Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-08-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-Η εθνική ομάδα στο Αμβούργο.
  • [02] Παπαντωνίου:Η κυβέρνηση στηρίζει το Χρηματιστήριο.
  • [03] Κυβερνητικός εκπρόσωπος-ΧΑΑ-Ευθύνες σε ΝΔ.
  • [04] Στο στόχαστρο της Εκκλησίας και πάλι ο Σταθόπουλος.
  • [05] Συνεχίζεται η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος.
  • [06] Με κινητοποιήσεις απειλούν οι ιδιοκτήτες ταξί.
  • [07] ΓΣΕΕ-Οικονομία-Απασχόληση.
  • [08] Προφυλακίστηκε ο 66χρονος που σκότωσε το γιό του.

  • [01] Ποδόσφαιρο-Η εθνική ομάδα στο Αμβούργο.

    31/08/2000 20:36:56

    Στο Αμβούργο βρίσκεται η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών, όπου το Σάββατο θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη της Γερμανίας για τα προκριματικά του μουντιάλ 2002. Ο Βασίλης Δανιήλ δήλωσε ότι ως προπονητής πάντα σκέπτεται τη νίκη, δίνοντας έτσι το στίγμα του αγώνα: "Δε φοβόμαστε τον αντίπαλό μας. Αυτό που θέλω είναι να μεταφέρω στους παίκτες μου τη φιλοσοφία του νικητή". Στη Γερμανία βρίσκεται και η εθνική Ελπίδων η οποία θα αντιμετωπίσει το αντίστοιχο τοπικό συγκρότημα για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. "Δε θα παίξουμε με κατεβασμένα τα χέρια", υποστήριξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιάννης Κόλλιας.

    [02] Παπαντωνίου:Η κυβέρνηση στηρίζει το Χρηματιστήριο.

    31/08/2000 20:34:52

    Η κυβέρνηση στηρίζει το Χρηματιστήριο, η αρνητική πορεία του οποίου θα αναστραφεί όταν η αγορά συνειδητοποιήσει τις θετικές εξελίξεις που υπάρχουν για την οικονομία και για τις επιχειρήσεις. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής για την οικονομία. Ο υπουργός επανέλαβε οτι η χώρα θα πετύχει ρυθμούς ανάπτυξης 5% και δεσμεύθηκε οτι ο προϋπολογισμός του 2001 θα εκπληρώνει όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ σε ό,τι αφορά τις φορολογικές μειώσεις.

    [03] Κυβερνητικός εκπρόσωπος-ΧΑΑ-Ευθύνες σε ΝΔ.

    31/08/2000 20:34:46

    Τη ΝΔ κατηγόρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος οτι με πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν βουλευτές της, δημιουργούν προσκόμματα στην εύρρυθμη λειτουργία του Χρηματιστηρίου. Τόνισε οτι η κυβέρνηση δεν αναμιγνύεται στη λειτουργία του, διότι πιστεύει ότι ο θεσμός πρέπει να αφεθεί να λειτουργήσει αυτόνομα. Οσον αφορά τη μείωση των επιτοκίων, υποστήριξε οτι πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά, διότι η αποκλιμάκωσή θα έχει θετικά και αρνητικά αποτελέσματα.

    [04] Στο στόχαστρο της Εκκλησίας και πάλι ο Σταθόπουλος.

    31/08/2000 20:34:39

    Στο στόχαστρο της Εκκλησίας βρέθηκε και πάλι ο υπουργός Δικαιοσύνης, με τη πρόταση που διετύπωσε χθες στη Βουλή περί χωρισμού Εκκλησίας - Κράτους. Ελπίζω, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτης Πειραιώς, Καλλίνικος, η πρόταση αυτή να μην πλήξει το μεγάλο κόμμα που ίδρυσε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου. Για το θέμα των ταυτοτήτων, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε τη διεξαγωγή άτυπου δημοψηφίσματος, η ημερομηνία του οποίου δεν έχει ορισθεί.

    [05] Συνεχίζεται η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

    31/08/2000 20:34:32

    Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Αντιδράσεις όμως προκάλεσε η παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης για τις σχέσεις κράτους και Εκκλησίας. Ο βουλευτής της ΝΔ, κ.Παυλόπουλος, σχολίασε οτι ένας υπουργός Δικαιοσύνης και καθηγητής Πανεπιστημίου, δεν μπορεί να θέσει θέμα αναθεώρησης, το οποίο δεν έχει επιλεγεί σχετικά από τη Βουλή. Ο εισηγητής της πλειοψηφίας, κ.Βενιζέλος, υποστήριξε οτι το ζήτημα των σχέσεων είναι πάντοτε συνταγματικά θεμελιωμένο.

    [06] Με κινητοποιήσεις απειλούν οι ιδιοκτήτες ταξί.

    31/08/2000 20:34:25

    Με κινητοποιήσεις απειλούν ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ταξί Αττικής εάν στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει σειρά οικονομικών αιτημάτων τους. Μεταξύ άλλων προτείνουν, η μικρότερη διαδρομή ν' ανέβει στις 600 δραχμές, η μονή ταρίφα να γίνει 100 δρχ., η διπλή 170 δρχ. και η σημαία 300 δρχ. Επίσης, ζητούν να μπορούν να διέρχονται από τις λωρίδες, ισχυριζόμενοι ότι διευκολύνουν τον επιβάτη.

    [07] ΓΣΕΕ-Οικονομία-Απασχόληση.

    31/08/2000 14:38:21

    Σταθεροποιημένη - με πολύ μικρές αυξητικές τάσεις, που δεν θα ξεπεράσουν το 0,2% - ανεργία προβλέπει για φέτος το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, σύμφωνα με τα όσα είπε ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου, Σάββας Ρομπόλης, κατά την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης της ΓΣΕΕ για την οικονομία και την απασχόληση. Ο κ. Ρομπόλης εξέφρασε την εκτίμηση ότι το 2000 η ανεργία από το 11,7% του 1999, θα φτάσει στο 11,9%.

    [08] Προφυλακίστηκε ο 66χρονος που σκότωσε το γιό του.

    31/08/2000 14:34:43

    Με ομόφωνη γνώμη του ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακίστηκε μετά την απολογία του σήμερα, ο 66χρονος συνταξιούχος αστυνομικός Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, ο οποίος χθές το πρωί στο διαμέρισμά του στο Γαλάτσι, στραγγάλισε με ένα δερμάτινο κορδόνι τον 36χρονο γιό του Γιώργο. Εναντίον του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 31 August 2000 - 20:30:29 UTC