Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-06-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καραμπόλα στη Βάρη - 8 τραυματίες
  • [02] Ομιλία Καλλίνικου, ενώπιον του αρχιεπισκόπου.
  • [03] Ληστεία.
  • [04] Πυρκαγιές.
  • [05] Συνασπισμός.
  • [06] Νομοσχέδιο για Χρηματιστήριο.
  • [07] Δημοσκόπηση.
  • [08] Πρόεδρος Δημοκρατίας.
  • [09] Ταυτότητες.

  • [01] Καραμπόλα στη Βάρη - 8 τραυματίες

    29/06/2000 13:12:36

  • Οκτώ άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε το πρωί, με δύο αστικά λεωφορεία των γραμμών Βάρκιζας και Γλυφάδας και ένα φορτηγάκι, στο τρίτο χιλιόμετρο του δρόμου Βάρης- Κορωπίου, κοντά στη σχολή Ευελπίδων. Σύμφωνα με την αστυνομία, το ένα λεωφορείο σταμάτησε σε στάση, αλλά έπεσαν πάνω του τα δύο άλλα οχήματα.

    [02] Ομιλία Καλλίνικου, ενώπιον του αρχιεπισκόπου.

    29/06/2000 13:04:20

  • Σκληραίνει τη στάση της η Εκκλησία, αναφορικά με το θέμα της μη αναγραφής του θρησκεύματος στις νέες ταυτότητες. Το πρωί, ο μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος, μιλώντας στο ναό του Αγίου Παύλου, ενώπιον του αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου, έκανε λόγο για άθεους, άρνητες της εκκλησίας που προσπαθούν να επιβάλουν τη θέλησή τους. Εχουμε ολιγαρχία, είπε, υποστηρίζοντας οτι οι αρνητές μεθοδεύουν το θρησκευτικό αποχρωματισμό της χώρας. "Είναι άκρως επικίνδυνοι", ενω ύψωσαν "το νανώδες ανάστημά τους και ιδού είμεθα ενώπιον τραγικής καταστάσεως. Βάλλεται λυσσωδώς η εκκλησία, χτυπιέται παντού και απο τα ΜΜΕ όπου γίνονται ομιλίες, συνεντεύξεις, δηλώσεις εναντίον της εκκλησίας", ανέφερε ο κ.Καλλίνικος.

    [03] Ληστεία.

    29/06/2000 10:13:22

    Στις 09.00 το πρωί,δύο κουκουλοφόροι μπήκαν στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πίστεως, στη Νέα Φιλαδέλφεια, ακινητοποίησαν, με την απειλή πιστολιών,υπαλλήλους και πελάτες,απέσπασαν απο τα ταμεία 4 εκατομμύρια

    δραχμές και εξαφανίστηκαν,σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, με ένα μαύρο δίκυκλο, τύπου εντούρο.

    [04] Πυρκαγιές.

    29/06/2000 10:13:16

    Υπό μερικό έλεγχο είχε τεθεί,το πρωί,η μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε

    χθες το μεσημέρι,στο Πήλιο,κατακαίγοντας χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους και αγροτικών καλλιεργειών. Στη διάρκεια της νύχτας,οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς,ενω,απο το πρωί,άρχισαν να ρίχνουν τόνους νερό δασοπυροσβεστικά αεροσκάφη. Αλλη φωτιά που μαίνεται στο Κιλκίς στο Τσαγκό Φανό, τέθηκε υπο μερικό έλεγχο και γίνονται προσπάθειες για την κατάσβεσή της.

    [05] Συνασπισμός.

    29/06/2000 10:05:39

    Την ελπίδα ότι ο Συνασπισμός μπορεί να εξέλθει πολιτικά ενισχυμένος απο το τρίτο συνέδριό του,οι εργασίες του οποίου αρχίζουν το απόγευμα, εκφράζουν στελέχη του κόμματος. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος στην εισήγησή του πρός το συνέδριο αναμένεται να υπερασπιστεί τις πολιτικές επιλογές του κόμματος τόσο πριν απο τις εκλογές,όσο και μετά απο αυτές και θα επιμείνει στην τακτική της προγραμματικής αντιπολίτευσης έναντι της κυβέρνησης.

    [06] Νομοσχέδιο για Χρηματιστήριο.

    29/06/2000 10:05:32

    Υψηλοί τόνοι επικράτησαν κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο ενίσχυσης του θεσμικού πλαισίου της χρηματαγοράς. Στη συζήτηση παρενέβη ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Καραμανλής, ο οποίος ζήτησε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο ως ανεπαρκές και ελλειπές. Ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Φωτιάδης, απαντώντας τόνισε οτι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι που αναβάθμισε το Χρηματιστήριο από το επίπεδο ενός περιπτέρου της Ομόνοιας σε ένα Χρηματιστήριο που διεκδικεί ισότιμη θέση στην Ευρώπη και στον κόσμο.

    [07] Δημοσκόπηση.

    29/06/2000 10:05:26

    Αισθητή άνοδο της δημοτικότητας του προέδρου της Δημοκρατίας (82,4%), πτώση της δημοτικότητας του αρχιεπισκόπου και ελαφρύ προβάδισμα της ΝΔ κατά 0,3% έναντι του ΠΑΣΟΚ, αλλά και σχεδόν ίδια ποσοστά δημοτικότητας των κυρίων Σημίτη και Καραμανλή καταγράφονται στην εξαμηνιαία δημοσκόπηση τάσης της ΕΜ-ΑΡ-ΜΠΙ. Μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ο πρωθυπουργός έχει θετικές κρίσεις από το 43,7%, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται ελαφρά συγκεντρώνοντας ποσοστό 44,2%.

    [08] Πρόεδρος Δημοκρατίας.

    29/06/2000 10:05:20

    Τον αποτροπιασμό τους για τη διασπορά φημών που αφορούν στην υγεία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, εξέφρασαν αρκετοί εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου. Εργο μικρών και κακών ανθρώπων χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, τη φημολογία, προσθέτοντας ότι ο ίδιος ο κ. Στεφανόπουλος έδωσε αποστομωτική απάντηση. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, δήλωσε οτι είναι ντροπή για το πολιτικό σύστημα να προβάλλονται ζητήματα που προσβάλουν τον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα. Νοσηρές, χαρακτήρισε τις φήμες ο Συνασπισμός.

    [09] Ταυτότητες.

    29/06/2000 10:05:13

    Ενταση στις σχέσεις της με την πολιτεία αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση της εκκλησίας για τη συλλογή υπογραφών υπέρ της προαιρετικής αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέστησε υπεύθυνη την Ιεραρχία για τις συνέπειες της πρωτοβουλίας της, επισημαίνοντας τον κίνδυνο διχασμού της ελληνικής κοινωνίας. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αρης Σπηλιωτόπουλος, κάλεσε την κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει τις ευθύνες που επωμίζεται απο την στάση της αυτή και να δεχθεί διάλογο για το θέμα των ταυτοτήτων με την εκκλησία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 29 June 2000 - 11:30:45 UTC