Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-07-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πτώση πυροσβεστικού αεροσκάφους-Νεκροί οι πιλότοι
  • [02] Πάτρα-Πυρκαγιά-Τραυματισμός.
  • [03] Κύπρος-Εκδηλώσεις για το πραξικόπημα.
  • [04] Πυροβολισμοί σε ασφαλιστική εταιρία
  • [05] Τροχαίο-Ενας νεκρός-Επτά τραυματίες.
  • [06] Πυροσβεστικό αεροσκάφος-Πτώση-Νεκροί οι δυο πιλότοι.
  • [07] Κατέπεσε πυροσβεστικό αεροσκάφος-Νεκροί και οι δύο πιλότοι

  • [01] Πτώση πυροσβεστικού αεροσκάφους-Νεκροί οι πιλότοι

    15/07/2000 13:48:28

  • Ημέρα πένθους η σημερινή για την Πολεμική μας Αεροπορία και το Πυροσβεστικό Σώμα. Δύο πιλότοι έχασαν το πρωί τη ζωή τους, όταν το πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου "Καναντέρ" με το οποίο συμμετείχαν στην κατάσβεση της φωτιάς στο Πήλιο, έπεσε και συνετρίβη πάνω σε πλαγιά. Πρόκειται για τον επισμηναγό Ιωάννη Μυλωνά 41 ετών και τον ανθυποσμηναγό Ιωάννη Καρασάββα 25 ετών. Το πυροσβεστικό αεροσκάφος είχε κάνει επιτυχή ρίψη νερού και στην προσπάθειά του να απομακρυνθεί απο το σημείο της πυρκαγιάς συνετρίβη πάνω σε πλαγιά, εξαιτίας του καπνού. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί απο την 111 πτέρυγα μάχης στην Αγχίαλο, ενω ο κυβερνήτης του είχε 5.000 ώρες πτήσης. Τη βαθύτατη λύπη τους, για την απώλεια των δυο πιλότων, εξέφρασαν ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

    [02] Πάτρα-Πυρκαγιά-Τραυματισμός.

    15/07/2000 13:48:20

    Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο διακομίσθηκε με ελικόπτερο απο το μέτωπο της φωτιάς, που μαίνεται στην ανατολική Αιγιάλεια, η πυροσβέστρια Αικατερίνη Σαχινίδου, 30 περίπου ετών, η οποία τραυματίστηκε πέφτοντας σε χαράδρα. Σύμφωνα με τη γνώμη των γιατρών, η κατάστασή της δεν εμπνέει ανησυχία και βρίσκεται εκτός κινδυνου.

    Στο μεταξύ, συνεχίζεται και σήμερα η φωτιά σε δυο μέτωπα στις Αιγιές και τα Νιάματα. Επιτόπου βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με επικεφαλής τον αρχηγό της Πυροσβεστικής, Παναγιώτη Φούρλα.

    Στην ανατολική Αιγιάλεια βρίσκεται επίσης ο γγ του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Ευσταθιάδης.

    [03] Κύπρος-Εκδηλώσεις για το πραξικόπημα.

    15/07/2000 13:48:13

  • Εικοσιέξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα απο το εγκληματικό πραξικόπημα στην Κύπρο που οδήγησε στην εισβολή του Αττίλα. Το πρωί στη Λευκωσία ήχησαν οι σειρήνες, ενω στον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τελέσθηκε μνημόσυνο για τα θύματα του πραξικοπήματος. Την ίδια ώρα οι Τουρκοκύπριοι συνεχίζουν τις προκλήσεις τους στο νησί. Στην περιοχή του νέου οδοφράγματος, που έστησαν στα Στροβίλια οι κατοχικές δυνάμεις, προγραμματίζονται σήμερα πανηγυρικές εκδηλώσεις για την πρόσφατη προέλαση του Αττίλα κατά 200 μέτρα. Στις εκδηλώσεις αναμένεται να παραστεί ο Ραούφ Ντενκτάς.

    [04] Πυροβολισμοί σε ασφαλιστική εταιρία

    15/07/2000 10:47:12

    Τρεις άγνωστοι που επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο πυροβόλησαν χθες λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ κατά της κεντρικής εισόδου της ασφαλιστικής εταιρίας ALIAΝZ στην οδο Νικολακοπούλου 14 στο Νέο Ψυχικό. Οι δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν, ενω στον τόπο βρέθηκαν 7 κάλυκες απο πιστόλι των 7,65 χιλιοστών. Τα κίνητρα της επίθεσης δεν έχουν διευκρινιστεί.

    [05] Τροχαίο-Ενας νεκρός-Επτά τραυματίες.

    15/07/2000 10:47:04

    Ενας νεκρός και 7 τραυματίες είναι ο απολογισμός σύγκρουσης τριών αυτοκινήτων που έγινε χθες βράδυ στο 25ο χιλ. της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου. Το δυστύχημα έγινε οταν μικρό λεωφορείο μπήκε κατά λάθος, ενω ερχόταν προς Αθήνα, στη λωρίδα αντιδρόμησης, που παραχωρεί κατά τις εξόδους η Τροχαία για τη διευκόλυνση όσων φεύγουν απο την πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με άλλα δυο ΙΧ.

    [06] Πυροσβεστικό αεροσκάφος-Πτώση-Νεκροί οι δυο πιλότοι.

    15/07/2000 10:06:12

    Στο βωμό του καθήκοντος έπεσαν σήμερα δυο απο τους πιλότους της Πολεμικής μας Αεροπορίας που μαζί με τους πυροσβέστες ηρωικά δίνουν τις τελευταίες ημέρες τη δική τους μάχη για την κατάσβεση των πύρινων μετώπων. Πρόκειται για τον επισμηναγό Ιωάννη Μυλωνά, 41 ετών και τον ανθυποσμηναγό Ιωάννη Καρασάββα, 25 ετών, χειριστές του μοιραίου πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215 που κατέπεσε και συνετρίβη στις 6.55 το πρωί στην Αργαλαστή Πηλίου. Το πυροσβεστικό αεροσκάφος είχε κάνει επιτυχή ρήξη νερού και στην προσπάθειά του να απομακρυνθεί απο το σημείο λόγω των καπνών συνετρίβη πάνω σε πλαγιά. Το πυροσβεστικό αεροσκάφος είχε απογειωθεί απο την 111 πτέρυγα μάχης στην Αγχίαλο.

    Ο κυβερνήτης του είχε 5.000 ώρες πτήσης.

    [07] Κατέπεσε πυροσβεστικό αεροσκάφος-Νεκροί και οι δύο πιλότοι

    15/07/2000 09:12:11

  • Πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Καναντέρ κατέπεσε στις 6.50 το πρωί στην περιοχή Αργαλαστή Βόλου, όπου μαίνεται εδω και λίγες ημέρες πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο οι δυο χειριστές του. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των δυο πιλότων, καθώς και τα αίτια του αεροπορικού δυστυχήματος.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 15 July 2000 - 11:30:24 UTC