Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-07-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λαλιώτης - Χωματερές
  • [02] Συνάντηση Σημίτη-Παπαδόπουλου.
  • [03] Συνεδρίαση διυπουργικής επιτροπής για Ολυμπιάδα.
  • [04] Καύσωνα-Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός.
  • [05] Νεκρός 22χρονος έξω απο στρατόπεδο.
  • [06] Νέα μείωση στην τιμή της Βενζίνης απο αύριο
  • [07] Θάνατος 60χρονης απο δάγκωμα σκορπιού
  • [08] Θεσσαλονίκη-Βρέθηκαν εξαφανισθέντες ανήλικοι
  • [09] Γενεύη-Συνεχίζονται οι συνομιλίες για το Κυπριακό
  • [10] Κύπρος-Κατεχόμενα - Συλλήψεις.

  • [01] Λαλιώτης - Χωματερές

    25/07/2000 14:22:18

    Σκληρή γλώσσα για τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ανατολικής Αττικής αλλά και των Χανίων, χρησιμοποίησε σήμερα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης σχετικά με τη λειτουργία ανεξέλεγκτων χωματερών. "Η πολιτεία θα σταματήσει αυτό το αίσχος, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός αν συνεχιστεί η εγκληματική αδιαφορία των φορέων της Ανατολικής Αττικής οι οποίοι λειτουργούν 20 ανεξέλεγκτες χωματερές". Επανέλαβε οτι το ΥΠΕΧΩΔΕ σε συνεργασία με τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης εχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων σε 40 νομούς και αστικά κέντρα ύψους πολλών δισ. δρχ. Ο κ. Λαλιώτης ανακοίνωσε επίσης οτι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αρχίσει να λειτουργεί ο χώρος υγειονομικής ταφής απορριμμάτων Λιτοχώρου που εκτείνεται σε έκταση 44 στρεμμάτων.

    [02] Συνάντηση Σημίτη-Παπαδόπουλου.

    25/07/2000 14:22:11

    Για τις μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Υγείας, που θα συζητηθούν την Παρασκευή στο υπουργικό Συμβούλιο, ενημέρωσε το πρωί τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ο αρμόδιος υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος. Τα μέτρα αφορούν το σύνολο του Εθνικού Συστήματος Υγείας και θα περιληφθούν σε νομοσχέδιο που παρουσίασε στον κ. Σημίτη ο υπουργός Υγείας. Ο κ. Παπαδόπουλος μετά τη συνάντηση δήλωσε οτι η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει και δεν υπάρχουν περιθώρια να μείνουμε στάσιμοι.

    [03] Συνεδρίαση διυπουργικής επιτροπής για Ολυμπιάδα.

    25/07/2000 14:22:05

  • Με θέματα που αφορούν στην προετοιμασία της χώρας μας για την Ολυμπιάδα του 2004, ασχολήθηκε στη σημερινή της συνεδρίαση, η διυπουργική επιτροπή, υπο τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Χθές, ο πρόεδρος της ΔΟΕ Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τις οργανωτικές αλλαγές στη δομή και λειτουργία του "Αθήνα 2004" καθώς και για την τέλεια, όπως είπε, συνεργασία του με την κυβέρνηση.

    [04] Καύσωνα-Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός.

    25/07/2000 14:21:59

  • Με υψηλές θερμοκρασίες θα μας αποχαιρετίσει ο Ιούλιος. Απο σήμερα η κρατική μηχανή βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων απο τη ζέστη καθώς και για την πρόληψη πυρκαγιών. Απο αύριο ο υδράργυρος, τόσο στην Αθήνα αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας αναμένεται να αγγίξει τους 41 βαθμούς Κελσίου και πιθανόν κατά τόπους τους 42. Πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, αναμένεται απο την Παρασκευή. Το ΥΠΕΧΩΔΕ απηύθυνε σήμερα σύσταση στο κοινό να περιορίσει αύριο και μεθαύριο τις μετακινήσεις του με ΙΧ, ενω αποφάσισε τον περιορισμό της μεταφοράς υγρών καυσίμων στο κέντρο, εκτός απο τον ανεφοδιασμό λιμανιών και αεροδρομίων.

    [05] Νεκρός 22χρονος έξω απο στρατόπεδο.

