Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-07-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πειραιάς-Ταχύπλοο-Καταδίωξη- Ναρκωτικά.
  • [02] Νομοσχέδιο - Ανταγωνισμός - Καραμανλής
  • [03] Πυρκαγιές-Σε εξέλιξη δεκάδες μέτωπα
  • [04] Στη Σάμο αύριο ο πρωθυπουργός.
  • [05] Πυρκαγιές.
  • [06] Ναύπλιο-Απόπειρα απόδρασης.
  • [07] Ποδόσφαιρο-ΑΕΚ-Ντόντσεφ.
  • [08] Κυβερνητική επιτροπή-Απασχόληση.
  • [09] Βουλή-Τροπολογία για χαμηλόμισθους.
  • [10] Υγρά καύσιμα-Μείωση τιμών.
  • [11] Μέτρα για την ενίσχυση των πληγέντων από τις φωτιές.
  • [12] Ολυμπιακοί 2004-Διυπουργική Επιτροπή-Συστάσεις πρωθυπουργού.
  • [13] ΝΔ-Καραμανλής για κρατικές προμήθειες-έργα.
  • [14] Οικογενειακό επεισόδιο στα Α. Λιόσια.
  • [15] ΕΑΒ - Ιδιωτικοποίηση - Δεσμευτικές προσφορές.
  • [16] Πειραιάς - Πνιγμοί - Οδηγίες.
  • [17] Συνάντηση Σημίτη με Βάσω Παπανδρέου
  • [18] Πειραιάς-Συλλήψεις λαθρομεταναστών στη Βάρκιζα
  • [19] Ληστεία σε Τράπεζα-Συνελήφθη ο δράστης.
  • [20] Πειραιάς-Βύθιση ρυμουλκού - Σώοι οι ναυτικοί.
  • [21] Τρομοκρατία-Ενός λεπτού σιγή στις Δημόσιες Υπηρεσίες.
  • [22] Σάμος-Υπο έλεγχο η μεγάλη φωτιά.
  • [23] Βουλή - Ενός λεπτού σιγή - τρομοκρατία.
  • [24] Τροπολογία-βουλή-καταβολή ασφαλιστικής εισφοράς.
  • [25] Σάμος-Τουρίστες-Ολλανδική πρεσβεία.
  • [26] Πρόσληψη καθηγητών.
  • [27] Απελευθέρωση τηλεπικοινωνιών.
  • [28] Εξοπλιστικό πρόγραμμα.

  • [01] Πειραιάς-Ταχύπλοο-Καταδίωξη- Ναρκωτικά.

    13/07/2000 14:15:26

  • Επεισοδιακή καταδίωξη εναντίον εμπόρων ναρκωτικών σημειώθηκε τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Πάργας. Ανδρες περιπολικού σκάφους του Λιμενικού εντόπισαν ταχύπλοο να κινείται στην περιοχή, αλλά όταν πλησίασαν για να το ελέγξουν δέχθηκαν πυρά αυτόματου όπλου, απο δυο άνδρες που επέβαιναν σε αυτό, τα οποία ανταπέδωσαν. Μετά απο καταδίωξη, οι δυο άγνωστοι κατέφυγαν σε παραλία της Πρέβεζας, όπου εγκατέλειψαν το ταχύπλοο και εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι εξαφανίστηκαν στη ξηρά. Μέσα στο ταχύπλοο βρέθηκαν ενα Καλάσνικοφ με τρεις γεμιστήρες, ενω στη γύρω θαλάσσια περιοχή βρέθηκαν να επιπλέουν τρεις σάκοι με 130 κιλά χασίς.

    [02] Νομοσχέδιο - Ανταγωνισμός - Καραμανλής

    13/07/2000 14:12:02

  • Για υπερσυγκέντρωση πλούτου και πολιτικής εξουσίας σε εξωθεσμικά κέντρα έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής τοποθετούμενος επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης για τον «ανταγωνισμό, τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, τον τουρισμό και άλλες διατάξεις. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη δημοκρατία είναι η διαπλοκή είπε ο κ. Καραμανλής και τόνισε ότι η υπερσυγκέντρωση πλούτου και εξουσίας οφείλεται σε «επιλογές του ΠΑΣΟΚ.

