Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-10-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΑΜΙΝΑ-Ερευνες.
  • [02] Κόμματα-Ναυάγιο.
  • [03] Πόρισμα-Υπουργοί.
  • [04] Ελληνική Ολυμπιακή αποστολή.
  • [05] Απεργία βυτιοφόρων.
  • [06] Ακτοπλοϊα-Ασφάλεια.

  • [01] ΣΑΜΙΝΑ-Ερευνες.

    03/10/2000 09:36:19

    Με την απολογία του υποπλοιάρχου του ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ Αναστάσιου Ψυχογιού, συνεχίζεται σήμερα η δικαστική έρευνα για τα αίτια του πολύνεκρου ναυαγίου. Χθες ολοκλήρωσε την απολογία του ο πλοίαρχος του ΣΑΜΙΝΑ, Βασίλης Γιαννακής. Σύμφωνα με πληροφορίες θα κληθεί να καταθέσει και ο εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρίας, Παντελής Σφηνιάς. Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες απο ομάδες δυτών για τον εντοπισμό αγνοουμένων στο βυθισμένο πλοίο, τα θύματα του οποίου μέχρι τώρα έχουν φτάσει τα 79.

    [02] Κόμματα-Ναυάγιο.

    03/10/2000 09:36:12

    Η υπόθεση του ναυαγίου του ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ θα απασχολήσει στη σημερινή τους συνάντηση τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη και τον υπουργό Ναυτιλίας, Χρήστο Παπουτσή. Αύριο στη Βουλή ο πρωθυπουργός θα απαντήσει στις τρείς επίκαιρες ερωτήσεις που κατέθεσαν για το ναυάγιο τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η ΝΔ ζήτησε συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών και τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Για ανευθυνότητα στη στάση που τηρεί στην υπόθεση του ναυαγίου, κατηγόρησε τη ΝΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [03] Πόρισμα-Υπουργοί.

    03/10/2000 09:36:06

    Μετατόπιση απο το πεδίο της πολιτικής στο πεδίο της ποινικής δικαιοσύνης συνιστά για την κυβέρνηση το πόρισμα της προκαταρκτικής έρευνας του εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Ντογιάκου. Οπως αναφέρεται στο σκεπτικό του πορίσματος, πιθανολογείται η τέλεση αξιόποινων πράξεων εκ μέρους υπουργών για τις δραστηριότητες των εταιριών "Τράβελ Πλαν" και ΔΟΛ που ανήκουν στον κ. Λαμπράκη, καθώς και το διορισμό του Σταύρου Ψυχάρη στο Αγιον Ορος. Η ΝΔ ζήτησε να διεξαχθεί συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση ή μη Προανακριτικής Επιτροπής.

    [04] Ελληνική Ολυμπιακή αποστολή.

    03/10/2000 09:36:00

    Στις 10 το πρωί αναμένονται τα μέλη της ελληνικής αποστολής που συμμετείχαν στην Ολυμπιάδα του Σίδνεϊ και τα οποία κατέκτησαν 13 μετάλλια, τα περισσότερα που έχει κερδίσει μέχρι σήμερα η χώρα μας σε ανάλογη διοργάνωση. Τους Ελληνες αθλητές θα υποδεχθεί ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης.

    [05] Απεργία βυτιοφόρων.

    03/10/2000 09:35:53

    Την εκτίμηση ότι σήμερα ενδέχεται να λήξει η απεργία των ιδιοκτητών βυτιοφόρων και φορτηγών, διατύπωσε η υπουργός Εσωτερικών, Βάσω Παπανδρέου, μετά την έκτακτη σύσκεψη των συναρμοδίων υπουργών, στην οποία πήραν μέρος και εκπρόσωποι των απεργών, οι οποίοι συνεδριάζουν σήμερα για να αποφασίσουν. Η κυβέρνηση ικανοποίησε μέρος των αιτημάτων των απεργών, ενώ από αύριο Τετάρτη αναμένεται σημαντική μείωση της τιμής των υγρών καυσίμων, μέχρι και 10 δρχ το λίτρο.

    [06] Ακτοπλοϊα-Ασφάλεια.

    03/10/2000 09:35:47

    Περισσότερα απο 50 πλοία, που είναι δρομολογημένα στο Αιγαίο, βρίσκονται ακινητοποιημένα στα λιμάνια, γιατί δεν έχουν συμμορφωθεί με την κοινοτική οδηγία αναφορικά με τα μέσα πυρασφάλειας. Απο τον Πειραιά θα αποπλεύσουν σήμερα 13 ακτοπλοϊκά σκάφη προς τη νησιωτική Ελλάδα και άλλα τέσσερα απο τη Ραφήνα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται για τα νέα δρομολόγια καλώντας τον αριθμό 143 του ΟΤΕ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 October 2000 - 11:30:18 UTC