Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-09-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καύσιμα-Κινητοποιήσεις
  • [02] Θεσσαλονίκη - Λήστεψαν δίδυμα αδέλφια.
  • [03] Στη δημοσιότητα το σχέδιο νόμου για πολιτιστική κληρονομιά.
  • [04] Εκδήλωση ΑΠΕ στο Ζάππειο Μέγαρο
  • [05] Κινητοποιήσεις εργαζομένων σε ηλεκτρικό-λεωφορεία
  • [06] Αποχώρηση Κεδίκογλου απο το ΠΑΣΟΚ
  • [07] Βυτιοφόρα-Απεργία.
  • [08] Μαθήματα-Αλλαγές.
  • [09] Συνέντευξη Γιαννίτση.
  • [10] Κυπριακό.
  • [11] ΑΠΕ-Νέες υπηρεσίες.

  • [01] Καύσιμα-Κινητοποιήσεις

    25/09/2000 14:11:16

  • Σοβαρές ελλείψεις στην αγορά καυσίμων, αναμένεται να προκαλέσει η απεργία διαρκείας, στην οποία προχώρησαν απο τα μεσάνυχτα οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και φορτηγών δημοσίας χρήσεως, αντιδρώντας για τις αυξήσεις στο πετρέλαιο. Απο το πρωί παρατηρείται αυξημένη κίνηση στα πρατήρια υγρών καυσίμων, ενω οι πρατηριούχοι προειδοποιούν οτι τα αποθέματα καυσίμων, επαρκούν μόνο εως τα μέσα της εβδομάδας. Οι ιδιοκτήτες φορτηγών θα σταθμεύσουν σήμερα τα οχήματά τους, σε 19 κομβικά σημεία της χώρας. Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, είχε συνεργασία με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Δρυ, με αντικείμενο την πετρελαϊκή κρίση και τις επιπτώσεις στην οικονομία.

    [02] Θεσσαλονίκη - Λήστεψαν δίδυμα αδέλφια.

    25/09/2000 14:11:10

  • Θύματα ληστείας έπεσαν μέρα μεσημέρι δύο 18χρονα αδέλφια, τα οποία δέχθηκαν επίθεση από ομάδα νεαρών στη Θεσσαλονίκη. Οπως κατήγγειλαν στην Αστυνομία, οι σπουδαστές Χαράλαμπος και Ανδρέας Θωμαδάκης, μπροστά στο ΟΚΑΝΑ της Σταυρούπολης τους πλησίασαν 6 άγνωστα άτομα, ηλικίας 17 έως 25 χρόνων, από τα οποία το ένα ήταν κοπέλλα και με την απειλή βίας τους ζήτησαν να τους παραδώσουν τα χρήματα τους, 24.000 δρχ., ένα χρυσό σταυρό και μία χρυσή αλυσίδα, που φορούσαν.

    [03] Στη δημοσιότητα το σχέδιο νόμου για πολιτιστική κληρονομιά.

    25/09/2000 14:11:02

  • Αυστηροί όροι για την προστασία των αρχαιοτήτων, τίθενται στις διατάξεις του νέου νομοσχεδίου για την πολιτιστική κληρονομιά, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα απο το υπουργείο Πολιτισμού και αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή, τον προσεχή Νοέμβριο. Σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτισμού Θεόδωρο Πάγκαλο, το νομοσχέδιο εισάγει τη γενικότερη αντίληψη, οτι η κοινωνία πρέπει να συνειδητοποιήσει την αξία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

    [04] Εκδήλωση ΑΠΕ στο Ζάππειο Μέγαρο

    25/09/2000 14:10:56

  • Τις νέες υπηρεσίες του για τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τις αποφάσεις και τους σχεδιασμούς των διαφόρων οργάνων της ΕΕ, παρουσίασε το πρωί σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η παρουσίαση έγινε απο τον πρόεδρο του ΑΠΕ Ανδρέα Χριστοδουλίδη. Σημειώνεται οτι οι νέες εξειδικευμένες υπηρεσίες του ΑΠΕ ετοιμάζονται σε συνεργασία με την εταιρία ΕΛΥΡΟΣ ΑΕ με έδρα τις Βρυξέλλες και κυκλοφορούν σε έντυπη μορφή, σε CD ROM, διανέμονται με e-mail και προσφέρουν σημαντικότατες πληροφορίες, σε όσους χρησιμοποιούν τα προγράμματα της ΕΕ.

    [05] Κινητοποιήσεις εργαζομένων σε ηλεκτρικό-λεωφορεία

    25/09/2000 14:10:50

  • Ταλαιπωρία το μεσημέρι για το επιβατικό κοινό της Αθήνας που μετακινείται με τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν τετράωρες στάσεις εργασίας, μετέχοντας στις κινητοποιήσεις του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Ταλαιπωρία ομως περίμενε και το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης λόγω στάσεων 4ωρης στάση εργασίας που πραγματοποίησαν οι οδηγοί των αστικών λεωφορείων.