    [03] Πυρκαγιές-Σε εξέλιξη δεκάδες μέτωπα

    13/07/2000 14:11:56

  • Παραδομένες στις φλόγες, βρίσκονται και σήμερα, αρκετές περιοχές της χώρας. Απο την πυρκαγιά στην Κορινθία κάηκαν 25 σπίτια στην Ανω Πιτσά, ενω απειλούνται τα χωριά Βρυσσούλες και Κορφιότισσα. Απο τη μεγάλη φωτιά, στο Ανω Διακοπτό Αχαίας, που καίει πευκοδάσος απειλούνται τα χωριά Καθολικό και Κάστρο. Εξάλλου η φωτιά που έκαιγε τα τελευταία 24ωρα δασικές εκτάσεις στην περιοχή της Κόνιτσας, πέρασε τη νύχτα και στον ορεινό όγκο των Γρεβενών, απειλώντας τους εκει πανέμορφους εθνικούς δρυμούς. Στη Μακρακώμη της Φθιώτιδας η φωτιά που αναζωπυρώθηκε χθες έχει δυο μέτωπα. Το ένα προς τον Αγιο Στέφανο - Περιβόλι Δομοκού και το δεύτερο προς το Τρίλοφο. Επίσης σε εξέλιξη είναι οι πυρκαγιές στην Εύβοια, στη θέση Πολιτικά Χαλκίδας, στην Καλλιθέα Φωκίδας, ενω αναζωπυρώθηκε η φωτιά στο Καρβούνι Σάμου. Ο κρατικός μηχανισμός σε ολόκληρη τη χώρα έχει τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας και πυκνές περιπολίες απο άνδρες του στρατού, της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και του λιμενικού, επιτηρούν όλες τις περιοχές, που θεωρούνται υψηλού κινδύνου για την εκδήλωση πυρκαγιών.

    [04] Στη Σάμο αύριο ο πρωθυπουργός.

    13/07/2000 14:11:49

  • Τις πληγείσες απο τις πυρκαγιές περιοχές θα επισκεφθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός. Αύριο ο κ. Σημίτης, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου αναμένεται να επισκεφθεί τη Σάμο όπου θα έχει συνάντηση με τοπικούς παράγοντες και φορείς του νησιού, ενω θα περιοδεύσει και στις καμμένες περιοχές. Στο μεταξύ, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το αν υπάρχουν και σε ποιά έκταση ποινικές ευθύνες κατά υπηρεσιακών οργάνων για ολιγωρία στην πρόληψη ή την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

    [05] Πυρκαγιές.

    13/07/2000 09:14:06

    Εξι νέες πυρκαγιές μαίνονται απο χθες ανεξέλεγκτες.Η πυρκαγιά που μαίνεται στην περιοχή του Κιάτου στη Κόρινθο έχει κάψει ήδη 25 σπίτια. Στην Αχαϊα μεγάλες διαστάσεις εχει λάβει η πυρκαγιά που ξέσπασε στο Ανω Διακοπτό . Στη Φθιώτιδα αναζωπυρώθηκε χθες η φωτιά. Το μέτωπο της βρίσκεται στην περιοχή του χωριού Ασβέστης. Επίσης, σε εξέλιξη είναι πυρκαγιές στα Γιάννενα, τα Γρεβενά και τη Χίο. Ο κρατικός μηχανισμός σε ολόκληρη τη χώρα έχει τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας.

    [06] Ναύπλιο-Απόπειρα απόδρασης.

    13/07/2000 09:14:00

    Απόπειρα απόδρασης έξι Αλβανών κρατουμένων έγινε το βράδυ στις φυλακές Ναυπλίου, αλλά έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς φρουρούς και ακολούθησε συμπλοκή. Δύο Αλβανοί τραυματίστηκαν από τις σφαίρες και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

    [07] Ποδόσφαιρο-ΑΕΚ-Ντόντσεφ.

    12/07/2000 21:29:53

    Μεταγραφών συνέχεια για την ΑΕΚ. Μετά τον Φερουζέμ και ο Ντίαν Ντόντσεφ ανήκει από το μεσημέρι της Τετάρτης στο δυναμικό της ΑΕΚ. Ο Βούλγαρος διεθνής αμυντικός της Σπάρτακ Βάρνας, πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Ενωση, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι τριετούς διάρκειας. Οι ετήσιες αποδοχές του αριστεροπόδαρου άσου, υπολογίζεται να φτάσουν τα 35 εκατομμύρια δραχμές.

