Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-08-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] [02] Σε επιφυλακή η πυροσβεστική υπηρεσία για πυρκαγιές
  • [03] Δίωξη γιατρών και δότη, για αίμα με "Είτζ"
  • [04] Στον ανακριτή ο Τσακογιάννης
  • [05] Εξοδος εκδρομέων Αυγούστου
  • [06] Δικαιοσύνη-Δράστης δολοφονίας.
  • [07] Συμπλοκή-Νεκροί.
  • [08] Εκκλησία Κρήτης.
  • [09] Κυπριακό.
  • [10] Αιμοδότης-Είτζ.
  • [11] Πυροσβεστική -Επιφυλακή.

  • [01] [02] Σε επιφυλακή η πυροσβεστική υπηρεσία για πυρκαγιές

    11/08/2000 12:49:19

  • Σε κατάσταση γενικής επιφυλακής έχουν τεθεί απο χθές βράδυ, οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος σε Αττική, Εύβοια και Δωδεκάνησα για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας και των ισχυρών ανέμων. Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους κατοίκους των περιοχών αυτών να βρίσκονται σε εγρήγορση και να ενημερώνουν άμεσα την υπηρεσία για ο,τιδήποτε υποπέσει στην αντίληψή τους.

    [03] Δίωξη γιατρών και δότη, για αίμα με "Είτζ"

    11/08/2000 12:49:12

  • Τρείς γιατροί του "Λαϊκού " νοσοκομείου και του μαιευτηρίου "Ελενα" διώκονται για κακούργημα, γιατί πριν μεταγγίσουν το μολυσμένο με τον ιό του Είτζ αίμα δεν υπέβαλαν το δείγμα στον απαιτούμενο έλεγχο. Ο αιμοδότης, αν και το εγνώριζε, απέκρυψε οτι ήταν φορέας του ιού. Θύματα της ενέργειας αυτής, που έγινε τον Αύγουστο του 1998 ήταν ένα νεογέννητο κοριτσάκι και μια 70χρονη δασκάλα, οι οικογένειες των οποίων έχουν ήδη προσφύγει στα αστικά δικαστήρια διεκδικώντας αποζημίωση εκατομμυρίων δραχμών. Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη, τόσο κατά των γιατρών των δύο νοσοκομείων, όσο και του αιμοδότη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή και απο κοινού.

    [04] Στον ανακριτή ο Τσακογιάννης

    11/08/2000 12:49:05

  • Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο Γιώργος Τσακογιάννης 30 χρόνων, ο οποίος θεωρείται ως δράστης της δολοφονίας του Νίκου Γρηγοράκου έξω απο τα δικαστήρια της Ευελπίδων και του πατέρα του Βασίλη, προ μηνός στο Φάληρο.

    [05] Εξοδος εκδρομέων Αυγούστου

    11/08/2000 12:48:55

  • Αυξημένη αναμένεται να είναι σήμερα και αύριο η κίνηση στα λιμάνια και τα δύο εθνικά οδικά δίκτυα λόγω της εξόδου και του τελευταίου κύματος των αδειούχων του Αυγούστου. Απο τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας έχουν προγραμματισθεί περισσότερα απο 100 δρομολόγια πλοίων, ενώ η πληρότητα αγγίζει και το 100%. Λόγω των ισχυρών ανέμων, που πνέουν στο Αιγαίο ματαιώθηκαν το πρωί τα δρομολόγια των ταχύπλοων σκαφών "Σιτζέτ 1,2" και του "Χάϊ Σπίντ 4" με προορισμό τις Κυκλάδες. Ολα τα άλλα δρομολόγια των πλοίων διεξάγονται χωρίς προβλήματα.

    [06] Δικαιοσύνη-Δράστης δολοφονίας.

    11/08/2000 09:25:21

    Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα ο Γιώργος Τσακογιάννης 30 χρόνων, ο οποίος θεωρείται ως δράστης της δολοφονίας του Νίκου Γρηγοράκου έξω απο τα δικαστήρια της Ευελπίδων και του πατέρα του Βασίλη, προ μηνός στο Φάληρο. Ο πατέρας Γρηγοράκος είχε κατονομάσει τον Τσακογιάννη ως δράστη της δολοφονίας του γιού του,αλλά οι αστυνομικοί τότε δεν είχαν στοιχεία για τη σύλληψή του.Ο Τσακογιάννης θεωρείται επίσης υπεύθυνος για τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σε αυτοκίνητο και στο σπίτι της οικογένειας Γρηγοράκου, το 1998.

