Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-07-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φωτιές-Υπο μερικό έλεγχο στον Κάλαμο
  • [02] Υγεία-Συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου.
  • [03] Εξοδος εκδρομέων-Κανονικά τα δρομολόγια πλοίων απο Ραφήνα.
  • [04] Υποχωρεί ο καύσωνας
  • [05] Νέος πρόεδρος του Χρηματιστηρίου ο Παναγιώτης Αλεξάκης
  • [06] Φωτιές-Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται στον Κάλαμο Αττικής
  • [07] Μετεξεταστέοι
  • [08] ΕΣΥ
  • [09] Χρηματιστήριο
  • [10] Πυρκαγιές
  • [11] Απασχόληση
  • [12] Λιμάνι Ραφήνας

  • [01] Φωτιές-Υπο μερικό έλεγχο στον Κάλαμο

    28/07/2000 14:13:58

  • Υπο μερικό έλεγχο, τέθηκε το μεσημέρι η μεγάλη πυρκαγιά στον Κάλαμο Αττικής, η οποία νωρίτερα απείλησε και κατοικίες. Στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς συμμετέχουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, αεροσκάφη και ελικόπτερα. Στο μεταξύ μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί ανάμεσα στην Αγιά και στο Καστρί Λάρισας. Στις προσπάθειες κατάσβεσης, μετέχουν και 8 πυροσβεστικά αεροσκάφη. Αλλες δύο φωτιές βρίσκονται σε εξέλιξη στο Περιβόλι Γρεβενών κοντά στον εθνικό δρυμό Βάλια Κάλντα. Εξάλλου, υπο έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά, που ξέσπασε στο Καλόκαστρο Σερρών.

    [02] Υγεία-Συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου.

    28/07/2000 14:02:58

  • Με μοναδικό θέμα τις αλλαγές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, συνεδρίασε το πρωί το υπουργικό συμβούλιο, υπο την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος παρουσίασε τους επτά άξονες και τα 200 μέτρα της μεταρρύθμισης στο ΕΣΥ που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται μετά το διάλογο που θα πραγματοποιηθεί με τους εμπλεκόμενους φορείς και ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί εως το τέλος Σεπτεμβρίου. Αμέσως μετά το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει υπο την προεδρία του κ. Σημίτη το ΚΥΣΕΑ, το οποίο αναμένεται να εξετάσει το εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων.

    [03] Εξοδος εκδρομέων-Κανονικά τα δρομολόγια πλοίων απο Ραφήνα.

    28/07/2000 14:01:18

  • Αυξημένη είναι απο σήμερα η έξοδος των εκδρομέων για τις καλοκαιρινές διακοπές. Απο το πρωί η κίνηση είναι αυξημένη στο λιμάνι του Πειραιά, όπου για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 36 δρομολόγια πλοίων. Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια των πλοίων και απο το λιμάνι της Ραφήνας, όπου τελικά οι κάτοικοι της περιοχής δεν απέκλεισαν το λιμάνι. Η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη στη διάρκεια της νύχτας και τα επεισόδια που σημειώθηκαν ήταν μικρής έκτασης. Αργά το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο της Ραφήνας αποφάσισε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Η εισαγγελία έχει διατάξει την παραπομπή στο Αυτόφωρο όσων θα συλληφθούν να παρεμποδίζουν τη λειτουργία του λιμανιού. Αυξημένη αναμένεται να είναι και η κίνηση και στις δύο εθνικές οδούς, όπου η Τροχαία θα λάβει έκτακτα μέτρα για την έξοδο των εκδρομέων.

    [04] Υποχωρεί ο καύσωνας

    28/07/2000 14:01:12

  • Υποχωρεί απο σήμερα ο καύσωνας, ο υδράργυρος όμως σε πολλές περιοχές της χώρας αγγίζει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Ηδη, η πτώση της θερμοκρασίας έχει αρχίσει απο τη βόρεια Ελλάδα, ενώ το σαββατοκύριακο η εικόνα δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα. Η σταδιακή υποχώρηση του υδράργυρου θα αρχίσει απο τη Δευτέρα, οπότε η θερμοκρασία θα επιστρέψει σε κανονικά επίπεδα.

    [05] Νέος πρόεδρος του Χρηματιστηρίου ο Παναγιώτης Αλεξάκης

    28/07/2000 13:58:56

  • Την παραίτησή του υπέβαλε χθές ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών Σπύρος Κουνιάκης , η οποία έγινε αποδεκτή απο τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γιάννο Παπαντωνίου. Τη θέση του κ. Κουνιάκη κατέλαβε ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Παραγώγων Παναγιώτης Αλεξάκης.

    Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπαντωνίου λίγο πριν την είσοδό του στο Υπουργικό Συμβούλιο δήλωσε οτι ο καθηγητής Παναγιώτης Αλεξάκης μετά απο μια ιδιαίτερη επιτυχημένη πορεία ως πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Παραγώγων τοποθετείται νέος πρόεδρος στο Χρηματιστήριο και οτι ο κ. Κουνιάκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους.