    [08] Κυβερνητική επιτροπή-Απασχόληση.

    12/07/2000 21:28:50

    Το πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου που θα αρχίσει σύντομα, για το θέμα της απασχόλησης θα καθορίσει στην αυριανή της συνεδρίαση η κυβερνητική επιτροπή. Στο τραπέζι του διαλόγου θα τεθούν 35ωρο, μερική απασχόληση ακόμη και στο δημόσιο τομέα, μείωση των υπερωριών, επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών και το πλαφόν του 2% στις απολύσεις.Η κυβέρνηση δια των αρμοδίων υπουργών τονίζει σε όλους τους τόνους ότι χρειάζονται βαθειές τομές και ριζοσπαστικά μέτρα, ενώ τα συνδικάτα βρίσκονται σε επιφυλακή και ετοιμάζουν τις θέσεις τους.

    [09] Βουλή-Τροπολογία για χαμηλόμισθους.

    12/07/2000 21:28:44

    Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία απαλλάσσονται οι εργαζόμενοι που αμείβονται με το χαμηλότερο ημερομίσθιο από την υποχρέωση καταβολής της ασφαλιστικής εισφοράς, υψους 10 χιλιάδων δραχμών. Η απαλλαγή θα ισχύσει αναδρομικά απο την 1η του 2000 αλλά για το επτάμηνο που μεσολάβησε τα χρήματα θα επιστραφούν στους εργαζόμενους μέσω των φορολογικών δηλώσεων που θα υποβάλουν του χρόνου.

    [10] Υγρά καύσιμα-Μείωση τιμών.

    12/07/2000 21:28:37

    Σημαντικά μειωμένες είναι οι τιμές των υγρών καυσίμων που ισχύουν από τα μεσάνυχτα. Η βενζίνη θα πωλείται φθηνότερα κατά 7,7 δρχ το λίτρο και το πετρέλαιο κίνησης κατά 4,7 δρχ το λίτρο. Η εξέλιξη αυτή θα επηρεάσει θετικά τον πληθωρισμό, ο οποίος και τον Ιούλιο θα συνεχίσει την πτωτική του πορεία. Στο μεταξύ, στα 451 δισ δραχμές διαμορφώθηκε το πλεόνασμα των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

    [11] Μέτρα για την ενίσχυση των πληγέντων από τις φωτιές.

    12/07/2000 21:28:29

    Τα πρώτα μέτρα για ενίσχυση των πληγέντων και αποκατάσταση των ζημιών και της τεράστιας οικολογικής καταστροφής που προκάλεσε στη Σάμο η μεγάλη πυρκαγιά, αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες την Παρασκευή θα επισκεφθεί το νησί. Στη Μακρακώμη της Φθιώτιδας αναζωπυρώθηκε η φωτιά που είχε τεθεί υπό έλεγχο εδώ και τέσσερις μέρες και προς στιγμή απείλησε κατοικημένες περιοχές. Το θέμα των πυρκαγιών απασχόλησε τη συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ υπό την προεδρία του Κώστα Καραμανλή.

    [12] Ολυμπιακοί 2004-Διυπουργική Επιτροπή-Συστάσεις πρωθυπουργού.

    12/07/2000 21:28:23

    Αυστηρές συστάσεις στους υπουργούς, που μετέχουν στη Διυπουργική Επιτροπή για την Ολυμπιάδα και παρατηρήσεις για την καλύτερη συνεργασία μεταξύ τους και με την Οργανωτική Επιτροπή, απηύθυνε ο πρωθυπουργός, κατά τη συνεδρίαση της διϋπουργικής επιτροπής. Ο κ. Σημίτης τόνισε ότι "βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης" μέχρι τους Ολυμπιακούς του 2004, υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία χαλάρωση και ότι για την κυβέρνηση η Ολυμπιάδα παραμένει ζήτημα πρώτης προτεραιότητας, καθώς με τους αγώνες του 2004 κρίνεται η εικόνα της Ελλάδας σε παγκόσμιο επίπεδο.

