Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-09-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-Μουντιάλ 2002-Προκριματικά-Εχασε η Ελλάδα.
  • [02] ΔΕΘ-Ομιλία πρωθυπουργού-Οικονομική πολιτική.
  • [03] ΔΕΘ-Ομιλία Σημίτη-Αντίδραση αντιπολίτευσης.
  • [04] Θεσσαλονίκη-Γ.Παπαντωνίου για ιδιωτικοποίηση HELEXPO.
  • [05] Θεσσαλονίκη-Δ.Ρέππας για ΜΜΕ.
  • [06] Γαλλία-ΕΕ-Γ.Παπανδρέου για ελληνοτουρκικά.

  • [01] Ποδόσφαιρο-Μουντιάλ 2002-Προκριματικά-Εχασε η Ελλάδα.

    02/09/2000 22:08:31

    Δύο αμυντικές αδράνειες σε 90 λεπτά αγώνα, ίσως και να μην ισοδυναμούν με την καταστροφή. Οχι όμως όταν αντίπαλος είναι η Γερμανία, η οποία εκμεταλλεύθηκε ακριβώς αυτές τις δυο άτυχες στιγμές και νίκησε με 2-0 την εθνική μας ομάδα, στον πρώτο αγώνα για τον 9ο όμιλο των προκριματικών του μουντιάλ 2002. Περισσότεροι από 10.000 Έλληνες ομογενείς έδωσαν βροντερό "παρών" στις εξέδρες του γηπέδου στο Αμβούργο. Ο Ντάισλερ άνοιξε το σκορ στο 17ο λεπτό, ενώ το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε στο 75' με αυτογκόλ του Ουζουνίδη.

    [02] ΔΕΘ-Ομιλία πρωθυπουργού-Οικονομική πολιτική.

    02/09/2000 22:02:03

    Την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης για τα επόμενα χρόνια, παρουσίασε σε αποψινή του ομιλία ο πρωθυπουργός στην 65η ΔΕΘ. Ο κ.Σημίτης τόνισε οτι βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η αύξηση της απασχόλησης και η συγκράτηση του πληθωρισμού και παράλληλα, υποσχέθηκε οτι ο προϋπολογισμός του 2001 θα εμφανίσει μικρό πλεόνασμα. Αναφέρθηκε επίσης σε θέματα που αφορούν την υγεία, και την εκπαίδευση. Συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους φορέων και εκπροσώπων της Θεσσαλονίκης.

    [03] ΔΕΘ-Ομιλία Σημίτη-Αντίδραση αντιπολίτευσης.

    02/09/2000 22:01:57

    Τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκάλεσε η ομιλία του πρωθυπουργού. Η ΝΔ υποστήριξε οτι είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που η ανεργία αυξάνεται. Δεν μπορεί να κρυφθεί η πραγματικότητα, τονίζει το ΚΚΕ, ο ΣΥΝ υποστηρίζει οτι η νέα Ελλάδα δεν κτίζεται με παλιές συντηρητικές πολιτικές, ενώ το ΔΗΚΚΙ κάνει λόγο για ανούσια αριστερή φρασεολογία με δεξιά πολιτική. Η ομιλία ανταποκρίζεται στις σημερινές απαιτήσεις, ανταπάντησε ο κ.Ρέππας και χαρακτήρισε προσβολή την απόφαση της ΝΔ να απέχει από τις εκδηλώσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

    [04] Θεσσαλονίκη-Γ.Παπαντωνίου για ιδιωτικοποίηση HELEXPO.

    02/09/2000 22:01:51

    Στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της HELEXPO, αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, λέγοντας οτι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από το θέμα του νέου διαγωνισμού. Απαντώντας στο γιατί οι θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία δεν αποτυπώνονται στην πορεία του χρηματιστηρίου, είπε ότι «υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για μια θετική πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου, αλλά αυτό είναι θέμα της αγοράς να το εκτιμήσει.

    [05] Θεσσαλονίκη-Δ.Ρέππας για ΜΜΕ.

    02/09/2000 22:01:44

    Η πολιτική της κυβέρνησης στον χώρο των ΜΜΕ βασίζεται στο τρίπτυχο «νομιμότητα διαφάνεια ποιότητα και η εφαρμογή της αποτελεί χρέος για το ΠΑΣΟΚ. Τη δήλωση έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από τη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας οτι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα ώστε ο ραδιοτηλεοπτικός χώρος, μετά την οριστική νομιμοποιητική αποσαφήνιση του, να διακρίνεται για την υψηλή ποιότητα των προγραμμάτων του. ΧΘες, ο κ.Ρέππας εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά της ΝΔ για τις αιτιάσεις της που αφορούν τη διαφάνεια στα ΜΜΕ.

    [06] Γαλλία-ΕΕ-Γ.Παπανδρέου για ελληνοτουρκικά.

    02/09/2000 22:01:38

    Η μόνη διαφορά που υπάρχει με την Τουρκία αφορά το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών από το Εβιάν της Γαλλίας για τις εργασίες του άτυπου συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Τόνισε οτι η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί κυριαρχικά δικαιώματά. Χθες, ο κ.Τζεμ τόνισε οτι η Τουρκία είναι έτοιμη να συζητήσει τα θέματα του Αιγαίου αρκεί να δηλώσει το ίδιο και η Ελλάδα. Για κλίμα "μή έντασης" και "οριακή βελτίωση" στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 2 September 2000 - 20:30:22 UTC