Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-07-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-Ολυμπιακός-Ζάχοβιτς-Αλπάι.
  • [02] Υποχωρούν οι φωτιές σε όλη τη χώρα.
  • [03] Αισιόδοξος ο πρωθυπουργός από το μέτωπο των πυρκαγιών.
  • [04] Απασχόληση-Κυβέρνηση-ΓΣΕΕ-Διάλογος.
  • [05] Τρομοκρατία-Ικανοποίηση Βρετανών αξιωματούχων.
  • [06] Αχρίδα-Συνάντηση υπουργών Εξωτερικών της ΝΑ Ευρώπης.
  • [07] Ιερά Σύνοδος-Ταυτότητες-Συλλογή υπογραφών-Χριστόδουλος.
  • [08] Κόρινθος-Επίσκεψη Καραμανλή στις πληγείσες περιοχές.
  • [09] Πειραιάς - 192 λαθρομετανάστες στην Κορώνη.
  • [10] Πυρκαγιές-Μαίνονται δεκάδες μέτωπα

  • [01] Ποδόσφαιρο-Ολυμπιακός-Ζάχοβιτς-Αλπάι.

    14/07/2000 21:36:16

    Αίσιο τέλος αναμένεται να έχουν οι διαπραγματεύσεις του Ολυμπιακού με τη Βαλένθια για τον Ζάχοβιτς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Βαλένθια ανέβασε ακόμη περισσότερο την προσφορά της για την απόκτηση του Σλοβένου άσου και οι ερυθρόλευκοι είναι έτοιμοι να δώσουν τη συγκαταθεσή τους για τη μεταγραφή. Οσον αφορά την περίπτωση του Τούρκου αμυντικού Αλπάι, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι δύσκολο να γίνει η μεταγραφή του στους πρωταθλητές, καθώς η περίπτωσή του θεωρείται ιδιαίτερα μπλεγμένη με τους μάνατζερ και την ιδιωτική εταιρία που έχει τα δικαιώματά του.

    [02] Υποχωρούν οι φωτιές σε όλη τη χώρα.

    14/07/2000 21:30:33

    Τουλάχιστον 30 πυρκαγιές μαίνονται σε πολλές περιοχές της χώρας, με επίκεντρο την Αχαϊα, την Κόνιτσα, τη Μαγνησία και τη Θάσο. Ωστόσο, οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών μαζί με τις συντονισμένες ενέργειες του κρατικού μηχανισμού φαίνεται οτι απέδωσαν καρπούς, καθώς η κατάσταση είναι αισθητά βελτιωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Βοήθεια αποστέλουν η Γερμανία, η Τσεχία και το Ισραήλ, ενώ εντός των ημερών προσλαμβάνονται 1.500 δασοπυροσβέστες.

    [03] Αισιόδοξος ο πρωθυπουργός από το μέτωπο των πυρκαγιών.

    14/07/2000 21:30:25

    Αισιόδοξος εμφανίσθηκε ο πρωθυπουργός για την κατάσταση που επικρατεί στο μέτωπο των πυρκαγιών, μετά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Διυπουργικού Οργάνου. Μεταξύ άλλων, ο κ.Σημίτης επεσήμανε οτι ο κρατικός μηχανισμός είναι κινητοποιημένος στο σύνολό του και συνέστησε στους υπουργούς να μην φύγουν το επόμενο διήμερο από την Αθήνα, εκτός εάν πρόκειται να επισκεφθούν πληγείσες περιοχές. Περιοδεία στις πληγείσες περιοχές της Κορινθίας, πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής.

    [04] Απασχόληση-Κυβέρνηση-ΓΣΕΕ-Διάλογος.

    14/07/2000 21:30:16

    Τις θέσεις τους για το πακέτο προτάσεων που παρουσίασε η κυβέρνηση σχετικά με την απασχόληση, ετοιμάζουν τα συνδικάτα. Τη Δευτέρα συνεδριάζει η Εκτελεστική Γραμματεία της ΓΣΕΕ προκειμένου να καθορίσει τη στάση της. Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

    απηύθυνε έκκληση να συμβάλλουν όλοι στην αντιμετώπιση της, τονίζοντας ότι δεν είναι τίποτε θέσφατο και πως όλα υπόκεινται σε διάλογο. Μέσα από το διάλογο, είπε, θα βρούμε την κοινή συνισταμένη για την αντιμετώπιση του προβλήματος της

    [05] Τρομοκρατία-Ικανοποίηση Βρετανών αξιωματούχων.

    14/07/2000 21:30:08

    Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι βρετανοί αξιωματούχοι που επισκέπτονται την περίοδο αυτή τη χώρα μας και συνεργάζονται με τις ελληνικές αρχές για την πάταξη της τρομοκρατίας. Την Αθήνα επισκέφθηκε σήμερα η βρετανίδα υφυπουργός Εξωτερικών η οποία συναντήθηκε με τους υπουργούς Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, καθώς και με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι συζητήσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της βρετανικής κρίνονται ιδιαίτερα αποτελεσματικές.