    [07] Συμπλοκή-Νεκροί.

    11/08/2000 09:25:14

    Αιματηρό επεισόδιο με δύο νεκρούς και τρείς τραυματίες έγινε χθές το βράδυ γύρω στις 8 ανάμεσα σε αλλοδαπούς απο χώρες της πρώην σοβιετικής ένωσης στην περιοχή Αγιονέρι, έξω απο τη Νέα Ευκαρπία της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, περίπου 30 άτομα συνεπλάκησαν, για άγνωστους λόγους, χρησιμοποιώντας πιστόλια, μαχαίρια και πέτρες. Απο τους τρείς τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο "Παπανικολάου" η κατάσταση του ενός είναι σοβαρή.

    [08] Εκκλησία Κρήτης.

    11/08/2000 09:25:08

    Διέψευσε με γραπτή του δήλωση ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Τιμόθεος τα δημοσιεύματα που φέρουν τον ίδιο να προωθεί τη συνένωση της Εκκλησίας της Κρήτης με αυτή της Ελλάδος. Ο αρχιεπίσκοπος στη δήλωσή του υπογραμμίζει το ημιαυτόνομο της Εκκλησίας της Κρήτης και τονίζει την απευθείας υπαγωγή της στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύνδεσμος Εφημέριων της Ιερής Αρχιεπισκοπής Κρήτης, στην οποία εκφράζεται η βαθύτατη λύπη για τα δημοσιεύματα, τα οποία, όπως αναφέρει είναι αποκυήματα φαντασίας.

    [09] Κυπριακό.

    11/08/2000 09:25:02

    Σε ανοιχτή γραμμή βρίσκονται Αθήνα και Λευκωσία όσον αφορά τη διαμόρφωση της στρατηγικής που θα ακολουθήσει η ελληνοκυπριακή πλευρά στον τέταρτο γύρο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό, που αρχίζει στις 12 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.Στο πλαίσιο αυτό, ο Γλαύκος Κληρίδης θα μεταβεί στις αρχές Σεπτεμβρίου στην Αθήνα για διαβουλεύσεις με τον πρωθυπουργό κ. Σημίτη, ενώ θα προηγηθούν συνάντηση και συνομιλίες των ΥΠΕΞ των δύο χωρών Κασουλίδη και Παπανδρέου στις 28 Αυγούστου στην ελληνική πρωτεύουσα.

    [10] Αιμοδότης-Είτζ.

    11/08/2000 09:24:56

    Για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βαθμό κακουργήματος διώκεται ένας αιμοδότης,που μόλυνε με το θανατηφόρο ιό του Είτζ ένα κοριτσάκι, που σήμερα είναι 2 ετών και μια συνταξιούχο δασκάλα 72 ετών, που είχαν υποβληθεί σε μεταγγίσεις αίματος το 1998 και το 1999. Την ίδια κατηγορία αντιμετωπίζουν και οι αρμόδιοι γιατροί των νοσοκομείων "Ελενα" και "Λαϊκό", που χρησιμοποίησαν το μολυσμένο αίμα.

    [11] Πυροσβεστική -Επιφυλακή.

    11/08/2000 09:24:49

    Σε κατάσταση συναγερμού και γενική επιφυλακή έχουν τεθεί οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος σε Αττική, Εύβοια και Δωδεκάνησα για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας και των ισχυρών ανέμων. Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους κατοίκους των παραπάνω περιοχών να βρίσκονται σε εγρήγορση και να ενημερώνουν άμεσα την υπηρεσία για ο,τιδήποτε υποπέσει στην αντίληψή τους. Υπενθυμίζεται οτι, για όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, απαγορεύεται αυστηρά κάθε χρήση πυρός σε υπαίθριο χώρο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 August 2000 - 11:31:01 UTC