Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-10-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν αποδόθηκαν σωστά οι δηλώσεις του υποστήριξε ο Μπερνς.
  • [02] Στη Γιουγκοσλαβία παραμένει ο Μιλόσεβιτς.
  • [03] ΚΕ ΠΑΣΟΚ-Ομιλία Κ.Σημίτη.
  • [04] Ελευθέρος με εγγύηση ο πλοίαρχος του ΙΑΛΥΣΣΟΣ.
  • [05] Μικρή άνοδο σημείωσε ο πληθωρισμός.
  • [06] Δ.Ρέππας:Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης της Γ.Αγγελοπούλου.

  • [01] Δεν αποδόθηκαν σωστά οι δηλώσεις του υποστήριξε ο Μπερνς.

    06/10/2000 21:59:48

    Οτι δεν αποδόθηκαν σωστά οι δηλώσεις του και πως μεγάλο τμήμα των θέσεων του λογοκρίθηκε από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ΕΙ-ΜΠΙ-ΣΙ, υποστήριξε ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Νίκολας Μπερνς. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπος, ο κ.Μπερνς επικοινώνησε

    με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τον υπουργό Τύπου και το πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού, προκειμένου να διευκρινίσει τι ακριβώς είπε στην τηλεοπτική του συνέντευξη για την ασφάλεια και την τρομοκρατία στην Ελλάδα.

    [02] Στη Γιουγκοσλαβία παραμένει ο Μιλόσεβιτς.

    06/10/2000 21:57:23

    Στη Γιουγκοσλαβία βρίσκεται ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, σύμφωνα με δήλωση του ρώσου υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος υποστηρίζει οτι τον συνάντησε στο Βελιγράδι. Την ελπίδα ο Βόισλαβ Κοστούνιτσα, ο οποίος "ανέλαβε την ευθύνη για το μέλλον" της Γιουγκοσλαβίας, να μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση της χώρας, εξέφρασε ο ρώσος πρόεδρος Πούτιν.

    Στο μεταξύ, νέα μεσολαβητική προσπάθεια για ομαλή διέξοδο από την κρίση στη Γιουγκοσλαβία στο μεταβατικό αυτό στάδιο, αναμένεται να αναλάβει ο ελληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου μεταβαίνει απόψε στο Παρίσι για συνομιλίες με τον ομόλογό του, προεδρεύοντα της ΕΕ, Ιμπέρ Βεντρίν για το συντονισμό των προσπαθειών των 15 στην εξεύρεση μιας ομαλής διεξόδου από την κρίση στη Γιουγκοσλαβία μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

    [03] ΚΕ ΠΑΣΟΚ-Ομιλία Κ.Σημίτη.

    06/10/2000 21:57:17

    Στα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ. Για την ναυτική τραγωδία έξω από την Πάρο επανέλαβε οτι θα χυθεί άπλετο φως σε κάθε πτυχή ευθύνης. Για την υπόθεση Ροκόφυλλου, είπε οτι είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε συντρόφου να ασκεί το επάγγελμά του. Πρόσθεσε όμως, ότι είναι και αναφαίρετο δικαίωμα του ΠΑΣΟΚ να διαχωρίζει τη θέση του από τις επαγγελματικές επιλογές των στελεχών του. Σχολιάζοντας την αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ, είπε πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα δικά της αδιέξοδα να τα κάνει αδιέξοδα της χώρας. Τέλος χαρακτήρισε καλή την πορεία της οικονομίας και τόνισε ότι πρώτος στόχος αυτής της τετραετίας είναι η καταπολέμηση της ανεργίας.

    [04] Ελευθέρος με εγγύηση ο πλοίαρχος του ΙΑΛΥΣΣΟΣ.

    06/10/2000 21:57:11

    Ελεύθεροι με εγγύηση 1 εκατ. ο καθένας, αφέθηκαν μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια Πειραιά, ο καπετάνιος και ο α'μηχανικός του επιβατηγού πλοίου "Ιαλυσσός", εναντίον των οποίων έχει ασκηθεί δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, για απόπειρα διατάραξης της ασφάλειας του πλοίου από κοινού με επακόλουθο την έκθεση σε κίνδυνο ανθρώπινης ζωής. Τη διενέργεια αυτεπάγγελτης προκαταρκτικής εξέτασης, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, αναφορικά με την ασφάλεια της πτήσης των ελληνικών ιδιωτικών αεροπορικών γραμμών.

    [05] Μικρή άνοδο σημείωσε ο πληθωρισμός.

    06/10/2000 21:57:05

    Μικρή άνοδο σημείωσε ο πληθωρισμός φέτος το Σεπτέμβριο, κλείνοντας στο 3,1%, από 3% που "έτρεχε" τον Αύγουστο. Η άνοδος, την οποία ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, ήταν τελικά κατώτερη του αναμενομένου και σε μεγάλο βαθμό οφειλόταν στις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων.

    [06] Δ.Ρέππας:Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης της Γ.Αγγελοπούλου.

    06/10/2000 21:56:59

    Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης της κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου, δήλωσε εκ νέου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας οτι η συζήτηση με τον πρωθυπουργό ήταν εφ'όλης της ύλης και εποικοδομητική. Τα μέλη της αθλητικής αποστολής των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ, δέχθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, ο οποίος τους συνεχάρη για την κατάκτηση των μεταλλίων, καθώς και για τη συμμετοχή τους στους αγώνες. Νωρίτερα, τους αθλητές είχε δεχθεί στη Μονή Πετράκη ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 October 2000 - 20:30:20 UTC