Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-05-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπάσκετ-Α1-1ος τελικός-Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 85-58.
  • [02] Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.
  • [03] Συνάντηση Σημίτη-Γιαννόπουλου.
  • [04] ΣΥΝ-Αποχώρησαν οι "εκσυγχρονιστές".
  • [05] ΝΔ-Συνάντηση Καραμανλή-Παυλόπουλου-Δηλώσεις Μπακογιάννη.
  • [06] Ολυμπιακοί 2004-Ικανοποίηση Ζ.Ρογκ.
  • [07] Ποδόσφαιρο-Πρωτάθλημα-32η αγωνιστική-Απόλλων-ΠΑΟΚ.

  • [01] Μπάσκετ-Α1-1ος τελικός-Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 85-58.

    13/05/2000 21:08:42

    Με την ίδια φόρα με την οποία συνέτριψε την ΑΕΚ πριν λίγες ημέρες, η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού σκόρπισε και τον ΠΑΟΚ με 85-58, στον πρώτο τελικό των πλέι οφ για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 κατηγορίας, σε ένα ωραίο παιχνίδι που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ. Ετσι ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-0 απέναντι στον ΠΑΟΚ και το πρώτο βήμα για να κερδίσει και τον φετινό τίτλο, για την κατάκτηση του οποίου απαιτούνται τρεις νίκες. Οι δύο ομάδες θα δώσουν τον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα την προσεχή Τετάρτη, στο νέο κλειστό γήπεδο του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

    [02] Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.

    13/05/2000 21:05:31

    Με την ομόφωνη έγκριση της εισήγησης για τη βαθμιαία μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ στην πορεία προς το συνέδριο του 2002, ολοκληρώθηκαν το απόγευμα οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κινήματος. Στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Κ.Σημίτης τόνισε ότι πρέπει να πάψουμε να πηγαίνουμε με ατμομηχανές και να προσαρμοστούμε στην ηλεκτρονική εποχή και επανέλάβε ότι η ανανέωση του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι συνολική και να σηματοδοτήσει ταυτόχρονα την ανανέωση του πολιτικού συστήματος, το οποίο παρουσιάζει κόπωση. Πρόσθεσε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ ως σοσιαλιστικό κόμμα πρέπει να υπόκειται σε διαρκή μεταρρύθμιση και να μη χρησιμοποιεί ξύλινο λόγο χαϊδεύει τα αυτιά, αλλά μια πολιτική εκσυγχρονισμού.

    [03] Συνάντηση Σημίτη-Γιαννόπουλου.

    13/05/2000 21:05:24

    Στο περιθώριο των εργασιών ο πρωθυπουργός είχε ημίωρη συνάντηση με τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο, ύστερα από αίτημα του τελευταίου. Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε τη συνάντηση φιλική και ότι ενημερώθηκε για την πορεία μετεξέλιξης του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Γιαννόπουλος τάχθηκε κατά της ενσωμάτωσης στο ΠΑΣΟΚ των εκσυγχρονιστών που αποχώρησαν από το ΣΥΝ, ενώ πήρε το μέρος του Κώστα Καραμανλή, στην υπόθεση Καρατζαφέρη, τονίζοντας ότι οι βουλευτές πρέπει να υπακούουν στη γραμμή του κόμματος.

    [04] ΣΥΝ-Αποχώρησαν οι "εκσυγχρονιστές".

    13/05/2000 21:05:18

    Την αποχώρησή τους από το Συνασπισμό, επισημοποίησαν, με την έναρξη των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής, 18 στελέχη του κόμματος, με επικεφαλής το Νίκο Μπίστη,στόχος των οποίων είναι η δημιουργία νέου πολιτικού φορέα που θα κινείται στο χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς. Παράλληλα, ο ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς Λεωνίδας Κύρκος διέψευσε κατηγορηματικά το Νίκο Μπίστη, που τον φέρει να συμφωνεί με την αποχώρηση των 18 απο το ΣΥΝ χαρακτηρίζοντας ανέντιμη την ενέργειά του. Παίρνοντας το λόγο ο Νίκος Κωνσταντόπουλος απέφυγε να χρησιμοποιήσει χαρακτηρισμούς εναντίον των στελεχών που αποχώρησαν και αρκέστηκε να δηλώσει οτι αυτή τη δύσκολη ώρα σημασία έχει να υπερασπιστούμε τις αρχές και τις αξίες μας και να μην επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να μπούμε σε μια εκφυλιστική και άγονη αντιπαράθεση.

    [05] ΝΔ-Συνάντηση Καραμανλή-Παυλόπουλου-Δηλώσεις Μπακογιάννη.

    13/05/2000 21:05:12

    Στη συνεδρίαση του Πολιτικού και Κοινωνικού Συμβουλίου της ΝΔ, στη Θεσσαλονίκη, με την οποία ουσιαστικά ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος, θα μιλήσει αύριο ο Κώστας Καραμανλής. Σήμερα ο κ. Καραμανλής είχε συνεργασία με τους κυρίους Σπηλιωτόπουλο και Παυλόπουλο, όπου εξετάστηκε το κλίμα ενόψει του συνεδρίου. Η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ, κάνει λόγο για την ανάγκη να αναλυθούν τα αίτια της εκλογικής ήττας και υπογραμμίζει οτι δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος μέσα απο αποκλεισμούς και αρνητικούς αυτοπροσδιορισμούς.

    [06] Ολυμπιακοί 2004-Ικανοποίηση Ζ.Ρογκ.

    13/05/2000 21:05:05

    Την ικανοποίησή του για τα μέτρα που πήρε η ελληνική Κυβέρνηση, για την επιτάχυνση των έργων που έχουν σχέση με την Ολυμπιάδα του 2004 εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, σε συνέντευξή του στην Αθήνα. Ο κ. Ρόγκ πρόσθεσε, πως μέσα σε 100 ημέρες θα πρέπει να έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα που υπάρχουν, κυρίως στην κατασκευή του Ολυμπιακού χωριού, της ξενοδοχειακής υποδομής και των έργων για ορισμένα αθλήματα.

    [07] Ποδόσφαιρο-Πρωτάθλημα-32η αγωνιστική-Απόλλων-ΠΑΟΚ.

    13/05/2000 19:37:52

    Μετά από έναν αγώνα θρίλερ, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 4-3 μέσα στη Ριζούπολη τον Απόλλωνα, στην αυλαία της 32ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Οι παίχτες του Μπάγεβιτς, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ δύο φορές, κατάφεραν να επικρατήσουν με τέρμα του Ναλιτζή στις καθυστερήσεις του αγώνα. Η γηπεδούχος ομάδα, μετά την ήττα αυτή αποχαιρετά την Α΄εθνική.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 13 May 2000 - 20:30:29 UTC