Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-08-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΝΔ για μονιμοποίηση συμβασιούχων.
  • [02] Δέσμη μέτρων για στήριξη Χρηματιστηρίου.
  • [03] Φωτιές-Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αρκαδία.
  • [04] Ευθυμίου-Αλλαγές στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.
  • [05] Διάλογος για απασχόληση-Αντίδραση ΓΣΕΕ.
  • [06] Ολυμπιακοί 2004-Ικανοποίηση Ρογκ από την ενημέρωση.

  • [01] Αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΝΔ για μονιμοποίηση συμβασιούχων.

    24/08/2000 21:28:32

    Ανέβηκαν οι τόνοι στη βουλή μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ με αφορμή την τροπολογία του υπουργείου εσωτερικών για τη μονιμοποίηση 12.000 συμβασιούχων του δημοσίου. Ο Κώστας Καραμανλής έκανε λόγο για κομματικό νεποτισμό και μετατροπή του ΑΣΕΠ σε φορέα νομιμοποίησης του ρουσφετιού και της στρατολόγησης κομματικών εγκαθέτων. Η κυβέρνηση δεν δέχεται μαθήματα διαφάνειας από τη ΝΔ, απάντησε η υπουργός εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για στρεβλωτική καταστροφολογία.

    [02] Δέσμη μέτρων για στήριξη Χρηματιστηρίου.

    24/08/2000 21:28:25

    Δέσμη μέτρων για τη στήριξη της Σοφοκλέους και τη διαφάνεια στην αγορά, εξήγγειλε ο νέος πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Παναγιώτης Αλεξάκης. Μεταξύ των μέτρων περιλαμβάνεται η επιτάχυνση της εισαγωγής νέων εταιριών στο Χρηματιστήριο, με παράλληλη αναβάθμιση του ρόλου των αναδόχων, καλύτερη πληροφόρηση του κοινού για τις αυξήσεις κεφαλαίων των εισηγμένων εταιριών και περιορισμός του χρόνου διαπραγμάτευσης και άσκησης των δικαιωμάτων από 30 σε 15 ημέρες.

    [03] Φωτιές-Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αρκαδία.

    24/08/2000 21:26:14

    Σε κατάσταση έκτατης ανάγκης κηρύχθηκε ο νομός Αρκαδίας, ο οποίος βρίσκεται σε πύρινο κλοιό και ήδη εκκενώθηκαν κατοικημένες περιοχές, καθώς τα δεκάδες μέτωπα που έχουν οι δύο μεγάλες πυρκαγιές, απειλούν ολόκληρα χωριά. Ο ουρανός της Αρκαδίας έχει καλυφθεί από ένα τεράστιο σύννεφο καπνού, ενώ δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης έχουν γίνει στάχτη. Κρίσιμη είναι και η κατάσταση στα Ιωάννινα, όπου μαίνονται οι μεγάλες πυρκαγιές στα Ζαγοροχώρια και στην Κόνιτσα. Στις προσπάθειες κατάσβεσης τραυματίσθηκαν τρεις πυροσβέστες. Σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης πυρκαγιές σε Λαμία, Νάξο, Χίο και Σκιάθο.

    [04] Ευθυμίου-Αλλαγές στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

    24/08/2000 21:26:06

    Το πακέτο των αλλαγών στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση παρουσίασε ο υπουργός παιδείας. Ειδικότερα περικόπτονται από τις πανελλαδικές εξετάσεις τουλάχιστον 4 μαθήματα, μεταξύ αυτών και τα θρησκευτικά. Μειώνονται οι γραπτές εξετάσεις και τα τέστ δεξιοτήτων, ταυτίζεται η εξεταστέα με τη διδακτέα ύλη διευρύνεται ο θεσμός του ολοήμερου νηπιαγωγείου και δημοτικού, ανωτατοποιούνται τα ΤΕΙ, αντικαθιστώνται τα προγράμματα σπουδών επιλογής με Ινστιτούτα δια βίου εκπαίδευσης και εισάγεται ο θεσμός της αξιολογησης των εκπαιδευτικών και του έργου που προσφέρουν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

    [05] Διάλογος για απασχόληση-Αντίδραση ΓΣΕΕ.

    24/08/2000 21:25:51

    Στις 4 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει τελικά η διαδικασία του διαλόγου για την απασχόληση, καθώς μέχρι τότε η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το δεσμευτικό κείμενο που ζήτησε η ΓΣΕΕ με τη συνολική πολιτική κατά της ανεργίας. Η ΓΣΕΕ επανέλαβε ότι αν η κυβέρνηση θέσει τα τρία επίμαχα θέματα, για ομαδικές απολύσεις, οκτάωρο και μερική απασχόληση, δεν θα πάρει μέρος στο διάλογο. Στο μεταξύ, η συνάντηση του υπουργού εργασίας με αντιπροσωπεία του ΣΕΒ είχε άδοξο τέλος, καθώς συνδικαλιστές του ΚΚΕ μπήκαν δια της βίας στην αίθουσα, λέγοντας ότι ο διάλογος θα καταργηθεί μέσα από τους αγώνες των εργαζομένων.

    [06] Ολυμπιακοί 2004-Ικανοποίηση Ρογκ από την ενημέρωση.

    24/08/2000 21:25:42

    Διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ και το δήμαρχο Αθηναίων, είχε η αντιπροσωπεία της ΔΟΕ, υπό τον αντιπρόεδρο Ζακ Ρόγκ, που είναι στην Αθήνα και να εξετάσουν την πορεία των Ολυμπιακών έργων. Ο κ. Λαλιώτης τους ενημέρωσε για τα πέντε μεγάλα Ολυμπιακά έργα που έχει αναλάβει το ΥΠΕΧΩΔΕ και για τα έργα υποδομής που προγραμματίζονται και ο κ.Ρογκ εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του. Λίγο νωρίτερα ο κ. Λαλιώτης παρουσίασε τα 18 μεγάλα συγκοινωνιακά και οδικά έργα που θα αλλάξουν ριζικά το κυκλοφοριακό πρόσωπο της Αθήνας ενόψει της Ολυμπιάδας του 2004.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 August 2000 - 20:30:25 UTC