Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-10-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβερνητικός εκπρόσωπος-ΜΜΕ
  • [02] Ναυάγιο "Σαμίνα"-Συνεδριάζει η ολομέλεια Εφετών Αιγαίου
  • [03] Βουλή-Επερωτήσεις για το ναυάγιο του "Εξπρές Σαμίνα"
  • [04] Κοινοβουλευτική Ομάδα ΠΑΣΟΚ - Σημίτης
  • [05] Κυπριακό.
  • [06] Απασχόληση-Ασφάλιση.
  • [07] Βυτιοφόρα-Ταξί-Καύσιμα.
  • [08] Πρωθυπουργός-Κυβέρνηση-Ναυάγιο.
  • [09] Ναυάγιο-Δικαστική έρευνα.

  • [01] Κυβερνητικός εκπρόσωπος-ΜΜΕ

    04/10/2000 14:21:49

  • Στόχος των μέσων ενημέρωσης είναι να ενημερώνουν και όχι να δικάζουν, δήλωσε το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, όταν κλήθηκε να σχολιάσει, ανάλογη άποψη. Ανέφερε οτι τώρα που εξετάζονται οι συνθήκες του ναυαγίου του "Σάμινα", τα ηλεκτρονικά μέσα, πρέπει να ενημερώνουν αντικειμενικά και βεβαίως ο τρόπος ελέγχου τους, βρίσκεται στην αρμοδιότητα του Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Για τις δηλώσεις του τέως υπουργού Εμπορικής Ναυτιλιας Σταύρου Σουμάκη περί πιέσεων τις οποίες δέχθηκε και στις οποίες αντιστάθηκε, ο κ.Ρέππας είπε, οτι ο κ.Σουμάκης μιλούσε για τη διάρκεια της θητείας του και ανέφερε οτι πάντοτε ασκούνται πιέσεις απο ιδιωτικά συμφέροντα στο πλαίσιο του ανταγωνισμού της ελεύθερης αγοράς. Αυτό γίνεται σε κάθε περίπτωση, είπε, αλλά σημασία έχει οτι τώρα μειώνεται ο μέσος όρος ηλικίας των πλοίων.

    [02] Ναυάγιο "Σαμίνα"-Συνεδριάζει η ολομέλεια Εφετών Αιγαίου

    04/10/2000 13:59:52

  • Στη Σύρο συνεδριάζει σήμερα η ολομέλεια εφετών Αιγαίου, προκειμένου να αποφασίσει την ανάθεση της δικαστικής έρευνας για τη ναυτική τραγωδία στην Πάρο σε ειδικό ανακριτή. Χθες με ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκαν προφυλακιστέοι ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος του σκάφους, Βασίλης Γιαννακής και Αναστάσιος Ψυχογιός, οι οποίοι αύριο θα οδηγηθούν στις φυλακές Χίου. Αντίθετα, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο δόκιμος Γιώργος Πατήλας και ο πηδαλιούχος Παναγιώτης Κάσδαγλης.

    [03] Βουλή-Επερωτήσεις για το ναυάγιο του "Εξπρές Σαμίνα"

    04/10/2000 13:57:22

  • Στη Βουλή θα συζητηθούν το απόγευμα, κατά τη διάρκεια της "Ωρας του πρωθυπουργού", οι τρεις επερωτήσεις που κατέθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το ναυάγιο του "Εξπρές Σαμίνα". Η ΝΔ αναμένεται να καταθέσει σήμερα πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν πολιτικές ευθύνες.

