Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-08-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπουργείο Μεταφορών-Βερελής-Ασφάλεια Πτήσεων.
  • [02] Χανιά-Υπουργός Γεωργίας-Ελαιόλαδο.
  • [03] Ελληνικό ελικόπτερο σε φωτιά στην ΠΓΔΜ.
  • [04] Συνάντηση Τσοχατζόπουλου - Σωκράτη Χάσικου
  • [05] ΟΤΕ - Ματαίωση αγοραπωλησίας BTC
  • [06] Σάμος-Βάσω Παπανδρέου-Εξαγγελία μέτρων για πληγέντες
  • [07] Χόλμπρουκ-Κυπριακό
  • [08] Ιωάννινα - Πυρκαγιά σε κέντρο διασκέδασης
  • [09] Συνέντευξη υπουργού Υγείας στα "ΝΕΑ"
  • [10] Απαγόρευση απόπλου πλοίων κλειστού τύπου
  • [11] Συνάντηση Παπαντωνίου-Σημίτη
  • [12] Φωτιές-Σε εξέλιξη δύο μέτωπα
  • [13] Σάμος-Επίσκεψη Βάσως Παπανδρέου

  • [01] Υπουργείο Μεταφορών-Βερελής-Ασφάλεια Πτήσεων.

    01/08/2000 20:59:48

    Με αυστηρότερες διαδικασίες, προσαρμοσμένες στα πρότυπα που προβλέπουν ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) και ο Σύνδεσμος Αεροπορικών Εταιριών, σε ότι αφορά την ασφάλεια των πτήσεων, το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών με προεδρικό διάταγμα που ήδη υπεγράφη από τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Χ. Βερελή και το οποίο θα αντικαταστήσει τα διατάγματα του 1964 και του 1972 αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των αεροπορικών εταιριών στην Ελλάδα.

    [02] Χανιά-Υπουργός Γεωργίας-Ελαιόλαδο.

    01/08/2000 20:59:42

    Αναπροσαρμογή του συστήματος πληρωμών και ελέγχου των παραγωγών του ελαιόλαδου, προανήγγειλε σήμερα από τα Χανιά, ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Ανωμερίτης τονίζοντας μεταξύ άλλων οτι "όλες οι πληρωμές των επιδοτήσεων θα πηγαίνουν κατευθείαν στον παραγωγό, στο λογαριασμό του". Ο κ. Ανωμερίτης βρίσκεται στα Χανιά με την ευκαιρία των εκδηλώσεων "Αγροτικός Αύγουστος 2000" που οργανώνουν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τοπικοί φορείς.

    [03] Ελληνικό ελικόπτερο σε φωτιά στην ΠΓΔΜ.

    01/08/2000 20:59:34

    Στην επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς, που μαίνεται στην περιοχή Βαλάντοβο της ΠΓΔΜ σε απόσταση 25 χλμ από τα σύνορα με την Ελλάδα, συμμετέχει από το πρωί και η χώρα μας. Όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, μετά από ενημέρωση των υπηρεσιών του Υπουργείου από τις ελληνικές διπλωματικές αρχές στα Σκόπια, για την έκταση της φωτιάς και συνεννόηση με το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, αποφασίστηκε η αποστολή ελικοπτέρου τύπου Μ 26.

    [04] Συνάντηση Τσοχατζόπουλου - Σωκράτη Χάσικου

    01/08/2000 17:13:57

    Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, με αιχμή τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις στη Γενεύη και το θέμα των Στροβιλίων, εξετάστηκαν στη σημερινή συνάντηση των υπουργών Αμυνας Ελλάδας και Κύπρου Ακη Τσοχατζόπουλου και Σωκράτη Χάσικου στην Αθήνα. Σε δηλώσεις του ο κ.Τσοχατζόπουλος επανέλαβε οτι κλειδί για τη θετική προοπτική του Κυπριακού αποτελεί η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ. Επίσης γνωστοποίησε οτι το κέντρο χειρισμού κρίσεων μεταξύ των δύο χωρών λειτουργεί πλήρως στην πράξη.

