Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-10-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-Εθνική κατηγορία-3η αγ.-ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 1-1.
  • [02] Ναυάγιο ΣΑΜΙΝΑ-Στα χέρια της δικαιοσύνης η υπόθεση.
  • [03] Ναυάγιο ΣΑΜΙΝΑ-Πρωθυπουργός-Βουλή-Ερωτήσεις ΝΔ-ΚΚΕ-ΣΥΝ.
  • [04] Ναυάγιο ΣΑΜΙΝΑ-Συνεχίζονται οι απολογίες.
  • [05] Ιδιοκτήτες βυτιοφόρων φορτηγών-Απεργία-Εκτατη σύσκεψη.
  • [06] Δηλώσεις Γ.Αγγελοπούλου για την Ολυμπιάδα του 2004.
  • [07] Το πρωί επιστρέφουν οι Ολυμπιονίκες από το Σίδνεϊ.

  • [01] Ποδόσφαιρο-Εθνική κατηγορία-3η αγ.-ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 1-1.

    02/10/2000 21:39:40

    Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να ανέβει στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος, αφού κι αυτός με τη σειρά του, παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στον Πανιώνιο, σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 3η αγωνιστική. Ο "Δικέφαλος του Βορρά", που έμεινε δύο βαθμούς πίσω από την τετράδα των πρωτοπόρων, προηγήθηκε στο 18ο λεπτό με τέρμα του Τετράτζε, όμως οι Νεοσμυρνιώτες ισοφάρισαν στο 67' με τον Χασιώτη.

    [02] Ναυάγιο ΣΑΜΙΝΑ-Στα χέρια της δικαιοσύνης η υπόθεση.

    02/10/2000 21:30:56

    Την άκρη του νήματος της ναυτικής τραγωδίας του ΣΑΜΙΝΑ, με τους 79 νεκρούς, αναζητεί η Δικαιοσύνη, ενώ το θέμα θα απασχολήσει τη βουλή, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα έχει ανταποκριθεί πλήρως στην κοινοτική οδηγία για τη ναυσιπλοία, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Παπουτσής, στο έκτακτο συμβούλιο υπουργών Μεταφορών και Ναυτιλίας, στο Λουξεμβούργο. Σημειώνεται ότι πάνω από 50 πλοία έχουν ακινητοποιηθεί γιατί δεν έχουν συμμορφωθεί την κοινοτική οδηγία, ενώ το ΣΑΜΙΝΑ, πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις.

    [03] Ναυάγιο ΣΑΜΙΝΑ-Πρωθυπουργός-Βουλή-Ερωτήσεις ΝΔ-ΚΚΕ-ΣΥΝ.

    02/10/2000 21:30:50

    Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός θα απαντήσει στη βουλή στις τρείς επίκαιρες ερωτήσεις που κατέθεσαν και τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από τον κ. Σημίτη να προκαλέσει συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Παράλληλα η ΝΔ ζήτησε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για το μονοπωλιακό κατεστημένο στην ελληνική ακτοπλοία. Για ανευθυνότητα στη στάση που τηρεί στην υπόθεση του ναυαγίου, κατηγόρησε τη ΝΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [04] Ναυάγιο ΣΑΜΙΝΑ-Συνεχίζονται οι απολογίες.

    02/10/2000 21:30:40

    Σε δικαστικό επίπεδο συνεχίζονται οι απολογίες των τεσσάρων μελών του πληρώματος του ΣΑΜΙΝΑ, ενώ ο εισαγγελέας Σύρου άσκησε ποινική δίωξη για έκθεση επιβατών σε κίνδυνο, σε βαθμό κακουργήματος, κατά παντός υπευθύνου της πλοιοκτήτριας εταιρίας "Μινόαν Φλάιν Ντόλφινς", στην οποία ανήκει το "Εξπρές Σαμίνα". Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες στο εσωτερικό του πλοίου, από αυτοδύτες για τον εντοπισμό των υπολοίπων τεσσάρων που φέρεται να αγνοούνται.

    [05] Ιδιοκτήτες βυτιοφόρων φορτηγών-Απεργία-Εκτατη σύσκεψη.

    02/10/2000 21:30:27

    Την εκτίμηση ότι αύριο ενδέχεται να λήξει η απεργία των ιδιοκτητών βυτιοφόρων και φορτηγών, διατύπωσε η υπουργός εσωτερικών, μετά την έκτακτη σύσκεψη των συναρμοδίων υπουργών, στην οποία πήραν μέρος και εκπρόσωποι των απεργών. Οι τελευταίοι τόνισαν ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο και το κλίμα είναι θετικό. Η κυβέρνηση ικανοποίησε μέρος των αιτημάτων των απεργών, ενώ από την Τετάρτη αναμένεται σημαντική μείωση της τιμής των υγρών καυσίμων, μέχρι και δέκα δρχ το λίτρο.

    [06] Δηλώσεις Γ.Αγγελοπούλου για την Ολυμπιάδα του 2004.

    02/10/2000 21:30:16

    Στο παρελθόν ανήκει από χθές η Ολυμπιάδα του Σίδνεϊ και το μέλλον ανήκει στην Αθήνα, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μεγάλη πρόκληση καθώς η άρτια διοργάνωση των Αυστραλών, ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχυ. Η Γιάννα Αγγελοπούλου, έστειλε από το Σίδνεϊ μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να καλύψει μια απόσταση Μαραθωνίου με σπρίντ και όχι με τους ρυθμούς του δημοσίου. Ζήτησε επίσης να σταματήσουν οι εσωστρέφειες, μικρότητες, μεμψιμοιρίες και οι ευτελείς καθημερινές τριβές.

    [07] Το πρωί επιστρέφουν οι Ολυμπιονίκες από το Σίδνεϊ.

    02/10/2000 21:30:07

    Με τη σημαία των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 και 13 μετάλλια στις αποσκευές τους, επιστρέφουν αύριο από το Σίδνεϊ, στην Αθήνα, τα μέλη της ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής. Οι αθλητές μας τίμησαν στο έπακρον τα ελληνικά χρώματα, καταλαμβάνοντας την 17-η θέση στην παγκόσμια κατάσταση, αφού πήραν 4 χρυσά μετάλλια, 6 ασημένια και 3 χάλκινα, γεγονός που αποδεικνύει τη ραγδαία άνοδο του ελληνικού αθλητισμού τα τελευταία χρόνια. Στους Ολυμπιονίκες μας δεν θα γίνει επίσημη τελετή υποδοχής, εξαιτίας του πένθους για τα θύματα του ΣΑΜΙΝΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 October 2000 - 20:30:20 UTC