Browse through our Interesting Nodes on Law Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-06-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-Συνάντηση Φλωρίδη-Φιλιππίδη.
  • [02] Ομιλία Χριστόδουλου στη Θεσσαλονίκη.
  • [03] Επίθεση κατά της ηγεσίας της εκκλησίας από Κακλαμάνη.
  • [04] Στρασβούργο-Βασιλική περιουσία.
  • [05] Οι κατευθύνσεις για την μετά ΟΝΕ εποχή.
  • [06] Διαγωνισμός ΑΣΕΠ για πρόσληψη εκπαιδευτικών.
  • [07] ΝΔ-Λάθος υπαλλήλου δημιούργησε την ένταση.

  • [01] Ποδόσφαιρο-Συνάντηση Φλωρίδη-Φιλιππίδη.

    14/06/2000 21:37:36

    Η αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου και η ανακατασκευή του γηπέδου της Λεωφόρου ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Φλωρίδη, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Αγγελο Φιλιππίδη. Ο πρόεδρος των "πράσινων" είπε ότι ο κ. υφυπουργός θα εξετάσει το αίτημα για συνδρομή της ΓΓΑ προς τον Παναθηναϊκό για την επιστροφή του στη Λεωφόρο, ενώ επεσήμανε ότι ο κ. Φλωρίδης είναι αρμόδιος για να ενεργήσει σχετικά με την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου, που έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες κι ένας από αυτούς είναι η διαιτησία

    [02] Ομιλία Χριστόδουλου στη Θεσσαλονίκη.

    14/06/2000 21:35:25

    Δριμεία επίθεση στους προοδευτικούς τεχνοκράτες που θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε χώρα που δεν θα αναγνωρίζει την Ορθοδοξία, εξαπέλυσε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, μιλώντας σε δεκάδες χιλιάδες πιστούς που είχαν κατακλύσει την πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του πρώτου συλλαλητηρίου για τις ταυτότητες. Ο Αρχιεπίσκοπος αποκάλεσε τους κυρίους Δαφέρμο και Σταθόπουλο θεωρητικούς του ξηλώματος των δεσμών κράτους και εκκλησίας, πρόθεση της οποίας, όπως είπε, δεν είναι να συγκυβερνήσει και ευχαρίστησε τους πιστούς που έδωσαν το δυναμικό παρών τους στη "λαοσύναξη". Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αθέτισε τις υποσχέσεις της, ότι έδειξε ασέβεια στην ιεραρχία, ζήτησε διάλογο και υποστήριξε ότι το θέμα των ταυτοτήτων είναι η αρχή για μια σειρά επιθέσεων κατά της εκκλησίας που θα οδηγήσει σε πλήρη θρησκευτικό αποχρωματισμό του λαού.

    [03] Επίθεση κατά της ηγεσίας της εκκλησίας από Κακλαμάνη.

    14/06/2000 21:35:19

    Νωρίτερα ο πρόεδρος της βουλής Απόστολος Κακλαμάνης εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά της ηγεσίας της εκκλησίας, η οποία, όπως είπε επιχειρεί με πρωτοφανείς και εκτός ελέγχου οχλοκρατικές εκδηλώσεις να χρησιμοποιήσει την αγνή και αδόλευτη πίστη των απλών ανθρώπων για να εξυπηρετήσει ένα καταφανέστατα πολιτικό στόχο. Για την κυβέρνηση το θέμα με τις ταυτότητες έχει λήξει τόνισε ο Δημήτρης Ρέππας και αναφερέμενος στο συλλαλητήριο είπε ότι έχει τα χαρακτηριστικά μιας πολιτικής συγκέντρωσης

    [04] Στρασβούργο-Βασιλική περιουσία.

    14/06/2000 21:35:12

    Στο Ευρωπαίκό Δικαστήριο του Στρασβούργου συζητήθηκε η προσφυγή του τέως βασιλιά για τη λεγόμενη βασιλική περιουσία. Ο έκπτωτος μονάρχης διεκδικεί αποζημίωση πάνω από 100 δισ δρχ, αλλά η πλευρά του ελληνικού δημοσίου εμφανίζεται αισιόδοξη για την έκβαση της αντιδικίας. Σε δηλώσεις του τέως βασιλιάς είπε ότι θέλει να γυρίσει στο σπίτι του και στον τόπο που είναι θαμμένοι οι γονείς του.

    [05] Οι κατευθύνσεις για την μετά ΟΝΕ εποχή.

    14/06/2000 21:35:06

    Η σταθερότητα της οικονομίας, με χαμηλά ελλείματα και πληθωρισμό η προώθηση των μεγάλων επενδύσεων, οι διαρθρωτικές αλλαγές και η εισαγωγή νέων τεχνολογιών, είναι οι τέσσερις βασικές κατευθύνσεις της οικονομικής πολιτικης για την μετά ΟΝΕ εποχή. Αυτό δήλωσε ο Γιάννος Παπαντωνίου μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που αφιερώθηκε στην ΟΝΕ. Για απροθυμία να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές, επέκρινε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας οτι

    εγκλωβίστηκε σε διαχειριστική πολιτική χωρίς σχέδιο για οικονομική και κοινωνική σύγκληση.

    [06] Διαγωνισμός ΑΣΕΠ για πρόσληψη εκπαιδευτικών.

    14/06/2000 21:34:59

    Συνδυασμό διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και μορίων προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την πρόσληψη εκπαιδευτικών. Ειδικότερα, όσοι πετύχουν στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το Σεπτέμβρη, θα κριθούν επιπλέον από το βαθμό του πτυχίου τους,το μεταπτυχιακό,το διδακτορικό και την προϋπηρεσία τους. Με το νομοσχέδιο παρατείνεται η ισχύς των πινάκων επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 1998, έως την 31η Δεκεμβρίου 2000.

    [07] ΝΔ-Λάθος υπαλλήλου δημιούργησε την ένταση.

    14/06/2000 21:34:52

    Σε λάθος υπαλλήλου της ΝΔ αποδόθηκε η αποστολή και η διανομή των κειμένων των ομιλιών των κκ Εβερτ, Παυλοπουλου και Μανώλη στους βουλευτές του κόμματος που ήταν εξαιρετικά επικριτικές και σε προσωπικό επίπεδο για τη Ντόρα Μπακογιάννη. Η υπάλληλος υπέβαλε την παραίτησή της η οποία με παρότρυνση της κυρίας Μπακογιάννη δεν έγινε αποδεκτή. Η πρώην υπουργός ενημέρωθηκε για τα αποτελέσματα της έρευνας και χαρακτήρισε το θέμα λήξαν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 June 2000 - 20:30:48 UTC