Read the Latest International Press Articles on Greece and Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-09-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν.Κωνσταντόπουλος-Συναντήσεις.
  • [02] ΝΔ-Τομεάρχες.
  • [03] Σημίτης-Ν.Υόρκη.
  • [04] Διαφάνεια-Συναντήσεις Κωνσταντόπουλου.
  • [05] Χρυσοχοϊδης-ΗΠΑ.
  • [06] Πετρελαιοκηλίδα-Ευβοϊκος.
  • [07] Εξετάσεις.
  • [08] Πυρκαγιές.

  • [01] Ν.Κωνσταντόπουλος-Συναντήσεις.

    05/09/2000 12:48:59

    Με το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη, συναντήθηκε το μεσημέρι ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει για τη διαφάνεια στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου. Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συνασπισμού συναντήθηκε με το προεδρείο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Στις 6 το απόγευμα ο κ.Κωνσταντόπουλος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρη Τσοβόλα.

    [02] ΝΔ-Τομεάρχες.

    05/09/2000 12:47:53

    Υπό τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, συνεδρίασαν το πρωί στη Ρηγίλλης, οι τομεάρχες του κόμματος. Συζητήθηκαν τα βασικά σημεία της ομιλίας, του κ.Καραμανλή στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Σχετική εισήγηση, έκανε ο υπεύθυνος του οικονομικού τομέα, Γιώργος Αλογοσκούφης.

    [03] Σημίτης-Ν.Υόρκη.

    05/09/2000 12:47:47

    Αναχώρησε το μεσημέρι για τη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης προκειμένου να συμμετάσχει στην ειδική σύνοδο που οργανώνεται από τον ΟΗΕ για τη νέα χιλιετία. Αύριο το βράδυ, ο κ.Σημίτης θα παρακαθήσει σε δείπνο εργασίας το οποίο θα παραθέσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, στους 14 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που συμμετείχαν στη διεθνή διάσκεψη του Βερολίνου και οι οποίοι συγκροτούν το δίκτυο, για μια προοδευτική κυβέρνηση. Αύριο, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον γγ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, ενώ μεθαύριο Πέμπτη θα μιλήσει στην ολομέλεια της συνόδου των Ηνωμένων Εθνών.

    [04] Διαφάνεια-Συναντήσεις Κωνσταντόπουλου.

    05/09/2000 09:48:01

    Με το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, κ. Σκανδαλίδη, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και με τον πρόεδρο του ΔΗΚΚΙ, κ. Τσοβόλα συναντάται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ, κ. Κωνσταντόπουλος, στο πλαίσιο των επαφών του με τις πολιτικές ηγεσίες και αρμόδιους φορείς για την ενίσχυση της διαφάνειας στη δημόσια ζωή της χώρας μας. Χθες συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή και τον υπουργό Δικαιοσύνης στους οποίους κατέθεσε αντίστοιχα προτάσεις για την ενίσχυση των μέτρων διαφάνειας και τις σχέσεις πολιτείας-εκκλησίας.

    [05] Χρυσοχοϊδης-ΗΠΑ.

    05/09/2000 09:47:55

    Για τις ΗΠΑ αναχωρεί αύριο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Χρυσοχοϊδης, για συνομιλίες με την υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Τζάνετ Ρίνο και την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας κατά του οργανωμένου εγκλήματος. Ιδιαίτερο θέμα του μνημονίου θα είναι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και θα περιλαμβάνει τις δυνατότητες και όρους συνεργασίας των δύο χωρών. Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική νομοθεσία θα τροποποιηθεί και θα προβλέπεται απόλυτη προστασία των μαρτύρων κατά της τρομοκρατίας.

    [06] Πετρελαιοκηλίδα-Ευβοϊκος.

    05/09/2000 09:47:49

    Μεγάλη επιχείρηση απορρύπανσης από πλωτά σκάφη, βρίσκεται σε εξέλιξη στο νότιο Ευβοϊκό, εξαιτίας της ρύπανσης που έχει προκληθεί στη θαλάσσια περιοχή του Ευβοϊκού, όπου βυθίστηκε το φορτηγό πλοίο "Γιουρομπάλκερ". Η πετρελαιοκηλίδα έφθασε ήδη στο Δήλεσι και τον Ωρωπό Αττικής. Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας ανακοίνωσε οτι η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αποκατασταθεί πολύ σύντομα η καταστροφή των ακτών.

    [07] Εξετάσεις.

    05/09/2000 09:47:43

    Στην Ιστορία εξετάζονται σήμερα, δεύτερη μέρα των εξετάσεων, οι μετεξεταστέοι της Β' Λυκείου. Αύριο θα διαγωνιστούν στα Μαθηματικά. Αυτές τις μέρες επίσης εξετάσεις δίνουν και οι μαθητές της Γ' τάξης των εσπερινών Λυκείων, οι οποίοι χθες εξετάστηκαν στη Βιολογία και σήμερα διαγωνίζονται στα Μαθηματικά και αύριο στα Νέα Ελληνικά - Εκθεση.

    [08] Πυρκαγιές.

    05/09/2000 09:47:36

    Τρεις πυρκαγιές μαίνονται στα όρια Λακωνίας και Αρκαδίας και στη Κοζάνη. Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά στις Καρυές Λακωνίας επεκτάθηκε και προς τη δασική περιοχή του χωριού Αγίου Πέτρου Αρκαδίας. Στην κατάσβεσή της συμμετέχουν 4 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα και 200 πυροσβέστες με 45 οχήματα. Επίσης, σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στο Πεντάλοφο Κοζάνης, στην κατάσβεση της οποίας συμμετέχουν 3 ελικόπτερα και 50 πυροσβέστες με 10 οχήματα. Υπο έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στα Σέρβια Κοζάνης. Χθες εκδηλώθηκαν πανελλαδικά 77 πυρκαγιές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 5 September 2000 - 11:31:03 UTC