Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-10-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Πάγκαλου - Ρέντινγκ
  • [02] Συναντήσεις πρωθυπουργού
  • [03] ΗΠΑ-Ευρωπαικά Πρακτορεία Ειδήσεων.
  • [04] Καύσιμα-Κινητοποιήσεις-Εκτακτη σύσκεψη υπο τη Β.Παπανδρέου
  • [05] Σε εφαρμογή απο σήμερα, το χειμερινό κλιμακωτό ωράριο
  • [06] ΝΔ - Κ.Καραμανλής - Επιστολή στον πρωθυπουργό.
  • [07] ΣΑΜΙΝΑ-Δίωξη-Θύματα.
  • [08] "ΖΕΥΣ ΙΙΙ".
  • [09] Πλοία-Ασφάλεια.
  • [10] Ολυμπιάδα.
  • [11] Καύσιμα.
  • [12] Ωράριο.

  • [01] Συνάντηση Πάγκαλου - Ρέντινγκ

    02/10/2000 14:10:15

  • Την κατάργηση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, πρότεινε σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού Θεόδωρος Πάγκαλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, για τη δημιουργία υπουργείου Ολυμπιάδας. Ο κ.Πάγκαλος επισήμανε, οτι υπάρχουν πολλά υπουργεία και χρειάζονται τα μισά, ενω

    δήλωσε σύμφωνος με τις απόψεις της προέδρου του "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου, ότι η Ολυμπιάδα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με ρυθμούς δημοσίου. Ο υπουργός Πολιτισμού συναντήθηκε το πρωϊ με την επίτροπο της Ευρωπαϊκής Κοινότητας για θέματα Παιδείας και πολιτισμού κυρία Βίβιαν Ρέντινγκ, με την οποία συζήτησαν το θέμα για την ανακήρυξη του "2004" ως ευρωπαϊκού έτους αθλητισμού.

    [02] Συναντήσεις πρωθυπουργού

    02/10/2000 14:10:08

  • Με το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, συναντήθηκε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός. Αύριο θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος ενώ την Τετάρτη η διυπουργική επιτροπή για την Ολυμπιάδα. Την Πέμπτη θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο με μοναδικό αντικείμενο την ακτοπλοϊα.

    [03] ΗΠΑ-Ευρωπαικά Πρακτορεία Ειδήσεων.

    02/10/2000 14:10:02

  • Στη Νέα Υόρκη αρχίζουν σήμερα οι εργασίες της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Ενωσης Ευρωπαϊκών Πρακτορείων Ειδήσεων στην οποία συμμετέχουν 28 χώρες. Την προεδρία της Ενωσης αναμένεται να αναλάβει ο γενικός διευθυντής του ΑΠΕ Ανδρέας Χριστοδουλίδης, ο οποίος θα έχει και την ευθύνη της διοργάνωσης της γενικής συνέλευσης του 2001, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

    [04] Καύσιμα-Κινητοποιήσεις-Εκτακτη σύσκεψη υπο τη Β.Παπανδρέου

    02/10/2000 14:09:55

  • Εκτακτη σύσκεψη για το απόγευμα, συγκάλεσε η υπουργός Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου, με αντικείμενο το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην αγορά καυσίμων, από την απεργία των ιδιοκτητών των βυτιοφόρων και φορτηγών αυτοκινήτων. Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης, Μεταφορών, Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης. Χθες οι ιδιοκτήτες των φορτηγών αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας τους επ`αόριστον. Σε πολλές περιοχές της χώρας παρουσιάζονται σημαντικές ελλείψεις σε καύσιμα, ενώ ορατός πλέον είναι ο κίνδυνος το φαινόμενο αυτό να επεκταθεί και στην Αθήνα. Στο μεταξύ σε αποκλεισμό της ιχθυόσκαλας Θεσσαλονίκης, προχώρησαν ψαράδες της Νεας Μηχανιώνας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους, για τις αυξήσεις στα καύσιμα.

    [05] Σε εφαρμογή απο σήμερα, το χειμερινό κλιμακωτό ωράριο

    02/10/2000 14:06:51

  • Σε εφαρμογή τέθηκε από σήμερα το χειμερινό κλιμακωτό ωράριο, σε καταστήματα και δημόσιες υπηρεσίες. Οι δημόσιοι οργανισμοί και οι δήμοι αρχίζουν τις εργασίες τους στις 7.30 το πρωί, οι τράπεζες στις 8 παρά τέταρτο, τα σούπερ μάρκετς στις 8 και τέταρτο και τα εμπορικά καταστήματα στις 9 το πρωί.

    [06] ΝΔ - Κ.Καραμανλής - Επιστολή στον πρωθυπουργό.