    [06] Αποχώρηση Κεδίκογλου απο το ΠΑΣΟΚ

    25/09/2000 14:10:43

  • Την αποχώρησή του απο το ΠΑΣΟΚ, κοινοποίησε σήμερα με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και το Εκτελεστικό Γραφείο, ο βουλευτής Ευβοίας, Βασίλης Κεδίκογλου. Στην επιστολή του, ο κ. Κεδίκογλου αναφέρεται στο θέμα της διαπλοκής και υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ ξέφυγε απο τους στόχους και τα οράματα του ιδρυτή του. Ο κ. Κεδίκογλου απομακρύνθηκε πρόσφατα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και παραπέμφθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Κινήματος με το ερωτηματικό της διαγραφής, αναφορικά με τις επικριτικές δηλώσεις του στη βουλή, εναντίον στελεχών, του κυβερνώντος κόμματος.

    [07] Βυτιοφόρα-Απεργία.

    25/09/2000 09:10:09

    Πανελλαδική απεργία διαρκείας έχουν εξαγγείλει απο σήμερα οι ιδιοκτήτες φορτηγών όλων των κατηγοριών και βυτιοφόρων μεταφοράς καυσίμων, ζητώντας μείωση του φόρου στην τιμή του πετρελαίου κίνησης. Επίσης, θα συγκεντρώσουν τα οχήματά τους σε διάφορα κομβικά σημεία του οδικού δικτύου της χώρας. Συγκεκριμένα, στην Αττική στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στο Σταυρό Αγίας Παρασκευής, στο Σχιστό Περάματος και στις εθνικές οδούς Κορίνθου στο ύψος Χαϊδαρίου και Λαμίας στο ύψος της οδού Αχαρνών.

    [08] Μαθήματα-Αλλαγές.

    25/09/2000 09:10:02

    Τροποποιητικές ρυθμίσεις στον τρόπο εξέτασης και βαθμολόγησης των μαθητών του Γυμνασίου στα μαθήματα αρχαίας ελληνικής γλώσσας και γραμματείας, νεοελληνικής γλώσσας και γραμματείας και ιστορίας, επέρχονται με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, του υπουργού Παιδείας Πέτρου Ευθυμίου. Το σχέδιο του ΠΔ κατατέθηκε για επεξεργασία στο Συμβούλιο Επικρατείας. Οι αλλαγές θα ισχύουν από τη φετινή χρονιά.

    [09] Συνέντευξη Γιαννίτση.

    25/09/2000 09:09:56

    Αποφασισμένος να προχωρήσει στις αλλαγές που αφορούν στο εργασιακό μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο είναι ο υπουργός Εργασίας Τάσος Γιαννίτσης. Σε συνέντευξή του στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ χωρίς να προκρίνει τακτικές έντασης, δηλώνει σταθερά οτι η διαδικασία του διαλόγου "δεν μπορεί να είναι μια ανοιχτή επιταγή χωρίς ημερομηνία".Τονίζει οτι η κυβέρνηση δεν θα καθηλωθεί σε αδράνεια και προς επίρρωσιν το επαναλαμβάνει και για το άλλο καυτό θέμα, το ασφαλιστικό.

    [10] Κυπριακό.

    25/09/2000 09:09:50

    Απορρίπτει η ελληνοκυπριακή πλευρά το έγγραφο του Αλβάρο Ντε Σότο για τη συνταγματική πτυχή του Κυπριακού, διότι βρίσκεται εκτός του πλαισίου ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και των συμφωνιών κορυφής για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. Η απόφαση για την απόρριψη του εγγράφου λήφθηκε ομόφωνα από το Εθνικό Συμβούλιο και θα επιδοθεί σήμερα από τον πρόεδρο Κληρίδη στη συνάντησή του με τον Αλβάρο Ντε Σότο.

    [11] ΑΠΕ-Νέες υπηρεσίες.

    25/09/2000 09:09:42

    Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων διοργανώνει σήμερα, στο Ζάππειο Μέγαρο, στις 11 το πρωί, την παρουσίαση των νέων υπηρεσιών του για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και τις αποφάσεις και τους σχεδιασμούς των διαφόρων οργάνων της ΕΕ. Οι νέες εξειδικευμένες υπηρεσίες του ΑΠΕ, ετοιμάζονται σε συνεργασία με την εταιρία ΕΛΥΡΟΣαε (έδρα Βρυξέλλες), κυκλοφορούν σε έντυπη μορφή,σε CD-ROM,διανέμονται με e-mail και προσφέρουν σημαντικότατες πληροφορίες, απαραίτητες σε όσους χρησιμοποιούν τα προγράμματα της ΕΕ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 25 September 2000 - 11:30:43 UTC