    [05] ΟΤΕ - Ματαίωση αγοραπωλησίας BTC

    01/08/2000 16:54:34

  • Σε άρνηση της βουλγαρικής πλευράς να παράσχει τις εγγυήσεις που θα διασφάλιζαν την επένδυση, αποδίδει η κοινοπραξία του ΟΤΕ και της Ολλανδικής εταιρίας "KPN", τη ματαίωση της αγοραπωλησίας του Βουλγαρικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών. Σε ανακοίνωσε του ΟΤΕ αναφέρεται ότι η κοινοπραξία παρέδωσε στη βουλγαρική κυβέρνηση την τελευταία πρότασή της στις 28 Ιουλίου, επιθυμώντας συγχρόνως να διασφαλίσει τα συμφέροντα των δυο εταιριών. Η απάντηση της βουλγαρικής πλευράς δεν κρίθηκε ικανοποιητική απο την κοινοπραξία και κατόπιν αυτού, αποφάσισε ν' αποσυρθεί απο τις διαπραγματεύσεις.

    [06] Σάμος-Βάσω Παπανδρέου-Εξαγγελία μέτρων για πληγέντες

    01/08/2000 16:48:57

  • Εξειδίκευση των μέτρων και πρόσθετες ρυθμίσεις για τους αγρότες και τις επιχειρήσεις της Σάμου, εξήγγειλε η υπουργός Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου, η οποία επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου επισκέφθηκε σήμερα περιοχές του νησιού, που επλήγησαν πρόσφατα απο τις φωτιές. Η κ.Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι τα επιδόματα για τους αγρότες θα ισχύσουν για όλους και μάλιστα η ενίσχυση θα γίνει άμεσα χωρίς προέγκριση από την ΕΕ. Παράλληλα ανακοίνωσε ειδικές ρυθμίσεις που αφορούν τις εισφορές όλων των επιχειρήσεων, σε ασφαλιστικά ταμεία και ΔΟΥ.

    [07] Χόλμπρουκ-Κυπριακό

    01/08/2000 15:47:25

  • Την πρόθεσή του να αναμειχθεί εκ νέου στο Κυπριακό πρόβλημα, δηλώνει ο μόνιμος αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Ρίτσαρντ Χόλπρουκ, σε συνέντευξή του στην κυπριακή εφημερίδα "Πολίτης". Ο Αμερικανός διπλωμάτης επισημαίνει οτι η θέση της Ουάσιγκτον για το θέμα δεν αλλάζει, ενω ξεκαθάρισε οτι η προτάση του Ραούφ Ντενκτάς για συνομοσπονδία, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Ο κ. Χόλμπρουκ τονίζει οτι όταν οι κύριοι Κληρίδης και Ντενκτάς επιστρέψουν το Σεπτέμβριο απο τη Νέα Υόρκη, ελπίζει να θεωρήσουν χρήσιμη την ανάμειξή του.

    [08] Ιωάννινα - Πυρκαγιά σε κέντρο διασκέδασης

    01/08/2000 15:47:04

  • Φωτιά απο άγνωστη αιτία, εκδηλώθηκε το πρωί σε πολυτελές κέντρο διασκέδασης, στην παραλίμνια περιοχή Αμφιθέας Ιωαννίνων. Η φωτιά, που σβήστηκε μετά απο ώρα απο ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, προκάλεσε υλικές ζημιές στο κέντρο, που ανέρχονται σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, σε 30 εκατ. δρχ.

