Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-07-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πύρινος όλεθρος στη Σάμο.
  • [02] Το μέτωπο των πυρκαγιών στην Ελλάδα.
  • [03] Σύσκεψη για τις φωτιές-Β.Παπανδρέου-Χρυσοχοϊδης.
  • [04] Επίθεση κατά των ΜΜΕ εξαπέλυσε ο Χριστόδουλος.
  • [05] Δηλώσεις Προέδρου Κληρίδη για Ντενκτάς.
  • [06] ΔΗΚΚΙ-Πανελλήνια Οργανωτική Συνδιάσκεψη.

  • [01] Πύρινος όλεθρος στη Σάμο.

    09/07/2000 20:51:28

    Στις περιοχές Πύργου και Κούτσι εξακολουθεί να μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Σάμο. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης προσπαθούν να κρατήσουν τη φωτιά μακριά απο τη δυτική Σάμο, το Μαραθόκαμπο και το Καρλόβασι. Οι χερσαίες δυνάμεις καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς και ενισχύονται συνεχώς με νέες δυνάμεις. Το απόγευμα άλλοι 100 πυροσβέστες έφθασαν στη Σάμο με C-130. Επίσης αναμένονται και τέσσερα αεροσκάφη που θα ανεβάσουν τον αριθμό σε εννέα, ενώ ρίψεις νερού κάνουν και έξι ελικόπτερα. Εχουν καεί 50 σπίτια και 10.000 στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων.

    [02] Το μέτωπο των πυρκαγιών στην Ελλάδα.

    09/07/2000 20:51:22

    Πέντε νέες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σήμερα σε διάφορα σημεία της Ελλάδας. Σε εξέλιξη είναι φωτιά στον Αγιο Φανούριο, στο Δήλεσι Αττικής, απο την οποία κινδυνεύουν εξοχικές κατοικίες. Σπίτια απειλήθηκαν και στη Μαλεσίνα Λοκρίδας. Σε εξέλιξη είναι επίσης οι φωτιές στην Κόνιτσα και στα χωριά Φουρνά Ευρυτανίας, Τσούκα Μακρακώμης στη Φθιώτιδα και στο Δερβένι Κορινθίας. Από τη φωτιά αυτή διακόπηκε η κυκλοφορία και στα δυο ρεύματα, στο ύψος του 132-ου χιλιομέτρου της Εθνικής οδός Αθηνών-Πατρών.

    [03] Σύσκεψη για τις φωτιές-Β.Παπανδρέου-Χρυσοχοϊδης.

    09/07/2000 20:51:15

    Δύσκολο καλοκαίρι για την Ελλάδα είναι αυτό που περνάμε, δήλωσε το μεσημέρι η υπουργός Εσωτερικών, μετά την έκτακτη σύσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής, στην οποία συμμετείχαν η ηγεσία του Σώματος και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Η κ.Παπανδρέου ανακοίνωσε οτι λόγω της δύσκολης κατάστασης θα ενοικιαστούν τέσσερα επιπλέον πυροσβεστικά ελικόπτερα ώστε να καταπολεμηθεί η μεγάλη πυρκαγιά της Σάμου. Σημειώνεται οτι την περίοδο αυτή υπάρχει μία αύξηση των πυρκαγιών κατά 70%.

    [04] Επίθεση κατά των ΜΜΕ εξαπέλυσε ο Χριστόδουλος.

    09/07/2000 20:51:08

    Επίθεση κατά των ΜΜΕ εξαπέλυσε μιλώντας στην καθιερωμένη μηνιαία εκπομπή του στο ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Στόχος είπε είναι να μειωθεί το κύρος του και η επιρροή του στο λαό. Εκανε επίσης λόγο για μαύρη προπαγάνδα που επιδιώκει όπως είπε να τον βγάλει από τη μέση. Στο μεταξύ, αναβλήθηκε η επίσκεψη που θα πραγματοποιούσε σε μονές του Αγίου Ορους ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

    [05] Δηλώσεις Προέδρου Κληρίδη για Ντενκτάς.

    09/07/2000 20:51:02

    Ως εντελώς αβάσιμη απέρριψε ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης την κατηγορία του Ραούφ Ντενκτάς ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά διέρευσε στον Τύπο το έγγραφό του περί συνομοσπονδίας. Τόνισε μάλιστα ότι ο Ντενκτάς αποδεικνύει πως δεν προσήλθε στις συνομιλίες της Γενεύης με την πολιτική βούληση να διαπραγματευθεί σοβαρά. Στο μεταξύ, την προκλητική επέκταση των Τούρκων στη νεκρή ζώνη στην Κύπρο θα θέσει αύριο ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, στο συμβούλιο γενικών υποθέσεων της ΕΕ.

    [06] ΔΗΚΚΙ-Πανελλήνια Οργανωτική Συνδιάσκεψη.

    09/07/2000 20:50:56

    Οξεία κριτική στις αδυναμίες του κεντρικού στελεχιακού σώματος του ΔΗΚΚΙ, ασκήθηκε στο πλαίσιο της διήμερης Πανελλήνιας Οργανωτικής Συνδιάσκεψης του Κινήματος. Έτσι, οι σύνεδροι ζήτησαν αυστηρότερη επιλογή στα πρόσωπα που απαρτίζουν τα όργανα του Κινήματος, ίδρυση σχολής στελεχών και κομματικού ραδιοσταθμού ή εντύπου και σκληρή στάση απέναντι στο ΠΑΣΟΚ. Ο Δημήτρης Τσοβόλας, υπερασπίστηκε την καθοδήγηση του Κινήματος, καταφέρθηκε κατά των ΜΜΕ και ζήτησε να υπάρξουν και άλλες υποψηφιότητες για την προεδρία του ΔΗΚΚΙ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 July 2000 - 16:09:20 UTC