Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-07-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πειραιάς-Νεαρό ζευγάρι νεκρό σε ξενοδοχείο.
  • [02] Χριστόδουλος-Ομιλία στον Ιερό ναό του προφήτη Ηλία
  • [03] Διακοπές πρωθυπουργού στη Σκόπελο.
  • [04] Σάμος-Επίσκεψη Καραμανλή.
  • [05] Φωτιές-Ανεξέλεγκτη η μεγάλη πυρκαγιά στα Γρεβενά.
  • [06] Επίσκεψη Παπουτσή στο Λαύριο
  • [07] Επιστροφή εκδρομέων-Τροχαία-Απολογισμός.
  • [08] Εκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

  • [01] Πειραιάς-Νεαρό ζευγάρι νεκρό σε ξενοδοχείο.

    30/07/2000 20:30:50

    Νεκρή με δύο σφαιρές στο στήθος βρέθηκε το απόγευμα στην είσοδο ξενοδοχείου στο Νέο Φάληρο, η 25χρονη Κορνηλία Σεμερτζίδου. Η νεαρή δέχθηκε τους πυροβολισμούς από νεαρό άτομο που τη συνόδευε και με το οποίο διέμεναν στο ξενοδοχείο. Ο νεαρός, του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά, βγαίνοντας από το ξενοδοχείο και αφού διέσχισε γύρω στα 30 μέτρα, έπεσε και αυτός νεκρός. Οι αστυνομικοί βρήκαν κάλυκες από δύο πιστόλια και δεν έχει ξεκαθαρίσει αν αυτοπυροβολήθηκε ή εμπλέκεται και τρίτο άτομο στην υπόθεση.

    [02] Χριστόδουλος-Ομιλία στον Ιερό ναό του προφήτη Ηλία

    30/07/2000 19:00:56

  • Νέες έμμεσες επικριτικές αναφορές για το θέμα των ταυτοτήτων έκανε το πρωί ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος, στο κήρυγμά του στον ιερό ναό του προφήτη Ηλία, στην Αγία Παρασκευή, στην Αθήνα. Ο κ.Χριστόδουλος τόνισε ότι αν πιστεύουμε σε αρχές τις υποστηρίζουμε ως το τέλος, έστω και αν αυτό κοστίζει. Πρόσθεσε ότι το κόστος για αυτούς που λένε την αλήθεια στο λαό είναι βαρύ και δεν μπορούν πολλοί να το αντέξουν. Τα μηνύματα τόνισε τα πήρε πρώτα ο ίδιος και τα μεταφέρει και ο νοών νοείτο.

    [03] Διακοπές πρωθυπουργού στη Σκόπελο.

    30/07/2000 19:00:49

  • Στη Σκόπελο περνά το πρώτο τμήμα των διακοπών του ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τη σύζυγό του. Το πρωί η κυρία Σημίτη επισκέφθηκε συνεταιρισμό γυναικών στη Γλώσσα Σκοπέλου.

    [04] Σάμος-Επίσκεψη Καραμανλή.

    30/07/2000 19:00:42

    Τη Σάμο επισκέφθηκε το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ενημερώθηκε απο φορείς του νησιού, για τα προβλήματα που υπάρχουν από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Τόνισε ότι οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες και ανέφερε ότι τα μέτρα δεν επαρκούν για να καλύψουν και να στηρίξουν τις ανάγκες των πληγέντων. Ζήτησε να υπάρξουν ειδικές ρυθμίσεις για τη Σάμο, καθώς πρόκειται για ακριτικό νομό, ενώ σημείωσε ότι οι 200.000 δρχ που δίνονται ως έκτακτη ενίσχυση, δεν επαρκούν για όσους έχουν κατεστραμμένα σπίτια.

    [05] Φωτιές-Ανεξέλεγκτη η μεγάλη πυρκαγιά στα Γρεβενά.

    30/07/2000 19:00:36

  • Ανεξέλεγκτη εξακολουθεί να μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά κοντά στο Περιβόλι Γρεβενών. Η φωτιά εκτείνεται σε μήκος 3 χιλιομέτρων και σήμερα παρουσίασε ύφεση. Υφεση παρουσιάζουν και οι πυρκαγιές στην Αγιά Λάρισας και το Παναιτωλικό Αγρινίου, ενώ σε επιφυλακή παραμένει μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την αντιμετώπιση τυχόν αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς στον Κάλαμο Αττικής.

    [06] Επίσκεψη Παπουτσή στο Λαύριο

    30/07/2000 19:00:29

  • Προσπάθεια να εκτονωθεί η ένταση σχετικά με το λιμάνι της Ραφήνας, εν μέσω θερινής περιόδου και αυξημένης επιβατικής κίνησης, καταβάλει η κυβέρνηση. Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Χρήστος Παπουτσής ενδέχεται να συναντηθεί ίσως και αύριο με το δήμαρχο της Ραφήνας και θα ξεκαθαρίσει ότι αυτή την περίοδο δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να γίνει αλλαγή στα δρομολόγια των πλοίων. Το πρωί ο κ.Παπουτσής επιθεώρησε τα έργα στο λιμάνι του Λαυρίου, το οποίο όπως είπε, θα αρχίσει να λειτουργεί από τον ερχόμενο Ιανουάριο.

    [07] Επιστροφή εκδρομέων-Τροχαία-Απολογισμός.

    30/07/2000 19:00:23

  • Αυξημένη ήταν απο το απόγευμα η κίνηση και στις δύο εθνικές οδούς, λόγω της επιστροφής των εκδρομέων του τριημέρου και αυτών που ολοκλήρωσαν την άδεια του Ιουλίου. Η Τροχαία είχε λάβει τα συνήθη έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων. Υπολογίζεται ότι το τριήμερο εγκατέλειψαν την Αθήνα περισσότεροι από 700.000 κάτοικοι. Ομως και αυτή η έξοδος δεν ήταν αναίμακτη, καθώς από την περασμένη Παρασκευή έως σήμερα 18 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 257 τραυματίστηκαν σε 198 τροχαία που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα.

    [08] Εκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

    30/07/2000 19:00:16

  • Εκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με το οποίο αναμένεται να εκδηλωθούν καταιγίδες από τις απογευματινές ώρες στη Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν την Ηπειρο, εξέδωσε η Εθνική Μετερεωλογική Υπηρεσία. Στη διάρκεια της νύχτας οι καταιγίδες ενδέχεται να επεκταθούν στο βόρειο Αιγαίο και τη Θεσσαλία. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα και θα συνοδεύονται από ισχυρούς έως πολύ ισχυρούς ανέμους, κυρίως στις περιοχές του Θερμαϊκού, του Θρακικού και του βορείου Αιγαίου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 30 July 2000 - 20:30:25 UTC