    25/07/2000 14:21:53

    Ενας 22χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα τα ξημερώματα ενώ περιφερόταν σε στρατόπεδο στην περιοχή Σχιστού στον Πειραιά. Πρόκειται για το Νικόλαο Χανόπουλο, ο οποίος νωρίτερα κινούνταν ύποπτα στο χώρο της μονάδας και ο επιλοχίας Γιώργος Γρίβας τον σταμάτησε για έλεγχο αλλά ο 22χρονος δεν υπάκουσε. ο επιλοχίας, όπως ισχυρίζεται πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό. Ο Χανόπουλος διακομίστηκε με μια σφαίρα στο στήθος στο νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

    [06] Νέα μείωση στην τιμή της Βενζίνης απο αύριο

    25/07/2000 14:21:46

  • Νέες σημαντικές μειώσεις στη βενζίνη αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο. Η βενζίνη θα πωλείται φθηνότερη κατά 7 έως 9 δραχμές το λίτρο. Σημειώνεται οτι η συνολική υποχώρηση της βενζίνης τις τελευταίες τρείς εβδομάδες πλησιάζει τις 24 δραχμές. Οπως εκτιμάται η μείωση στις τιμές της βενζίνης θα συνεχιστεί και τον Αύγουστο. Αντίθετα, το πετρέλαιο κίνησης θα επιβαρυνθεί μια αύξηση της τάξης των 3 δραχμών.

    [07] Θάνατος 60χρονης απο δάγκωμα σκορπιού

    25/07/2000 14:21:40

    Τραγικό θάνατο απο δάγκωμα σκορπιού, βρήκε προχθές στο χωριό Σαρδήνια Αμφιλοχίας, η 60χρονη Ελένη Πανοθιόγκα. Την άτυχη γυναίκα, που ζούσε μόνη, βρήκαν χθές νεκρή οι γείτονές της. Το περιστατικό είναι το δεύτερο που συμβαίνει μέσα σε ένα μήνα στην Αιτωλοακαρνανία. Συγκεκριμένα στις 3 Ιουλίου είχε πεθάνει απο τσίμπημα αράχνης, η Αργυρώ Γεροχρήστου 18 ετών, μαθήτρια στο χωριό Χαλκιόπουλο Βάλτου.

    [08] Θεσσαλονίκη-Βρέθηκαν εξαφανισθέντες ανήλικοι

    25/07/2000 14:21:33

  • Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των δύο ανηλίκων αγοριών που είχαν εξαφανιστεί απο παιδική κατασκήνωση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας στη Νέα Πέραμο της Καβάλας. Τη νύχτα οι δύο μικροί εντοπίστηκαν να περιφέρονται στην πλάζ της Νέας Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης. Αστυνομικοί τα μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου και διανυκτέρευσαν. Οπως έγινε γνωστό, οι ανήλικοι είχαν εκδηλώσει σε άλλα παιδάκια την επιθυμία τους να εγκαταλείψουν την κατασκήνωση, πράγμα που επιχείρησαν την Κυριακή.

    [09] Γενεύη-Συνεχίζονται οι συνομιλίες για το Κυπριακό

    25/07/2000 14:21:27

  • Συνεχίζεται και σήμερα στη Γενεύη, η δεύτερη φάση του τρίτου γύρου των εκ των σύννεγυς συνομιλιών για το κυπριακό, που αναμένεται να διαρκέσει έως τις 4 Αυγούστου. Ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης, είχε χθές μία πρώτη συνομιλία, με τον ειδικό σύμβουλο του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλβάρο Ντε Σότο. Απο την πλευρά του ο κ.Ντε Σότο απαντώντας σε ερωτήσεις, είπε οτι θα ακούσει τις θέσεις των δύο πλευρών και εξέφρασε την ελπίδα οτι βρισκόμαστε σε μία διαδικασία, που μπορεί να οδηγήσει σε "πάρε δώσε". Στο μεταξύ ο Τούρκος πρωθυπουργός Ετσεβίτ, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "Μιλιέτ", τόνισε οτι η μεσολάβηση της Ευρωπαικής Ενωσης στο Κυπριακό, θα δυσχεράνει και άλλο την επίλυση του προβλήματος.

    [10] Κύπρος-Κατεχόμενα - Συλλήψεις.

    25/07/2000 14:21:20

  • Εκατοντάδες άτομα, διαδήλωσαν στη διάρκεια της νύχτας, έξω απο τα κρατητήρια της πλατείας Σεραγίου στα κατεχόμενα της Κύπρου, αντιδρώντας στις μαζικές συλλήψεις, στις οποίες προχώρησε χθές το καθεστώς Ντενκτάς, μετά την κατάληψη της ψευδοβουλής, απο περίπου 3000 θύματα σκανδάλου με τράπεζες. Σύμφωνα με το Ραδιοφωνικό Ιδρυμα Κύπρου, οι διαδηλωτές που κράτησαν για λίγη ώρα σε ομηρεία τον ψευδοπρωθυπουργό Ντερβίς Ερογλου, ζητούσαν την επιστροφή των χρημάτων τους, που είχαν καταθέσει σε έξι τράπεζες, των οποίων τη διαχείριση ανέλαβε το κατοχικό καθεστώς, μετά απο την κατάρρευσή τους.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 July 2000 - 11:30:45 UTC