    [06] Φωτιές-Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται στον Κάλαμο Αττικής

    28/07/2000 12:56:12

  • Σε εξέλιξη είναι απο το πρωί μεγάλη πυρκαγιά, σε δασική έκταση στον Κάλαμο Αττικής, η οποία σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, απειλεί κατοικίες. Στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς συμμετέχουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, αεροσκάφη και ελικόπτερα. Στο μεταξύ μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί σε περιοχή ανάμεσα στην Αγιά και στο Καστρί Λάρισας. Στις προσπάθειες κατάσβεσης, μετέχουν και 8 πυροσβεστικά αεροσκάφη. Αλλες δύο φωτιές βρίσκονται σε εξέλιξη στο Περιβόλι Γρεβενών κοντά στον εθνικό δρυμό Βάλια Κάλντα. Εξάλλου, υπο έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε στο Καλόκαστρο Σερρών.

    [07] Μετεξεταστέοι

    28/07/2000 09:12:33

    Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου το ενδεχόμενο να δοθεί μόνο για φέτος η δυνατότητα στους μαθητές του λυκείου, που απέτυχαν, να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία το Σεπτέμβριο. Ο υπουργός Παιδείας απέκλεισε όμως κάθε συζήτηση για μόνιμη επαναφορά του θεσμού και κατάργησης της πανελλαδικής μορφής των εξετάσεων. Ο κ. Ευθυμίου είπε ακόμη ότι μελετάται η μείωση των εξεταζόμενων μαθημάτων και περικοπής των τέστ που γίνονται στα σχολεία.

    [08] ΕΣΥ

    28/07/2000 09:12:27

    Οι προτεινόμενες αλλαγές στο ΕΣΥ απο τον υπουργό Υγείας Αλέκο Παπαδόπουλο θα συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ηδη, ο αρμόδιος υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος έχει πάρει το "πράσινο φώς" απο τον πρωθυπουργό. Το νομοσχέδιο, που έχει επεξεργαστεί, αποτελείται απο επτά ενότητες που αφορούν 200 σημεία - τομές στο χώρο της Υγείας. Η μεταρρύθμιση θα αρχίσει να εφαρμόζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς, που θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος Σεπτεμβρίου.

    [09] Χρηματιστήριο

    28/07/2000 09:12:21

    Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Παραγώγων Παναγιώτης Αλεξάκης αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταλάβει τη θέση του παραιτηθέντος προέδρου του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σπύρου Κουνιάκη. Η παραίτηση του κ. Κουνιάκη που υποβλήθηκε χθές έγινε δεκτή απο τον αρμόδιο υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου.

    [10] Πυρκαγιές

    28/07/2000 09:12:14

    Τέσσερις πυρκαγιές σε τρείς νομούς της χώρας είναι σε εξέλιξη απο χθές. Συγκεκριμένα, στη θέση Μπαϊτάνι της κοινότητας Περιβόλι, καθώς και στον εθνικό δρυμό της Βάλια Κάλντα στα Γρεβενά, στη Λαϊσα Ιωαννίνων και στο Καλόκαστρο Σερρών. Στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών παίρνουν μέρος ισχυρές δυνάμεις πυροσβεστών, καθώς και εναέριες δυνάμεις. Χθές, συνελήφθη ο Παναγιώτης Γάζος 20 ετών, που ομολόγησε οτι ευθύνεται για 13 απο τις 15 πυρκαγιές που ξέσπασαν απο 15 Ιουνίου μέχρι 15 Ιουλίου στην Αμαλιάδα.

    [11] Απασχόληση

    28/07/2000 09:12:07

    Η ΓΣΕΕ ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση του υπουργού Εργασίας για διάλογο σχετικά με την απασχόληση. Υπενθυμίζεται οτι ο διάλογος θ'αρχίσει στις 24 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 28 Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο προετοιμασίας του διαλόγου εντάσσεται και η χθεσινή συνάντηση που είχαν τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και του ΣΕΒ, όπου οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι οι βασικές αρχές του διαλόγου χρήζουν περαιτέρω εξειδίκευσης.

    [12] Λιμάνι Ραφήνας

    28/07/2000 09:12:01

    Κανονικά λειτουργεί σήμερα το λιμάνι της Ραφήνας. Χθές το απόγευμα ο δήμος της Ραφήνας απέκλεισε για λίγη ώρα το λιμάνι διαμαρτυρόμενος για τις αρνητικές συνέπειες της λειτουργίας του στην πόλη. Η ηγεσία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κατέστησε χθές σαφές οτι κανείς δεν έχει δικαίωμα να αποκλείσει το λιμάνι και να στερήσει την ελεύθερη διακίνηση χιλιάδων πολιτών προς τα νησιά. Επικρίσεις προς την κυβέρνηση διατύπωσε η ΝΔ για την κατάσταση που επικρατεί στα λιμάνια της χώρας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 July 2000 - 11:30:51 UTC