    02/10/2000 14:06:44

    Επιστολή προς τον πρωθυπουργό, με την οποία ζητά να διεξαχθεί συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για το ναυάγιο του "Εξπρές Σάμινα" και την ακτοπλοϊκή πολιτική της κυβέρνησης, απέστειλε σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Οπως προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής, τη συζήτηση θα προκαλέσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, εφόσον αποδεχθεί το αίτημα της ΝΔ. Πάντως η Ρηγίλλης εκτιμά οτι ο κ. Σημίτης θα κάνει δεκτό το αίτημα. Στο μεταξύ ευθύνες στην κυβέρνηση αλλά και στην πλοιοκτήτρια εταιρεία για το ναυάγιο του ?Εξπρές Σάμινα? επιρρίπτουν με επίκαιρες ερωτήσεις που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον πρωθυπουργό οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

    [07] ΣΑΜΙΝΑ-Δίωξη-Θύματα.

    02/10/2000 09:28:58

    Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά της εταιρίας "Μίνοαν Φλάινγκ Ντόλφινς", στην οποία ανήκε το ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ, καθώς και κατά τεσσάρων μελών του πληρώματός του. Επίσης, διατάχθηκε προκατακτική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευθύνες ή παραλείψεις της ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος όσον αφορά στη διάσωση ναυαγών. Στο μεταξύ, τους 79 έφθασαν τα θύματα της ναυτικής τραγωδίας με το πλοίο ΣΑΜΙΝΑ. Χθες οι δύτες ανέσυραν τα πτώματα ακόμη τριών γυναικών. Οι έρευνες των βατραχανθρώπων θα συνεχιστούν σήμερα στο σαλόνι, στις καμπίνες και στο γκαράζ του σκάφους. Με βάση τα στοιχεία που έχουν δοθεί απο το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, αναγνωρίστηκαν και τα πτώματα των Αλεξίας Σκανάβη, 70 χρόνων, Αικατερίνης Μουρούλη, Ιωάννη Κεϊχόπουλου και Μαρίας Κεϊχοπούλου, όλοι τους 72 χρόνων.

    [08] "ΖΕΥΣ ΙΙΙ".

    02/10/2000 09:28:52

    Στο Λιμεναρχείο Νάξου κατέθεσαν χθες ο καπετάνιος και το 6μελές πλήρωμα του ξύλινου σκάφους "ΖΕΥΣ ΙΙΙ", το οποίο βυθίστηκε το βράδυ του Σαββάτου, μετά απο πρόσκρουσή του σε ξέρα, ενω έπλεε κοντά στη Νάξο, με 31 τουρίστες, στην πλειοψηφία τους Αμερικανοί. Ολοι οι ναυαγοί, περισυνελλέγησαν σώοι απο αλιευτικά και σκάφη του Λιμενικού, αλλά ένας 82χρονος Αμερικανός, εξέπνευσε κατα τη μεταφορά του στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

    [09] Πλοία-Ασφάλεια.

    02/10/2000 09:28:45

    Περιθώριο 20 ημερών σε 65 πλοία των ακτοπλοϊκών γραμμών έδωσε το

    υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για να καλύψουν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφάλειας. Μετά την προθεσμία αυτή θα ανακληθεί η άδεια για οσα πλοία εξακολουθούν να μην τηρούν τους όρους ασφαλείας. Σήμερα στο Λουξεμβούργο συγκαλείται έκτακτο συμβούλιο υπουργών Μεταφορών και Ναυτιλίας της ΕΕ για να εξεταστεί το θέμα της ασφάλειας στη ναυσιπλοϊα, με αφορμή τη ναυτική τραγωδία στην Πάρο.

    [10] Ολυμπιάδα.

    02/10/2000 09:28:39

    Το ελληνικό πνεύμα κυριάρχησε για 20 λεπτά κατά τη χθεσινή τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων και την παράδοση της Ολυμπιακής Σημαίας απο τον πρόεδρο της ΔΟΕ Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ στο δήμαρχο Δημήτρη Αβραμόπουλο και την πρόεδρο του "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου. Η ελληνική αποστολή τα πήγε περίφημα και με τα 13 μετάλλια στις αποσκευές της επιστρέφει αύριο, όπου θα την υποδεχθεί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σε μια σεμνή τελετή στο αεροδρόμιο του Ελληνικού.

    [11] Καύσιμα.

    02/10/2000 09:28:33

    Την επ΄αόριστον συνέχιση της απεργίας τους αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες των βυτιοφόρων και φορτηγών αυτοκινήτων. Ο κίνδυνος να μείνει και η Αθήνα χωρίς καύσιμα είναι πλέον ορατός. Στο μεταξύ, στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν απο σήμερα και οι ιδιοκτήτες σκαφών μέσης αλιείας.

    [12] Ωράριο.

    02/10/2000 09:28:27

    Το χειμερινό κλιμακωτό ωράριο ισχύει απο σήμερα σε καταστήματα και δημόσιες υπηρεσίες της Αττικής. Οι δημόσιοι οργανισμοί, οι δημόσιες υπηρεσίες και δήμοι θα αρχίζουν την εργασία τους στις 7.30 το πρωί, οι τράπεζες στις 7.45, τα σούπερ μάρκετ στις 8.15 και τα εμπορικά καταστήματα στις 9 το πρωί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 October 2000 - 11:30:32 UTC