Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πυρκαγιές.
  • [02] Περιοδεία Γ.Παπανδρέου στη Βαλκανική.
  • [03] Συνάντηση Παπαδήμου-Παπαντωνίου.
  • [04] Σημίτης-ΗΠΑ.
  • [05] Απασχόληση.
  • [06] Περιοδεία Γ.Παπανδρέου.
  • [07] Εξετάσεις.

  • [01] Πυρκαγιές.

    06/09/2000 14:28:51

    Σβήστηκε η φωτιά που είχε εκδηλωθεί στο αλβανικό έδαφος, και είχε θέσει σε ετοιμότητα τις πυροσβεστικές αρχές στην ελληνοαλβανική μεθόριο καθώς εκφράστηκαν φόβοι ότι λόγω των ισχυρών ανέμων θα επεκτείνονταν προς τη χώρα μας. Ο αρχηγός της πυροσβεστικής δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και ελέγχεται πλήρως η φωτιά που είχε ξεσπάσει στο Ελεύθερο Κόνιτσας. Στο μεταξύ, ελέγχονται οι πυρκαγιές στις Καρυές Λακωνίας, στο Καλαμίτσι Χανίων, στο Ελεύθερο Κόνιτσας και στο Πεντάλοφο

    [02] Περιοδεία Γ.Παπανδρέου στη Βαλκανική.

    06/09/2000 14:23:20

    Τα Σκόπια επισκέπτεται από το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Βαλκανική. Συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Γκεοργκέφσκι,και αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στην περιοχή. Ο κ.Παπανδρέου, χαρακτήρισε την περιοδεία του ως επιβεβαίωση της πολιτικής για ενεργό ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή όπου τα συμφέροντά της εμπλέκονται με το μέλλον, τα βήματα και την πορεία της. Ο κ.Παπανδρέου θα επισκεφθεί την Ποτγκόρινα και την Πρίστινα ενώ αύριο θα μεταβεί στο Βελιγράδι, όπου θα συναντηθεί με τον ομόλογό του.

    [03] Συνάντηση Παπαδήμου-Παπαντωνίου.

    06/09/2000 14:22:03

    Κατά 2,5 - 3% θα μειωθούν τα επιτόκια παρέμβασης της Τράπεζας της Ελλάδος έως το τέλος του έτους, δήλωσε ο διοικητής της Λ.Παπαδήμος, μετά τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γ.Παπαντωνίου. Ο υπουργός δήλωσε οτι δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας για την πορεία του πληθωρισμού επισημαίνοντας οτι ο δομικός πληθωρισμός συγκρατείται.

    [04] Σημίτης-ΗΠΑ.

    06/09/2000 09:57:07

    Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος κόσμος και ο τρόπος της αντιμετώπισής τους, θα επικεντρωθεί η ομιλία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, στο σημερινό δείπνο που θα παραθέσει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, στη Νέα Υόρκη, στους 14 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, που συμμετείχαν στη διεθνή διάσκεψη του Βερολίνου και οι οποίοι συγκροτούν το δίκτυο για μια προοδευτική διακυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός, που βρίσκεται στις ΗΠΑ για την σύνοδο του ΟΗΕ για τη νέα χιλιετία θα έχει σήμερα συνάντηση με το γγ Κόφι Αναν.

    [05] Απασχόληση.

    06/09/2000 09:57:01

    Συνεδριάζει σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, η οποία θα συζητήσει τις προτάσεις που κατέθεσε η κυβέρνηση για την απασχόληση στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ τόνισε οτι τα συνδικάτα δεν είναι διατεθειμένα να συζητήσουν ούτε την απελευθέρωση μαζικών απολύσεων, ούτε την προώθηση της μερικής απασχόλησης, ούτε την ετήσια διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου. Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν ΟΜΕ-ΟΤΕ και ΟΤΟΕ.

    [06] Περιοδεία Γ.Παπανδρέου.

    06/09/2000 09:56:54

    Τριήμερη περιοδεία στα Σκόπια, το Βελιγράδι, την Ποτγκόριτσα και την Πρίστινα, με αφορμή τις επικείμενες εκλογές, που θα διεξαχθούν το προσεχές διάστημα, πραγματοποιεί από σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Σήμερα ο κ. Παπανδρέου θα έχει συνομιλίες με την ηγεσία των Σκοπίων. Αύριο με τον Γιουγκοσλάβο ομόλογό του στο Βελιγράδι και την Παρασκευή με τους ηγέτες του Μαυροβουνίου, ενω θα επισκεφθεί και το Κόσοβο.

    [07] Εξετάσεις.

    06/09/2000 09:56:43

    Στα Μαθηματικά εξετάζονται σήμερα, τρίτη μέρα των εξετάσεων, οι μετεξεταστέοι της Β' Λυκείου. Αυτές τις μέρες επίσης εξετάσεις δίνουν και οι μαθητές της Γ' τάξης των εσπερινών Λυκείων, οι οποίοι σήμερα διαγωνίζονται στα Νέα Ελληνικά - Εκθεση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 September 2000 - 11:30:41 UTC