκειμένου οι μαθητές και οι καθηγητές να ενημερωθούν επαρκώς και να εξοικειωθούν και από την επόμενη σχολική χρονιά θα εξεταστούν σ`αυτό κανονικά. Η ΟΛΜΕ πάντως έχει προτείνει στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, την κατάργηση του τεστ.

    [07] Πειραιάς-Δεμένο το "Νήσος Κύπρος".

    12/05/2000 13:43:47

    "Δεμένο" στο λιμάνι του Πειραιά παραμένει απο χθές το βράδυ το κυπριακό επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο "Νήσος Κύπρος" καθώς μέλη του ΔΣ της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας εμπόδισαν τον απόπλου του ζητώντας τη ναυτολόγηση Ελλήνων και Κυπρίων ναυτικών. Σύμφωνα με το γγ της Ομοσπονδίας Γιάννη Χαλά,οι υπεύθυνοι της κυπριακής ναυτιλιακής εταιρίας αρνήθηκαν ξαφνικά να εφαρμόσουν τα συμφωνημένα. Στο κυπριακό πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιά-Ρόδο-Λεμεσό-Χάιφα υπηρετούν συνολικά 108 ναυτικοί, οι περισσότεροι αλλοδαποί. Οι 200 επιβάτες του πλοίου μεταφέρθηκαν, με ευθύνη της εταιρίας, σε ξενοδοχεία όπου διανυκτέρευσαν.

    [08] ΝΑΤΟϊκη άσκηση.

    12/05/2000 09:58:58

    Δεν τίθεται θέμα εξαίρεσης της Λήμνου στο σχεδιασμό της ΝΑΤΟϊκής άσκησης "Νταϊνάμικ Μίξ" που θα διεξαχθεί στο Αιγαίο, καθώς αυτή θα διεξαχθεί στο νότιο Αιγαίο, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ Ρέππας Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης θα εξελιχθεί η τελευταία φάση της άσκησης απο 20 Μαϊου έως 10 Ιουνίου. Ο κύριος όγκος της δύναμης θα ανέρχεται σε 7.000 άνδρες, Αμερικανούς, Βρετανούς , Ούγγρους και Ελληνες στρατιώτες. Ακόμη θα συμμετάσχουν και τουρκικά αεροσκάφη και πεζοπόρα τμήματα.

    [09] Δημόσιο - Διαφθορά.

    12/05/2000 09:58:51

    Την άμεση διαλεύκανση όλων των εκκρεμών πειθαρχικών υποθέσεων υπαλλήλων υπουργείων ζητεί με επιστολή της προς τους συναδέλφους της στην κυβέρνηση, η υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Βάσω Παπανδρέου. Η επιστολή της κυρίας Παπανδρέου, που είναι σε αυστηρό ύφος, αναφέρεται στην ανάγκη ολοκλήρωσης των υποθέσεων αυτών, καθώς τα θέματα διαφάνειας και πάταξης της διαφθοράς στο δημόσιο τομέα ήταν και είναι άμεσης προτεραιότητας για την κυβέρνηση.

    [10] ΠΑΣΟΚ.

    12/05/2000 09:58:45

    Το απόγευμα αρχίζουν οι εργασίες της διήμερης συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Στη σύνοδο θα γίνει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και θα ξεκινήσει η συζήτηση για τη μελλοντική πορεία του Κινήματος. Χθές στη συνεδρίαση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός κ. Σημίτης τόνισε οτι χρειάζεται ένα φρέσκο κόμμα, το οποίο θα απαντά με σαφήνεια στα προβλήματα της εποχής και της κοινωνίας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός επεσήμανε οτι το ΠΑΣΟΚ το 2004 δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι το ίδιο με το ΠΑΣΟΚ του 1993.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 May 2000 - 11:30:43 UTC