    [13] ΝΔ-Καραμανλής για κρατικές προμήθειες-έργα.

    12/07/2000 21:28:16

    Πρόταση νόμου για τη σύσταση ειδικής Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής, που θα έχει την ευθύνη προκήρυξης σύναψης και παρακολούθησης της εκτέλεσης των μεγάλων συμβάσεων, κρατικών προμηθειών και υπηρεσιών, κατέθεσαν στη βουλή 58 βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον Κώστα Καραμανλή. Η πρόταση, όπως αναφέρεται στην εισήγηση, «αποσκοπεί στην καταπολέμηση της αδιαφάνειας και της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος στον τομέα των συμβάσεων των δημοσίων έργων και κρατικών προμηθειών.

    [14] Οικογενειακό επεισόδιο στα Α. Λιόσια.

    12/07/2000 14:59:48

    Οικογενειακό επεισόδιο με έναν τραυματία έγινε στις 11 το πρωϊ στη διασταυρωση Βησαρίωνος και Παναρίτου στα Ανω Λιόσια Αττικής. Ο 49χρονος Ιωάννης Χριστοφοράκος του Δημητρίου πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και τραυμάτισε στο αριστερό χέρι το γαμπρό του Δημήτρη Νικολαϊδη του Νικολάου, 26 ετών στη διάρκεια φιλονικίας για οικογενειακές διαφορες. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Θριάσειο Νοσοκομείο Ελευσίνας για τις πρώτες βοήθειες ενώ ο δράστης συνελήφθη.

    [15] ΕΑΒ - Ιδιωτικοποίηση - Δεσμευτικές προσφορές.

    12/07/2000 14:59:41

    Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές για τη μερική ιδιωτικοποίηση της ΕΑΒ. Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου μετά απο τη συνεδρίαση της Επιτροπής Αμυντικής Βιομηχανίας με τη συμμετοχή του υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Ακη Τσοχατζόπουλου. Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν ακόμη θέματα σχετικά με την εξυγίανση της ΕΒΟ και της ΠΥΡΚΑΛ σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και διαπιστώθηκε οτι η εξυγίανση θα προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς.

    [16] Πειραιάς - Πνιγμοί - Οδηγίες.

    12/07/2000 14:59:34

    Θλιβερό φαινόμενο, χαρακτήρισε σήμερα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Χρήστος Παπουτσής, τους πνιγμούς που σημειώνονται κάθε μέρα στις ελληνικές παραλίες. Οπως ανακοινώθηκε σημερα, απο την αρχή του 2000 έχουν πνιγεί στις ελληνικές παραλίες 129 άτομα. Το ποσοστό μέχρι 50 ετών, όσων έχουν πνιγεί, ανέρχεται σε 27% (33 άτομα) και άνω των 50 ετών σε 73% (89 άτομα). Απο το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, δόθηκαν συμβουλές προς τους λουόμενους, για την αποφυγή "περιπετειών" στις παραλίες.

    [17] Συνάντηση Σημίτη με Βάσω Παπανδρέου

    12/07/2000 13:09:15

  • Τα προβλήματα της δημόσιας διοίκησης ήταν στο επίκεντρο της σύσκεψης που είχαν το πρωί ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης και η υπουργός Εσωτερικών, Βάσω Παπανδρέου. Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις. Στο μεταξύ, ξεκίνησε στις 12.30 υπο τον πρωθυπουργό, η συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής για την Ολυμπιάδα του 2004.

    [18] Πειραιάς-Συλλήψεις λαθρομεταναστών στη Βάρκιζα

    12/07/2000 13:09:08

  • Τριανταεπτά λαθρομετανάστες, στην πλειοψήφια τους Ιρακινούς, μετέφεραν με ιστιοπλοϊκό σκάφος ένας Ελληνας και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι συνελήφθησαν απο άνδρες του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Βουλιαγμένης και Βάρκιζας. Επίσης, απο άνδρες της ΕΛΑΣ συνελήφθησαν στη ξηρά στη θέση Λομπάρδα Βάρκιζας τέσσερις Ελληνες και δυο αλλοδαποί, οι οποίοι περίμεναν το σκάφος για να παραλάβουν τους λαθρομετανάστες. Ολοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια.