    [04] Κοινοβουλευτική Ομάδα ΠΑΣΟΚ - Σημίτης

    04/10/2000 13:44:17

  • "Χρέος της κυβέρνησης είναι να πέσει άπλετο φως στα αίτια της ναυτικής τραγωδίας στην Πάρο και να αποδοθούν άμεσα και υπεύθυνα οι ευθύνες", τόνισε το πρωί ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Ο κ.Σημίτης, προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία για τη γρήγορη διεκπεραίωση εγκλημάτων που διαταράσσουν την κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, ενω ζήτησε απο τους βουλευτές του συστράτευση για στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής. Παράλληλα κατηγόρησε τη ΝΔ για συστηματική προσπάθεια, να μεταθέσει την πολιτική αντιπαράθεση από το πολιτικό πεδίο, με προσπάθεια εμπλοκής της δικαιοσύνης. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε, οτι τις τελικές αποφάσεις για τη ναυτιλία, θα ληφθούν στη αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ενω υπεραμύνθηνε της πολιτικής που έχει ακολουθήσει έως τώρα η κυβέρνηση, αναφέροντας οτι έως το 2001, θα έχουν δρομοληγηθεί συνολικά 76 νέα πλοία, ηλικία κάτω των 10 ετών.

    [05] Κυπριακό.

    04/10/2000 09:05:45

    Τα αποτελέσματα του τελευταίου γύρου των συνομιλιών για το Κυπριακό, αλλά και οι εξελίξεις που διαγράφονται, θα συζητήσει σήμερα στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, με τους αρχηγούς των κομμάτων της Κύπρου.

    [06] Απασχόληση-Ασφάλιση.

    04/10/2000 09:05:39

    Να καταθέσουν τις προτάσεις τους και την απασχόληση ζήτησε με επιστολή του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Γιαννίτσης, σ' επιστολή του προς τη ΓΣΕΕ, τον ΣΕΒ, τη ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΕΕ. Στο μεταξύ, η ΓΣΕΕ επισήμανε οτι αν η σημερινή κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων συνεχιστεί, τότε σε πέντε χρόνια δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

    [07] Βυτιοφόρα-Ταξί-Καύσιμα.

    04/10/2000 09:05:33

    Τερματίστηκε αργά το βράδυ η απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων μετά την ικανοποίηση των αιτημάτων τους απο την κυβέρνηση. Απο τα ξημερώματα όμως απεργούν οι ιδιοκτήτες ταξί και αγοραίων, καθώς και των τουριστικών λεωφορείων, που διαμαρτύρονται για τις υψηλές τιμές των καυσίμων. Επίσης συνεχίζουν την απεργία τους οι ιδιοκτήτες σκαφών μέσης αλιείας. Σήμερα αναμένεται απο το υπουργείο Ανάπτυξης να ανακοινωθεί μείωση στις τιμές της βενζίνης κατά περίπου 9 δρχ και κατά 10 δρχ στο ντίζελ κίνησης.

    [08] Πρωθυπουργός-Κυβέρνηση-Ναυάγιο.

    04/10/2000 09:05:26

    Απαντήσεις στις επίκαιρες ερωτήσεις που κατέθεσαν τα τρια κόμματα της αντιπολίτευσης για το ναυάγιο του ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ θα δώσει το απόγευμα στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Στο θέμα αυτό αναμένεται να αναφερθεί και στις σημερινές συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ. Χθες ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον ΥΕΝ κ. Παπουτσή και τον κ. Σουμάκη. Απο την πλευρά της η ΝΔ αναμένεται να καταθέσει σήμερα πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, που θα διερευνήσει τυχόν πολιτικές ευθύνες.

    [09] Ναυάγιο-Δικαστική έρευνα.

    04/10/2000 09:05:20

    Συνεδριάζει σήμερα η ολομέλεια εφετών Αιγαίου για την επιτάχυνση της δικαστικής έρευνας του πολύνεκρου ναυαγίου του ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ. Χθες κρίθηκαν προφυλακιστέοι ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος του "Εξπρές Σάμινα", Βασίλης Γιαννακής και Αναστάσιος Ψυχογιός. Αντίθετα αφέθηκαν ελεύθεροι ο δόκιμος Γιώργος Πατίλας και ο πηδαλιούχος Παναγιώτης Κάσδαγλης. Ο τελευταίος με περοριστικούς όρους και με χρηματική εγγύηση ενός εκατομμυρίου δραχμών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 October 2000 - 11:30:24 UTC