Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-08-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βουλή-Πυρκαγιές-Παπανδρέου.
  • [02] Εβερτ για παραίτηση Σπηλιωτόπουλου.
  • [03] Ολυθμπιάδα-ΔΟΕ-Συνέντευξη Τύπου.
  • [04] Ιωάννινα-Πυρκαγιές-Επτά νεκροί.
  • [05] ΕΣΥ-υπ.Υγείας.
  • [06] Σύσκεψη για ΔΕΘ.
  • [07] Πυρκαγιές-κατάσταση.
  • [08] Παραίτηση Α.Σπηλιωτόπουλου.
  • [09] Πρωθυπουργός-ΔΕΘ.
  • [10] ΝΔ-Σπηλιωτόπουλος.
  • [11] Πυρκαγιές-Νεκροί.

  • [01] Βουλή-Πυρκαγιές-Παπανδρέου.

    25/08/2000 14:27:29

    Επιδείνωση των καιρικών συνθηκών τις επόμενες ώρες, η οποία βρίσκει καταπονημένες τις δυνάμεις της πυρόσβεσης, προανήγγειλε η υπουργός Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου σε σύντομη αναφορά της στο Κοινοβούλιο, ενώ η αντιπολίτευση ζήτησε περισσότερη αυτοκριτική εκ μέρους της κυβέρνησης. Κατά την κ. Παπανδρέου πυρκαγιές μαστίζουν όλη τη νότια Ευρώπη, όπου τα εναέρια και επίγεια μέσα αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της εντατικής χρήσης τους το τελευταίο χρονικό διάστημα.

    [02] Εβερτ για παραίτηση Σπηλιωτόπουλου.

    25/08/2000 13:56:02

    Πολιτική γενναιότητα, χαρακτήρισε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Εβερτ την παραίτηση του Αρη Σπηλιωτόπουλου από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες προς το κόμμα και πέρα από την ιδιότητα του βουλευτή. Ο κ. Εβερτ σχολίασε και την τοποθέτηση του κ.Ρουσόπουλου στη θέση του εκπροσώπου, χαρακτηρίζοντάς την ως μεγάλη επιτυχία για την παράταξη της ΝΔ, σημειώνοντας ότι η προσφορά του μέχρι σήμερα στο δημοκρατικό πολίτευμα είναι σημαντική από οποιαδήποτε θέση υπηρέτησε.

    [03] Ολυθμπιάδα-ΔΟΕ-Συνέντευξη Τύπου.

    25/08/2000 13:41:33

    Την ικανοποίησή του για την πορεία της προετοιμασίας της χώρας μας, ενόψει του 2004, εξέφρασε ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου σε παραλιακό ξενοδοχείο της Αθήνας. Επισήμανε, πάντως, ότι πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στο χρόνο και να επιταχυνθούν οι ρυθμοί.

    [04] Ιωάννινα-Πυρκαγιές-Επτά νεκροί.

    25/08/2000 13:32:13

    Επτά νεκροί είναι μέχρι στιγμής ο θλιβερός απολογισμός των δυο φονικών πυρκαγιών στο νομό Ιωαννίνων. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, υπάρχουν δυο αγνοούμενοι ακόμη.

    [05] ΕΣΥ-υπ.Υγείας.

    25/08/2000 12:08:47

    Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αλέκος Παπαδόπουλος συναντήθηκε το πρωί με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος με αντικείμενο τη μεταρρύθμιση στο ΕΣΥ. Κεντρικοί άξονες του διαλόγου είναι η περιφερειακή διοίκηση των νοσοκομείων, η δημιουργία θυγατρικών εταιριών για τα τεχνικά έργα και τις προμήθειες των νοσοκομείων, η δημιουργία ενιαίου φορέα χρηματοδότησης, η καθιέρωση προσωπικού γιατρού, η λειτουργία απογευματινών ιατρείων μέσα στα νοσοκομεία και οι εργασιακές σχέσεις.

    [06] Σύσκεψη για ΔΕΘ.

    25/08/2000 12:07:34

    Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου υπο τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη με αντικείμενο θέματα που αφορούν τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Στη σύσκεψη μετείχαν αρμόδιοι υπουργοί και άλλοι παράγοντες και στελέχη. Συζητήθηκαν το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Σημίτη καθώς επίσης και το περιεχόμενο της ομιλίας του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της Εκθεσης στις 2 Σεπτεμβρίου.