    [19] Ληστεία σε Τράπεζα-Συνελήφθη ο δράστης.

    12/07/2000 13:09:02

    Ο δράστης ένοπλης ληστείας σε τράπεζα, συνελήφθη αμέσως μετά την πράξη του σήμερα στις 9 το πρωί στο Αιγάλεω Αττικής. Πρόκειται για το Χρήστο Γεωργιάδη του Σπυρίδωνα, 35 ετών, ο οποίος εισέβαλε στο υποκατάστημα της Εγνατίας Τράπεζας, στην Ιερά Οδό 281, πυροβόλησε μια φορά στο δάπεδο για εκφοβισμό με πιστόλι και άρπαξε 450.000 δρχ. Οι αστυνομικοί που κατάφεραν να φθάσουν γρήγορα στην τράπεζα συνέλαβαν το δράστη την ώρα που έβγαινε απο το υποκατάστημα.

    [20] Πειραιάς-Βύθιση ρυμουλκού - Σώοι οι ναυτικοί.

    12/07/2000 13:08:56

    Σώοι είναι και οι 4 ναυτικοί, μέλη πληρώματος του ρυμουλκού σκάφους "Καραπιπέρης 8", που βυθίστηκε το πρωί απο άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο δίαυλο του Ναυστάθμου, ενώ ρυμουλκούσε το ιταλικό δεξαμενόπλοιο "Φαμπρίτσια Πρίγα". Ενα απο τα μέλη του ρυμουλκού σκάφους τραυματίσθηκε ελαφρά και διεκομίσθη στην ιατρική μονάδα του Ναυστάθμου Σαλαμίνας, για την παροχή πρώτων βοηθειών. Προανάκριση για τα αίτια του ναυτικού ατυχήματος διενεργεί το λιμεναρχείο Πειραιά.

    [21] Τρομοκρατία-Ενός λεπτού σιγή στις Δημόσιες Υπηρεσίες.

    12/07/2000 13:08:49

  • Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε το μεσημέρι από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας. Στο πλαίσιο της συμβολικής αυτής εκδήλωσης, κατά της τρομοκρατίας, όλα τα μέσα ενημέρωσης, καθώς και το ΑΠΕ, μετέδωσαν το εξής κείμενο: "Η τρομοκρατία με την περιφρόνηση που δείχνει για την ιερότητα της ανθρώπινης ζωής, με την υπόσκαψη της κοινωνικής συνοχής και της πολιτικής σταθερότητας που επιδιώκει, αποτελεί προσβολή για τους Ελληνες. Είναι μια απειλή για τη σημερινή Ελλάδα. Είναι κάτι το ξένο προς την ίδια τη φιλοσοφία και τη λογική της Ελλάδας. Ξένο σε κάθε παράδοσή μας. Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας αποτελεί προτεραιότητα. Προτεραιότητα όχι μόνο για την Πολιτεία, αλλά και για τον ελληνικό λαό, τον πολιτικό πολιτισμό της. Αποτελεί δέσμευση της Κυβέρνησης και επιδίωξη της κοινωνίας να μην σταματήσει η προσπάθεια για να ξεριζωθεί η τρομοκρατία. Με κάθε τρόπο. Το οφείλουμε στα θύματα των τρομοκρατών. Το οφείλουμε στη Δημοκρατία και τις ανθρώπινες αξίες της. Το οφείλουμε στην Ελλάδα".

    [22] Σάμος-Υπο έλεγχο η μεγάλη φωτιά.

    12/07/2000 13:00:12

  • Υπό έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος της είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη Πέμπτη στη Σάμο. Οπως δήλωσε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Παναγιώτης Φούρλας, οι δυνάμεις πυρόσβεσης βρίσκονται πλέον στη φάση της επιτήρησης της φωτιάς, γεγονός που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς οι αυξημένες θερμοκρασίες και οι άνεμοι μπορούν να δημιουργήσουν αναζωπυρώσεις. Το πρωί έφθασαν στο νησί άλλοι 200 πυροσβέστες για να ενισχύσουν το έργο της περιφρούρησης. Στο μεταξύ την πλήρη αποκατάσταση των πληγέντων από τις φωτιές στη Σάμο ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Χριστοδουλάκης. Όπως είπε, το πακέτο των μέτρων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, αμέσως μετά την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς και την εκτίμηση των ζημιών.

