Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-05-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύνοδος ΚΕ της ΝΔ-Ομιλία Καραμανλή
  • [02] Καραμανλής - Θρήκευμα - Ταυτότητες.
  • [03] Ροζ κύκλωμα-Εξάρθρωση
  • [04] Καβάλα-Υπερήλικη-Τιμητική εκδήλωση.
  • [05] Αγωγή Σπηλιωτόπουλου-Αντιδράσεις
  • [06] Τον Καναδά επισκέπτεται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.
  • [07] Το υπουργείο Εσωτερικών επισκέπτεται τη Δευτέρα ο Κ. Σημίτης
  • [08] Συνεδριάζει η ΚΕ της ΝΔ.

  • [01] Σύνοδος ΚΕ της ΝΔ-Ομιλία Καραμανλή

    27/05/2000 13:38:07

  • Σχέδιο που εξυφαίνεται στα παρασκήνια και στόχο έχει την αποδυνάμωση της ΝΔ, κατήγγειλε το πρωί ο πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής. Ο πρόεδρος της ΝΔ εμμέσως πλην σαφώς στήριξε τον Αρη Σπηλιωτόπουλο καλώντας τους βουλευτές και τα στελέχη να επιδείξουν ενότητα και αλληλεγγύη. Ο κ. Καραμανλής κάλεσε τα στελέχη να αναζητήσουν τα αίτια της εκλογικής ήττας του κόμματος, υπογραμμίζοντας ωστόσο την αύξηση του ποσοστού της ΝΔ και ζητώντας να αποφύγουν την εσωστρέφεια. Επίσης τόνισε οτι στο έκτακτο συνέδριο της ΝΔ θα επιβεβαιωθεί η ιδεολογική της ταυτότητα, η οργανωτική της αναδιάρθρωση και η ανάδειξη της φυσιογνωμίας της ως παράταξης του μεσαίου χώρου.

    [02] Καραμανλής - Θρήκευμα - Ταυτότητες.

    27/05/2000 13:38:00

    Επίθεση στην κυβέρνηση για την απόφασή της και τη στάση της στο θέμα της αναγραφής ή μη του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες εξαπέλυσε ο Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ. Ο κ. Καραμανλής σημείωσε οτι κατά τρόπο περίεργο και ακατανόητο η κυβέρνηση επιχειρεί ανοιχτή αντιπαράθεση με την εκκλησία και δεν διστάζει να προχωρήσει σε αποφάσεις που επιφυλάσσουν κινδύνους έντασης και διχασμού στην ελληνική κοινωνία.

    [03] Ροζ κύκλωμα-Εξάρθρωση

    27/05/2000 13:37:54

  • Δύο άτομα συνελήφθησαν απο την ασφάλεια Αττικής για μαστροπεία.

    Πρόκειται για την Στέλλα Γερονικολού, 52 ετών και Νίκο Καστανάκη, 44 ετών. Ο Καστανάκης "αγόραζε" νεαρές αλλοδαπές απο σωματεμπόρους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια τις παρέδιδε στην Γερονικολού. Αυτή τις εγκαθιστούσε σε διαμέρισμα τετάρτου ορόφου πολυκατοικίας επι της οδού Κανάρη, στην περιοχή της Δάφνης, το οποίο είχε μετατρέψει σε κρυφό οίκο ανοχής. Το κύκλωμα τις εξανάγκαζε να εκδίδονται σε πελάτες αντί αμοιβής, την οποία παρακρατούσε εξ ολοκλήρου η Γερονικολού και ο Καστανάκης.

    [04] Καβάλα-Υπερήλικη-Τιμητική εκδήλωση.

    27/05/2000 13:37:47

  • Μία υπεραιωνόβια αγρότισσα του Παγγαίου, τιμήθηκε σε ειδική εκδήλωση, απο την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών της περιφέρειάς της.

    Πρόκειται για τη Μαρία Δανιηλίδου, 113 ετών, που έχει σήμερα τέσσερα παιδιά, 13 εγγόνια και 25 δισέγγονα.

    [05] Αγωγή Σπηλιωτόπουλου-Αντιδράσεις

    27/05/2000 13:37:41

  • Η αγωγή που κατέθεσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αρης Σπηλιωτόπουλος, εναντίον του ραδιοσταθμού ΦΛΑΣ και τριών δημοσιογράφων, βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων στελεχών της ΝΔ στο περιθώριο της σημερινής συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής. Υπέρ της κίνησης του κ. Σπηλιωτόπουλου τάχθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Μιλτιάδης Εβερτ, ενω οι κκ Βαρβιτσιώτης και Κεφαλογιάννης κράτησαν σαφείς αποστάσεις αποφεύγοντας να κάνουν κάποιο σχόλιο. Ο Σάββας Τσιτουρίδης τάχθηκε υπέρ της αγωγής και διερωτήθηκε γιατί δεν είχε παρέμβει αυτεπαγγέλτως τόσο καιρό η δικαιοσύνη. Ωστόσο, άλλοι βουλευτές, όπως οι κκ Καλός, Μαρκογιαννάκης και Μελάς, χαρακτήρισαν το θέμα προσωπικό και όχι πολιτικό.

    [06] Τον Καναδά επισκέπτεται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    27/05/2000 08:51:16

    Επίσημη επίσκεψη στον Καναδά πραγματοποιεί απο σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, συνοδευόμενος απο την υφυπουργό Εξωτερικών, Αγγελική Λαϊου και τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας, Γιάννη Ζαφειρόπουλο. Ο κ. Στεφανόπουλος θα έχει συναντήσεις με την ηγεσία της χώρας, αλλά και με τους εκπροσώπους της ομογένειας.

    [07] Το υπουργείο Εσωτερικών επισκέπτεται τη Δευτέρα ο Κ. Σημίτης

    27/05/2000 08:51:09

    Ο πρωθυπουργός συνεχίζοντας τις επισκέψεις του στα υπουργεία για τον καλύτερο συντονισμό και την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι θα επισκεφθεί το υπουργείο Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

    [08] Συνεδριάζει η ΚΕ της ΝΔ.

    27/05/2000 08:51:02

    Ιδιαίτερα κρίσιμη για τις εσωκομματικές εξελίξεις αλλά και την πορεία της ΝΔ θεωρείται η σημερινή σύνοδος της σημερινής Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Η σύνοδος που θα εξετάσει τα αίτια της εκλογικής ήττας, την πρόσφατη εσωκομματική κρίση και την πορεία προς το συνέδριο, θα ξεκινήσει με ομιλία του προέδρου της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Καραμανλής αναμένεται να δεχθεί κριτική για την τακτική που ακολούθησε προεκλογικά και οδήγησε στην εκλογική ήττα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 27 May 2000 - 11:30:40 UTC