    [06] Αχρίδα-Συνάντηση υπουργών Εξωτερικών της ΝΑ Ευρώπης.

    14/07/2000 21:30:00

    Στην Αχρίδα ξεκίνησαν οι εργασίες της διήμερης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της ΝΑ Ευρώπης, στο περιθώριο της οποίας ενδέχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να συναντηθεί ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, με τον τούρκο ομόλογό του, Ισμαήλ Τζεμ. Στο επίκεντρο των συζητήσεών τους θα βρεθούν οι εξελίξεις στα Βαλκάνια και ειδικότερα στη Σερβία και στο Κοσσυφοπέδιο. Την επόμενη εβδομάδα ο κ.Παπανδρέου θα φιλοξενήσει στις Σπέτσες συνάντηση προσωπικοτήτων από τα Βαλκάνια και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [07] Ιερά Σύνοδος-Ταυτότητες-Συλλογή υπογραφών-Χριστόδουλος.

    14/07/2000 21:29:52

    Τη συλλογή υπογραφών από 1ης Σεπτεμβρίου με αίτημα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την προαιρετική αναγραφή η μή του θρησκεύματος στις ταυτότητες, αποφάσισε η ειδική συνοδική επιτροπή της Εκκλησίας, η οποία συνεδρίασε σήμερα ειδικά για το θέμα αυτό. Στο μεταξύ, από τη Νάξο ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος μιλώντας σε συνέδριο τόνισε ότι "η διαφύλαξη της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης σήμαινε διαφύλαξη της εθνικής ταυτότητας".

    [08] Κόρινθος-Επίσκεψη Καραμανλή στις πληγείσες περιοχές.

    14/07/2000 15:17:37

  • Στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Κορινθίας, μετέβη σήμερα ο Πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ενημερώθηκε απο τους Δημάρχους Κιάτου και Ξυλοκάστρου για την έκταση των ζημιών. Ο κ. Καραμανλής σε δηλώσεις του τόνισε οτι το κόμμα του θα κάνει τα πάντα για να υπάρξει αποτελεσματική και άμεση αρωγή του κράτους, ενω έκανε λόγο για πολιτικές ευθύνες, κυρίως, σε ό,τι αφορά την έλλειψη συντονισμού και την έλλειψη αποτελεσματικής πολιτικής πρόληψης. Παράλληλα ζήτησε την επανασύσταση της Αγροφυλακής και την αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

    [09] Πειραιάς - 192 λαθρομετανάστες στην Κορώνη.

    14/07/2000 14:36:08

    Σε 192 ανέρχεται ο αριθμός των λαθρομεταναστών, (Ιρανοί, Αφγανοί, Ιρακινοί, Τούρκοι, απο τη Σρι-Λάνκα, και τη Σιέρρα Λεόνε), απο τους οποίους 152 άνδρες, 18 γυναίκες και 22 παιδιά, που εντοπίσθηκαν τις πρώτες πρωϊνές ώρες απο τις λιμενικές αρχές σε σκάφος στην περιοχή Καλαμάκι της Κορώνης. Εντεκα απο τους λαθρομετανάστες (6 άνδρες, 4 γυναίκες και ένα παιδί) μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Καλαμάτας, για παροχή πρώτων βοηθειών, διότι παρουσίαζαν συμπτώματα εξάντλησης. Ο κυβερνήτης του σκάφους ονόματι Τσοσκούν Κεγκελί 35 ετών, και ο συνεργάτης του Αμπντουλμπουκί Αρσλάν, 39 ετών, Τούρκοι υπήκοοι, συνελήφθησαν και ανακρίνονται στο λιμεναρχείο Καλαμάτας.

    [10] Πυρκαγιές-Μαίνονται δεκάδες μέτωπα

    14/07/2000 14:33:34

  • Δεκάδες σπίτια και αρκετές χιλιάδες στρέμματα δάσους και καλλιεργειών, αποτεφρώνουν οι πυρκαγιές, που μαίνονται σε πολλούς νομούς της χώρας, βοηθούμενες απο τους ισχυρούς ανέμους. Τριάντα σπίτια και περισσότερα απο 10.000 στρέμματα αγροτοδάσους έχουν καεί στην Κορινθία, που έχει ήδη κηρυχθεί, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ανεξέλεγκτη μαίνεται και η φωτιά στην Ακράτα Αχαΐας. Σε εξέλιξη είναι επίσης οι φωτιές σε Θάσο, Μέτσοβο, Κόνιτσα, Γρεβενά, Εδεσσα και στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας. Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές στην Παλαιά Καβάλα, Λάρισα και Νέα Επίδαυρο. Τέλος υπό μερικό έλεγχο εχουν τεθεί οι πυρκαγιές στην Αγία Ειρήνη Χίου, στη Μακρακώμη Φθιώτιδας και στο Οίτυλο Λακωνίας, στη Συκή και Αργαλιστή Μαγνησίας και την Καλλιθέα και τον Κολοφώνα Φωκίδας και την Αλφειούσα Ηλείας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 July 2000 - 20:30:31 UTC