Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-08-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πεντέλη- Πυρκαγιά.
  • [02] Κρήτη- Μέτρα ασφαλείας.
  • [03] Κυπριακό.
  • [04] ΦΠΑ- Παράταση.
  • [05] Δημόσιοι υπάλληλοι- Μισθοί.
  • [06] Ταυτότητες-Θρήσκευμα.

  • [01] Πεντέλη- Πυρκαγιά.

    05/08/2000 09:47:22

    Υπό έλεγχο τέθηκε στις 7 το πρωί η φωτιά που ξέσπασε στις 2.15 τη νύχτα κοντά στην σπηλιά Νταβέλη της Πεντέλης και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις καίγοντας δάσος που είχε απομείνει προς τη μεριά της Νέας Πεντέλης. Από την Πυροσβεστική εκφράζεται η βεβαιότητα ότι η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό. Στο έργο της κατάσβεσης πήραν μέρος 130 πυροσβεστικά οχήματα με 700 πυροσβέστες και εθελοντές και το σύνολο των εναέριων μέσων πυρόσβεσης. Στην περιοχή παραμένουν ακόμα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για τυχόν αναζωπύρωση.

    [02] Κρήτη- Μέτρα ασφαλείας.

    05/08/2000 09:47:16

    Σειρά μέτρων για ενίσχυση της ασφάλειας στην Κρήτη ανακοίνωσε χθες από το Ηράκλειο ο υπουργός Δημ.Τάξης, Μ.Χρυσοχοϊδης εξαγγέλοντας τη δημιουργία σώματος ειδικών φρουρών, από 1-1-2001 ειδικά για τη Μεγαλόνησο. Πρόκειται, για ένα σώμα 200 ανδρών 5ετούς θητείας, που θα προσληφθούν με αντικειμενικά κριτήρια το Σεπτέμβριο, θα εκπαιδευθούν από την ΕΛ.ΑΣ. και θα προέρχονται από τις ειδικές δυνάμεις του στρατού ή θα είναι έφεδροι. Η δουλειά τους θα είναι να "οργώνουν" καθημερινά την ύπαιθρο, για να καταπολεμήσουν την εγκληματικότητα.

    [03] Κυπριακό.

    05/08/2000 09:47:10

    Ολοκληρώθηκε χθες στη Γενεύη ο νέος γύρος των συνομιλιών για το Κυπριακό, χωρίς ωστόσο να γίνουν δηλώσεις για το περιεχόμενο και τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων. Οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες θα επαναληφθούν στις 12 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, μεταξύ του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, υπό την αιγίδα του γγ του ΟΗΕ.

    [04] ΦΠΑ- Παράταση.

    05/08/2000 09:47:03

    Παράταση μέχρι τις 24 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, παρέχεται από το υπουργείο Οικονομικών για την υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ και μάλιστα χωρίς πρόστιμο, σε όσους δεν τις έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα. Εξάλλου, δάνεια σε ιδιώτες για την εξόφληση οφειλών τους προς την εφορία, χορηγεί από την ερχόμενη Τετάρτη 10 Αυγούστου, η Γενική Τράπεζα. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το δάνειο αυτό αφορά ενήμερες, αλλά και καθυστερημένες οφειλές και η αποπληρωμή του θα γίνεται σε χρονικό διάστημα από 12 εως 48 μήνες με σταθερό ή κυμαινόμενο επιτόκιο.

    [05] Δημόσιοι υπάλληλοι- Μισθοί.

    05/08/2000 09:46:57

    Τη συνέχιση της προσπάθειας εξεύρεσης λύσης για το ποσοστό της αύξησης που θα δοθεί στους δημοσίους υπαλλήλους, συμφώνησαν χθες η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν η προσπάθεια να συνεχιστεί μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου και εκτίμησαν ότι η προσφυγή στη διαδικασία της μεσολάβησης κατά την πρώτη εφαρμογή των συλλογικών διαπραγματεύσεων στο δημόσιο θα έπληττε ανεπανόρθωτα το θεσμό, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

    [06] Ταυτότητες-Θρήσκευμα.

    05/08/2000 09:46:50

    Την ακύρωση της κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Δημ. Τάξης με την οποία καθιερώνεται νέος τύπος αστυνομικής ταυτότητας χωρίς την αναγραφή του θρησκεύματος ζητούν με προσφυγή τους στο ΣτΕ οι εκπρόσωποι του Ελληνοορθόδοξου κινήματος Σωτηρίας. Στην προσφυγή υποστηρίζεται ότι η συμπεριφορά της Πολιτείας είναι αντισυνταγματική και καταχρηστική. Εξάλλου, αποστάσεις από τις πρόσφατες δηλώσεις του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου, ο οποίος εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του πρωθυπουργού πήρε η ηγεσία της Εκκλησίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 5 August 2000 - 11:30:25 UTC