Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-05-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξετάσεις.
  • [02] Ομιλία Σημίτη σε σύσκεψη κομματικών στελεχών.
  • [03] Λαθρομετανάστες.
  • [04] Νέα Δημοκρατία.
  • [05] Διακήρυξη Αγκόνας.
  • [06] ΠΑΣΟΚ.
  • [07] Αεροπορική τραγωδία.
  • [08] Καλλιμάρμαρο - Ολυμπιακή φλόγα.

  • [01] Εξετάσεις.

    20/05/2000 13:45:09

    Χιλιάδες απόφοιτοι παλαιοτέρων ετών, διάβηκαν το πρωί, τις πύλες των λυκείων, για να διαγωνιστούν για προτελευταία χρονιά με το παλαιό σύστημα των δεσμών. Οι υποψήφιοι της πρώτης και της δεύτερης δέσμης διαγωνίστηκαν στη Χημεία, της τρίτης στην Ιστορία ,και της τέταρτης στην Πολιτική Οικονομία. Ο γενικός γραμματεάς του υπουργείου Παιδείας Θανάσης Τσουροπλής,τόνισε ότι σε όλα τα εξεταστικά κέντρα,οι εξετάσεις

    διεξήχθησαν ομαλά,δεν ζητήθηκαν διευκρινίσεις σε κανένα μάθημα και η αποχή κινήθηκε στα ίδια με πέρυσι επίπεδα. Δηλαδή περίπου στο 13%.

    [02] Ομιλία Σημίτη σε σύσκεψη κομματικών στελεχών.

    20/05/2000 13:45:01

    Το εκλογικό αποτέλεσμα δείχνει ότι η προοδευτική παράταξη είναι μεγαλύτερη από τη συντηρητική, τόνισε ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μιλώντας σήμερα στη Σύνοδο των Γραμματέων των Νομαρχιακών και Τομεακών Επιτροπών του Κινήματος.Ο κ. Σημίτης προέβλεψε, εξάλλου, ότι θα αποτύχει το άνοιγμα της Ν.Δ. στο "μεσαίο χώρο". Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των εκλογών της 9ης Απριλίου, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ κέρδισε γιατί έκανε πράξη όσα υποσχέθηκε, και ότι το μήνυμα είναι"να συνεχίσουμε την πορεία και το έργο μας, να λύσουμε τα προβλήματα". Δέχθηκε, πάντως, ότι υπάρχουν πλευρές της κυβερνητικής πολιτικής που επιδέχονται βελτιώσεις.

    [03] Λαθρομετανάστες.

    20/05/2000 13:34:19

    Ομήρους μέσα σε παλιά διώροφη κατοικία του Ρέντη κρατούσαν έξι Ιρακινοί σύγχρονοι δουλέμποροι τους 47 συνολικά Αιγύπτιους και Πακιστανούς λαθρομετανάστες οι οποίοι εφτασαν προ τριημέρου στην Ελλάδα με μία νταλίκα, ο οδηγός της οποίας τους παρέλαβε από πόλη της Τουρκίας. Ο λόγος της ομηρίας, σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν η καταβολή από κάθε ένα λαθρομετανάστη 2000 δολαρίων ΗΠΑ, που είχαν συμφωνηθεί για την παράνομη μεταφορά. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

    [04] Νέα Δημοκρατία.

    20/05/2000 09:49:48

    Συνεδριάζουν το Σαββατοκύριακο, τα νομαρχιακά συμβούλια της ΝΔ ενόψει της πορείας προς το Συνέδριο. Ο διάλογος για τα αίτια της εκλογικής ήττας και η πρόσφατη κρίση στο κόμμα αναμένεται να εξεταστούν κατά τις συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής την Τετάρτου και της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο. Η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου αποφάσισε ότι το όργανο θα ασχοληθεί με το πολιτικό στίγμα και τον κοινωνικό προσδιορισμό του μεσαίου χώρου καθώς και με το νέο μοντέλο του κόμματος.

    [05] Διακήρυξη Αγκόνας.

    20/05/2000 09:49:41

    Παρουσία του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουλιάνο Αμάτο, υπογράφεται σήμερα η "διακήρυξη της Αγκόνας", η οποία θα επικυρώσει την αρχή της συνεργασίας για την ασφάλεια και ανάπτυξη της Αδριατικής και του Ιονίου, μεταξύ των χωρών Ιταλίας-Ελλάδας-Αλβανίας-Κροατίας-Βοσνίας και Σλοβενίας. Την χώρα μας εκπροσωπεί ο ΥΠΕΞ Γ.Παπανδρέου, ενώ στην εκδήλωση θα παραστούν ο πρόεδρος της ΕΕ, Ρομάνο Πρόντι, ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Χαβιέρ Σολάνα και ο συντονιστής του συμφώνου σταθερότητας στα Βαλκάνια Μπόντο Χόμπαχ.

    [06] ΠΑΣΟΚ.

    20/05/2000 09:49:35

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα μιλήσει το πρωί σε σύσκεψη των γραμματέων των νομαρχιακών και τομεακών επιτροπών του ΠΑΣΟΚ με θέμα την προώθηση των αποφάσεων της πέμπτης συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής σε σχέση με την πορεία επανίδρυσης του ΠΑΣΟΚ. Η σύσκεψη πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

    [07] Αεροπορική τραγωδία.

    20/05/2000 09:49:29

    Οι εμπειρογνώμονες της Πολεμικής Αεροπορίας ερευνούν όλα τα στοιχεία για να διαπιστώσουν τα αίτια που οδήγησαν στη νέα τραγωδία με την πτώση του Φάντομ σε σπίτι της Αντίκυρας Βοιωτίας, την Πέμπτη όπου βρήκαν το θάνατο οι δύο χειριστές του αεροσκάφους και δύο νεαρές κοπέλλες. Χθες μέσα σε βαρύ πένθος κηδεύτηκαν στη Ναύπακτο και το Αγρίνιο αντίστοιχα, οι χειριστές Κων.Αλεξανδράκης 31 ετών και Πολ.Μουχτούρης, 29 ετών. Επίσης έγιναν και οι κηδείες της 17χρονης Αργ.Παπαχαραλάμπους και της 20χρονης εξαδέλφης της Ειρ.Κόλια.

    [08] Καλλιμάρμαρο - Ολυμπιακή φλόγα.

    20/05/2000 09:49:22

    Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου θα γίνει στις 9 το βράδυ στο χώρο μπροστά από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην αντιπροσωπεία της Αυστραλίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 20 May 2000 - 11:30:27 UTC