Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-09-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποτελέσματα για υποψηφίους σε τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  • [02] Υποψήφιοι-ΑΕΙ.
  • [03] Συνέντευξη Πετσάλνικου.
  • [04] Καύσιμα-Πληθωρισμός.
  • [05] ΜΙΝΟΑΝ-Κινητοποιήσεις.
  • [06] Συνέντευξη Γ.Παπανδρέου.
  • [07] Εβέρτ-Συνέντευξη.

  • [01] Αποτελέσματα για υποψηφίους σε τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    18/09/2000 12:21:23

    Το αργότερο εως μεθαύριο, Τετάρτη, αναμένεται να ανακοινωθούν απο το υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα για την εισαγωγή των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τόσο με το νέο όσο και με το παλαιό σύστημα των εξετάσεων. Σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις, αναμένεται σημαντική άνοδος των βάσεων στις περιζήτητες σχολές και των πέντε επιστημονικών πεδίων. Μικρή πτώση αναμένεται να σημειωθεί στις σχολές της τέταρτης δέσμης ενω οι υπόλοιπες θα παραμείνουν στα περσινά επίπεδα.

    [02] Υποψήφιοι-ΑΕΙ.

    18/09/2000 10:40:52

    Η αγωνία δεκάδων χιλιάδων υποψηφίων για τις σχολές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης φτάνει στο τέλος της. Εως μεθαύριο θα έχουν ανακοινωθεί οι βάσεις και τα ονόματα των επιτυχόντων. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να είναι πολύ υψηλές οι βάσεις για τις λεγόμενες σχολές υψηλής ζήτησης, όπως της Ιατρικής, της Νομικής και του Πολυτεχνείου.

    [03] Συνέντευξη Πετσάλνικου.

    18/09/2000 10:40:45

    Δικαίωμα βελτίωσης και του προφορικού βαθμού θα έχουν, ειδικά και μόνο για φέτος, οι απόφοιτοι της Γ' Λυκείου που θα επιχειρήσουν νέα προσπάθεια εισαγωγής στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ του χρόνου προαναγγέλει ο υφυπουργός Παιδείας, Φίλιππος Πετσάλνικος σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ. Αυτό, πρακτικά, σημαίνει οτι οι φετινοί απόφοιτοι της Γ' Λυκείου μπορούν να μην παραλάβουν φέτος το απολυτήριό τους και να επαναλάβουν την τάξη βελτιώνοντας και τον προφορικό βαθμό τους προτού δώσουν εξετάσεις σε εννέα και οχι πλέον σε δεκατέσσερα μαθήματα.

    [04] Καύσιμα-Πληθωρισμός.

    18/09/2000 10:40:39

    Τρόπους αναζητά η κυβέρνηση για να αποτρέψει τη διάχυση των ανατιμήσεων των καυσίμων σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, γεγονός που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στον πληθωρισμό. Σε συνέτευξή του στο ΕΘΝΟΣ ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Χριστοδουλάκης, αφήνει ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν, δελτίο τιμών, σε βενζίνη και πετρέλαιο. Ο υπουργός καλεί την αγορά να πειθαρχήσει και να προσαρμοστεί για να μην προβεί το υπουργείο σε αυτό το μέτρο.

    [05] ΜΙΝΟΑΝ-Κινητοποιήσεις.

    18/09/2000 10:40:33

    Και στα ταχύπλοα της MINOAN FLYING DOLPHINS επεκτείνουν απο το πρωί τις κινητοποιήσεις τους οι συνδικαλιστές της ΠΝΟ, που ζητούν την καταβολή συνολικά 35 εκατομμυρίων δραχμών στα πληρώματα της εταιρίας για τα έκτακτα δρομολόγια που πραγματοποίησαν κατά τον περασμένο Αύγουστο. Η διοίκηση της ΠΝΟ θα συνεδριάσει σήμερα για τις περαιτέρω ενέργειες της. Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κάλεσε και τα δύο μέρη να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

    [06] Συνέντευξη Γ.Παπανδρέου.

    18/09/2000 10:40:26

    Αναγκαία προϋπόθεση για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων αποτελεί η επίλυση του Κυπριακού, επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου σε τηλεφωνική συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό της Νέας Υόρκης. Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε οτι η θέση της Ελλάδας "είναι ξεκάθαρη". Ούτε είχε τεθεί ούτε τίθεται θέμα συνομοσπονδίας, τόνισε. Επίσης, επαναβεβαίωσε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας και χαρακτήρισε σαν "κουτσομπολιά" τις φήμες ότι υπάρχουν διαφοροποιήσεις με την Κύπρο.

    [07] Εβέρτ-Συνέντευξη.

    18/09/2000 10:40:20

    Σαφή απάντηση στη Ντόρα Μπακογιάννη και εν γένει στον εσωκομματικό αντιπολιτευτικό πόλο της ΝΔ δίνει σήμερα ο Μιλτιάδης Εβερτ σε συνέντευξή του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, διαφωνώντας ριζικά με την πρότασή της για πρόεδρο του κόμματος με συγκεκριμένη θητεία. Επίσης στρέφεται κατά των βουλευτών που ασχολούνται με τα εσωκομματικά και δηλώνει πως δεν θα επιτρέψει να πάρει το συνέδριο χαρακτήρα εσωστρέφειας. Εμμεση απάντηση όμως ο κ. Εβερτ δείνει και στις αντιρρήσεις Μητσοτάκη-Μπακογιάννη στο ενδεχόμενο επιστροφής Σαμαρά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 September 2000 - 11:30:40 UTC