    [23] Βουλή - Ενός λεπτού σιγή - τρομοκρατία.

    12/07/2000 12:44:14

    Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας τήρησε το μεσημέρι η Βουλή των Ελλήνων. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του σώματος Απόστολος Κακλαμάνης επρόκειτο για συμβολική εκδήλωση της Βουλής κατά της τρομοκρατίας, που έβλαψε σε μεγάλο βαθμό τον τόπο μας.

    [24] Τροπολογία-βουλή-καταβολή ασφαλιστικής εισφοράς.

    12/07/2000 12:44:04

    Κατατέθηκε στη Βουλή, από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γιάννο Παπαντωνίου, η τροπολογία με την οποία απαλλάσσονται οι εργαζόμενοι με τις χαμηλότερες αμοιβές, από την υποχρέωση καταβολής της ασφαλιστικής εισφοράς του κλάδου κύριας σύνταξης ΙΚΑ που τους βαρύνει και η οποία παρακρατείται από τους εργοδότες και καταβάλλεται στο ΙΚΑ μαζί με την εργοδοτική εισφορά. Οπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση ?στόχος της διάταξης είναι η στήριξη του εισοδήματος των εργαζομένων που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες?.

    [25] Σάμος-Τουρίστες-Ολλανδική πρεσβεία.

    12/07/2000 10:03:29

    Εκπρόσωπος της ολλανδικής πρεσβείας στην Αθήνα που ρωτήθηκε από το ΑΠΕ σχετικά με πληροφορίες ότι ``υπάρχει κάποια οδηγία για τους τουρίστες``, απάντησε ότι η ολλανδική πρεσβεία δεν έχει εκδώσει καμμία απολύτως οδηγία για τους Ολλανδούς τουρίστες, με την οποία να τους καλεί να φύγουν ή να επισπεύσουν την αναχώρησή τους από τη Σάμο. Πρόσθεσε επίσης ότι, όπως γίνεται πάντοτε, για τους τουρίστες οποιασδήποτε χώρας φροντίζουν τα πρακτορεία ταξιδίων και οι τουριστικοί πράκτορες που έχουν αναλάβει τη μετακίνηση και τη διαμονή τους.

    [26] Πρόσληψη καθηγητών.

    12/07/2000 08:59:28

    Τα δύο τελευταία Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας. Φέτος θα διοριστούν από την επετηρίδα 2.000 εκπαιδευτικοί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 3.055 στη Δευτεροβάθμια. Παράλληλα θα προσληφθούν περίπου 7.000 αναπληρωτές καθηγητές.

    [27] Απελευθέρωση τηλεπικοινωνιών.

    12/07/2000 08:59:22

    Μάχη στο χώρο των ασύρματων δικτύων για δυο θέσεις νέων ΟΤΕ στην αγορά οικιακών χρηστών, ερωτήματα για το κατά πόσο 4ος παίκτης θα ενδιαφερθεί να πάρει υπάρχουσας μορφής άδειας κινητής τηλεφωνίας, ενόψει την έκδοση αδειών κινητής τηλεφωνίας 3ης γενιάς και συνωστισμό στο χώρο της διεκδίκησης ειδικών αδειών ασύρματης πρόσβασης για την παροχή υπηρεσιών ενδοεπικοινωνίας και όχι μόνο σε εμπορικούς πελάτες και επιχειρήσεις σηματοδοτούν οι εξελίξεις πέντε μόλις μήνες πριν την πλήρη απελευθέρωση της τηλεπικοινωνιακής αγοράς.

    [28] Εξοπλιστικό πρόγραμμα.

    12/07/2000 08:59:15

    Οι κατευθύνσεις του νέου εξοπλιστικού προγραμματος των Ενόπλων Δυνάμεων συμφωνήθηκαν χθες στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και με τη συμμετοχή των υπουργών Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου και Εθνικής Οικονομίας Γιάννου Παπαντωνίου, Οπως δήλωσε ο κ. Τσοχατζόπουλος, τις επόμενες 10 μέρες θα έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία και η υλοποίησή του θα προχωρήσει το συντομότερο δυνατό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 July 2000 - 11:31:52 UTC