    [07] Πυρκαγιές-κατάσταση.

    25/08/2000 11:58:48

    Είκοσι ένα πύρινα μέτωπα είναι σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα. Τραγικές είναι οι εξελίξεις απο τη φωτιά στα Ιωάννινα, όπου κάηκαν τέσσερις ηλικιωμένοι, στην Αγία Μαρίνα, το Ριζό και την Κάτω ΛάβδανηΣύμφωνα με πληροφορίες, άλλες δύο ηλικιωμένες αγνοούνται, ενώ υπο εκκένωση βρίσκονται αρκετά χωριά της περιοχής. Το μέτωπο της φωτιάς, που προήλθε απο την Αλβανία εκτείνεται σε μήκος πολλών χιλιομέτρων. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο νομός Αρκαδίας, όπου οι φωτιές στο Μαίναλο συνεχίζονται σε τρία μέτωπα. Ηδη, έχουν εκκενωθεί οκτώ χωριά. Σε εξέλιξη είναι και οι φωτιές στην Ανδρίτσαινα Ηλείας, το Περιβόλι Σπερχειάδας, στη Λαϊλιά Σερρών, στο Παγγαίο Ορος στη Δράμα, το Αχλαδοχώρι Κομοτηνής και στα Δεσποτικά Πρέβεζας.

    [08] Παραίτηση Α.Σπηλιωτόπουλου.

    25/08/2000 11:47:00

    Δεκτή έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής την παραίτηση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Αρη Σπηλιωτόπουλου. Η παραίτηση είχε υποβληθεί την 12η Ιουνίου του 2000. Σ' αυτή την πρώτη ανακοίνωση δεν γίνεται λόγος για το ποιός θα αναλάβει τη θέση του εκπροσώπου και υπάρχουν μόνο δημοσιογραφικές πληροφορίες που αναφέρουν οτι τη θεση καταλαμβάνει ο δημοσιογράφος Θοδωρής Ρουσσόπουλος.

    [09] Πρωθυπουργός-ΔΕΘ.

    25/08/2000 10:15:28

    Ο πρωθυπουργός κ. Σημίτης προεδρεύει σήμερα σε σύσκεψη με τη συμμετοχή διαφόρων παραγόντων και στελεχών με αντικείμενο θέματα που αφορούν τη ΔΕΘ. Ο κ. Σημίτης κατά τα εγκαίνια της Εκθεσης την 1η Σεπτεμβρίου αναμένεται να παρουσιάσει τις επιτεύξεις και τα μελλοντικά σχέδια σε όλους τους τομείς του κυβερνητικού έργου.

    [10] ΝΔ-Σπηλιωτόπουλος.

    25/08/2000 10:15:22

    Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ.Καραμανλής θα ανακοινώσει εντός της ημέρας την παραίτηση του Αρη Σπηλιωτόπουλου από τη θέση του εκπροσώπου τύπου του κόμματος. Τα ίδια δημοσιεύματα φέρνουν το δημοσιογράφο Θοδωρή Ρουσσόπουλο να είναι ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    [11] Πυρκαγιές-Νεκροί.

    25/08/2000 10:15:15

    Τραγικές οι εξελίξεις απο τον πύρινο όλεθρο στα Ιωάννινα, όπου κάηκαν στα σπίτια τους οι Χριστόφορος και Μαρία Κυρίτση ,80 και 78 χρόνων στο χωριό Αγία Μαρίνα, η Αθανασία Μακκά 83 ετών στο Ριζό και υπέργηρη γυναίκα αγνώστων στοιχείων στην Κάτω Λάβδανη. Υπο εκκένωση βρίσκονται αρκετά χωριά, ενώ ένα νέο μέτωπο φωτιάς προερχόμενο απο την Αλβανία είναι σε εξέλιξη στην περιοχή της Χαραυγής. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο νομός Αρκαδίας, όπου σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές σε τρία μέτωπα. Φωτιά ξέσπασε και στην Κερατέα Αττικής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 August 2000 - 11:30:39 UTC