Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-07-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τις ταυτότητες.
  • [02] Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Δράμα.
  • [03] Συνέδριο ΣΥΝ-Κύρκος για συνάντηση Σημίτη-Κωνσταντόπουλου.
  • [04] Βουλή των Εφήβων-Εργασίες.
  • [05] Αδειάζουν τα αστικά κέντρα.
  • [06] Καύσωνας ενόψει-Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός.

  • [01] Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τις ταυτότητες.

    01/07/2000 21:03:43

    Συνεχίζεται το κλίμα αντιπαράθεσης Πολιτείας - Εκκλησίας για το θέμα των ταυτοτήτων. Η κυβέρνηση δια στόματος του πρωθυπουργού, ύστερα από διαδοχικές συσκεψεις που είχε χθες με τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Παιδείας και Τύπου, κατέστησε σαφές οτι εμμένει στην πολιτική που έχει εκφράσει στο θέμα αυτό. Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος σε κήρυγμά του στο ναό των Αγίων Αναργύρων

    στην Ηλιούπολη τόνισε ότι η εκκλησία δεν θα γίνει ενδοτική και συμβιβασμένη με τα άνομα συμφέροντα της εποχής και επιτέθηκε εναντίων αμαρτωλών κατεστημένων και εκείνων που άλλα εξαγγέλουν και άλλα πράττουν.

    [02] Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Δράμα.

    01/07/2000 21:03:37

    Δεν κινδυνεύει η εθνική ταυτότητα από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, από τη Δράμα όπου πραγματοποιεί επίσκεψη. Ο κ.Στεφανόπουλος παρέστη στον εορτασμό της επετείου απελευθέρωσης της πόλης, ενώ αύριο θα επιθεωρήσει τα πολεμικά πλοία του στόλου που έχουν αγκυροβολήσει στον όρμο του Παλαιού Φαλήρου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ναυτικής Εβδομάδας. Τη Δευτέρα θα αναχωρήσει για τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ιρλανδία.

    [03] Συνέδριο ΣΥΝ-Κύρκος για συνάντηση Σημίτη-Κωνσταντόπουλου.

    01/07/2000 21:03:30

    Η αντιπρόταση του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, Λεωνίδα Κύρκου, χθες στο 3ο συνέδριου του Συνασπισμού, για πραγματοποίηση συνάντησης κορυφής Σημίτη - Κωνσταντόπουλου, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα μπορούσαν να τεθούν οι βάσεις για συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ, κυριάρχησε και σήμερα στις εργασίες του συνεδρίου. Κατά της συνεργασίας των δύο κομμάτων, τάχθηκε εμμέσως ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Αλέκος Αλαβάνος. Απόψε θα εκλεχθεί ο πρόεδρος και τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

    Αύριο αναμένεται να εγκριθεί η πολιτική απόφαση του συνεδρίου, στην οποία θα περιέχονται οι κατευθυντήριες γραμμές της πολιτικής του κόμματος.

    [04] Βουλή των Εφήβων-Εργασίες.

    01/07/2000 21:03:24

    Το Κυπριακό, οι ταυτότητες, η εγκληματικότητα, τα ΜΜΕ, η ανεργία και οι κοινωνικές ανισότητες είναι μερικά από τα θέματα με τα οποία άρχισαν να καταπιάνονται οι 350 μαθητές, που συμμετέχουν στην Ε` Σύνοδο του εκπαιδευτικού προγράμματος της «Βουλής των Εφήβων. Σε μια χρονική στιγμή, κατά την οποία η πολιτεία τους καλεί να βγάλουν ταυτότητα, και στις πρώτες θέσεις των δελτίων ειδήσεων βρίσκεται το θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος, οι δεκαεξάρηδες μαθητές είχαν πολλές και διάφορες απόψεις να εκφράσουν.

    [05] Αδειάζουν τα αστικά κέντρα.

    01/07/2000 20:56:20

    Με κάθε μέσο εγκαταλείπει τις μεγάλες πόλεις της χώρας το πρώτο κύμα των αδειούχων του Ιούλιου, ενόψει μάλιστα μίας ιδιαίτερα θερμής εβδομάδας που έρχεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 50.000 Αθηναίοι έχουν εγκαταλείψει από χθες την πρωτεύουσα από το λιμάνι του Πειραιά και της Ραφήνας, ενώ πάνω από 100.000 αυτοκίνητα έχουν περάσει τα διόδια των Αφιδνών και της Ελευσίνας. Ωστόσο, αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες καθώς οι ναυτιλιακές εταιρίες δεν υποχωρούν και αντιδρώντας στην απόφαση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για διπλά πληρώματα, περιορίζουν στο μισό τα δρομολόγια των ταχυπλόων σκαφών.

    [06] Καύσωνας ενόψει-Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός.

    01/07/2000 20:56:14

    Σε επιφυλακή έχει τεθεί ήδη ο κρατικός μηχανισμός , καθώς την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τη Δευτέρα και την Τρίτη η θερμοκρασία θα φθάσει τους 40 βαθμούς, ενώ την Πέμπτη αναμένεται να φθάσει ακόμη και τους 43 στα ηπειρωτικά. Ιδιαίτερα στην Αθήνα η ατμόσφαιρα θα είναι αποπνικτική εξαιτίας των καυσαερίων και της υγρασίας όπως αναφέρει η ΕΜΥ σε έκτακτη ανακοίνωσή της. Για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών επί ποδός θα βρίσκονται το ΕΚΑΒ, τα νοσοκομεία, οι νομαρχίες και οι δήμοι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 1 July 2000 - 20:30:28 UTC