    [09] Συνέντευξη υπουργού Υγείας στα "ΝΕΑ"

    01/08/2000 15:46:57

  • Δεν πρόκειται να καταργηθεί κανένα ασφαλιστικό ταμείο, ούτε κλάδος υγείας, δηλώνει στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" ο αρμόδιος υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος, απαντώντας σε όσους ανησυχούν με την πρότασή του για τη δημιουργία ενός νέου φορέα που θα διαχειρίζεται τους πόρους υγείας των ασφαλιστικών οργανισμών. Ο κ. Παπαδόπουλος δηλώνει οτι θα υπάρξει αυστηρός έλεγχος στις ιατρικές εξετάσεις αλλά και στην προμήθεια μηχανημάτων στα νοσοκομεία, ενω βεβαιώνει οτι έως το 2003 θα έχουν καλυφθεί όλες οι κενές θέσεις προσωπικού στα νοσηλευτικά ιδρύματα.

    [10] Απαγόρευση απόπλου πλοίων κλειστού τύπου

    01/08/2000 15:46:50

  • Κανονικά εκτελούνται από το πρωί, τα δρομολόγια των πλοίων απο τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας. Ωστόσο απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων κλειστού τύπου, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν και τα 9 μποφόρ. Στο μεταξύ κανένα πρόβλημα δεν θα αντιμετωπίσουν όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν από το λιμάνι της Ραφήνας, μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων του δήμου.

    [11] Συνάντηση Παπαντωνίου-Σημίτη

    01/08/2000 15:46:43

  • Επεστρέφει σήμερα στην Αθήνα από τη Σκόπελο ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του Δάφνη, μετά από ολιγοήμερες διακοπές. Ο κ. Σημίτης θα έχει αύριο ενημέρωση "εφ' όλης της ύλης" απο τον υπουργό Οικονομικών Γιάννο Παπαντωνίου, ενόψει των προετοιμασιών της ομιλίας του το Σεπτέμβριο, στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Στην αυριανή συνάντηση των κυρίων Σημίτη -Παπαντωνίου, θα παρεβρεθεί επίσης και ο υπουργός Πολιτισμού, Θόδωρος Πάγκαλος, όπου θα εξεταστεί το θέμα της μετοχοποίησης του ΟΠΑΠ. Το πρωί ο κ. Παπαντωνίου, συναντήθηκε με τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Χριστοδουλάκη και τον υφυπουργό Εργασίας Χρήστο Πρωτόπαπα, με τους οποίους συζήτησε θέματα ενεργειακής πολιτικής καθώς και το θέμα της πώλησης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, που σύμφωνα με πληροφορίες, θα ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2001.

    [12] Φωτιές-Σε εξέλιξη δύο μέτωπα

    01/08/2000 15:46:36

  • Υπο έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές στον Αγ. Γεώργιο Κεφαλλονιάς και στην Αγιά Λάρισας, ενω έσβησαν οι πυρκαγιές στο Σταυρό Αχιλλείου Κέρκυρας και στο Ξηροβούνι Αρτας. Η πυροσβεστική υπηρεσία βρίσκεται απο σήμερα σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής, καθώς εκφράζονται φόβοι για την εκδήλωση νέων πυρκαγιών, μετά και την ενίσχυση των ανέμων.

    [13] Σάμος-Επίσκεψη Βάσως Παπανδρέου

    01/08/2000 15:46:27

  • Περιοχές της Σάμου, που επλήγησαν πρόσφατα απο τις καταστροφικές πυρκαγιές, επισκέφθηκε το μεσημέρι κυβερνητικό κλιμάκιο, με επικεφαλής την υπουργό Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου. Το μεσημέρι η κ.Παπανδρέου, με τη συμμετοχή των υπουργών Γεωργίας Γιώργου Ανωμερίτη και Αιγαίου Νίκο Σιφουνάκη, έλαβε μέρος σε σύσκεψη με αρμόδιους του φορείς του νησιού, με στόχο την ενίσχυση των πληγέντων και την ανασυγκρότηση των περιοχών που κάηκαν. Την Παρασκευή το κυβερνητικό κλιμάκιο θα επισκεφθεί περιοχές της Κορινθίας και της Αχαϊας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 August 2000 - 20:30:36 UTC