Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-10-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβλήματα αύριο από την απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
  • [02] Ναυάγιο ΣΑΜΙΝΑ-Μηνύσεις.
  • [03] Σύσκεψη οικονομικών υπουργών για προϋπολογισμό.
  • [04] Συνάντηση Σημίτη-Παπαντωνίου για φορολογικό νομοσχέδιο.
  • [05] Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία.
  • [06] Ικανοποίηση Β.Παπανδρέου για αντιπλημμυρικά έργα.
  • [07] Ο πρωθυπουργός τίμησε τους Ολυμπιονίκες.
  • [08] Πρόσκληση προς τον Ελληνα πρωθυπουργό από τον Ετσεβίτ.

  • [01] Προβλήματα αύριο από την απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

    09/10/2000 21:25:37

    Σοβαρά προβλήματα θα αντιμετωπίσει αύριο το κοινό στις μετακινήσεις του και στις συναλλαγές με τις δημόσιες υπηρεσίες, τις τράπεζες και τις ΔΕΚΟ, εξαιτίας της 48ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

    αντιδρώντας στις κυβερνητικές προθέσεις για εργασιακό και ασφαλιστικό. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν οι τράπεζες, τα νοσοκομεία, οι δημόσιες υπηρεσίες και οι ΔΕΚΟ, ενώ θα ακινητοποιηθούν αστικά λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός και μετρό. Τα τρένα του ΟΣΕ και τα αεροσκάφη της Ολυμπιακής θα κάνουν ένα μόνο δρομολόγιο προς κάθε προορισμό. Εξαιτίας της απεργίας αναμένεται να αναβληθούν δεκάδες δίκες. Στην αυριανή απεργία συμμετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές.

    [02] Ναυάγιο ΣΑΜΙΝΑ-Μηνύσεις.

    09/10/2000 21:25:30

    Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση με το ΣΑΜΙΝΑ, καθώς διασωθέντες και συγγενείς θυμάτων του ναυαγίου, κατέθεσαν μηνύσεις κατά των αξιωματικών του πλοίου, των υπευθύνων της εταιρίας και των αρμόδιων της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων. Παράλληλα κατατέθηκε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της πλοιοκτήτριας εταιρίας και ειδικότερα του πλοίου "Χάι Σπιντ 4``, μέχρι του ποσού των 100.000.000 δρχ.

    [03] Σύσκεψη οικονομικών υπουργών για προϋπολογισμό.

    09/10/2000 21:25:24

    Τις τελευταίες πινελιές στο νέο προϋπολογισμό, έβαλαν οι οικονομικοί υπουργοί στη διάρκεια σύσκεψης υπό τον Γιάννο Παπαντωνίου. Ο προϋπολογισμός του 2001, που θα κατατεθεί τον άλλο μήνα στη βουλή, θα είναι ο πρώτος πλεονασματικός στη δημοσιονομική ιστορία της χώρας και θα προβλέπει ενίσχυση των κοινωνικών δαπανών και αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους πάνω απο τον πληθωρισμό. Θα προβλέπει επίσης μείωση του δημοσίου χρέους και σημαντική αύξηση των φορολογικών εσόδων χωρίς την επιβολή νέων φόρων.

    [04] Συνάντηση Σημίτη-Παπαντωνίου για φορολογικό νομοσχέδιο.

    09/10/2000 21:25:17

    Αύριο ο υπουργός εθνικής οικονομίας θα έχει συνεργασία με τον πρωθυπουργό, ο οποίος αναμένεται να δώσει το πράσινο φώς για την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή, στο τέλος Οκτωβρίου. Σε αυτό θα περιλαμβάνονται όλες οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα θα προβλέπει φορολογικές ελαφρύνσεις υψους 400 δισ. κυρίως από τη μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή, την τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας ανά διετία και την αύξηση του αφορολόγητου ορίου σε μισθωτούς και συνταξιούχους.

    [05] Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία.

    09/10/2000 21:25:11

    Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία που ταλαιπώρησε ολόκληρη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες καταιγίδες, που από το απόγευμα πλήττουν τα νησιά του Αιγαίου. Ωστόσο, στη Χαλκιδική, όπου απο την κακοκαιρία έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, τα προβλήματα παραμένουν, ενώ οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες. Συνεργεία της νομαρχίας και των δήμων εργάζονται πυρετωδώς για τη διάνοιξη των ρεμάτων, αλλά και τον καθαρισμό των δρόμων από τις λάσπες, ξύλα και πέτρες που μετέφεραν οι ορμητικοί χείμαρροι. Παράλληλα άρχισε η καταγραφή των ζημιών.

    [06] Ικανοποίηση Β.Παπανδρέου για αντιπλημμυρικά έργα.

    09/10/2000 21:25:05

    Την ικανοποίησή της για την πορεία των αντιπλημμυρικών έργων που εκτελούνται, εξέφρασε η υπουργός εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου, η οποία επισκέφθηκε τις πληγείσες από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού περιοχές της Αιγιάλειας. Η κ. Παπανδρέου κάλεσε την Τοπική Αυτοδιοίκηση να προχωρήσει άμεσα στην εξατομίκευση των ζημιών για την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών και αγροτών.

    [07] Ο πρωθυπουργός τίμησε τους Ολυμπιονίκες.

    09/10/2000 21:24:59

    Τους Ολυμπιονίκες μας, που μας χάρισαν μοναδικές στιγμές χαράς, συγκίνησης και εθνικής ανάτασης, στην Ολυμπιάδα του Σίδνεϊ, τίμησε ο πρωθυπουργός, στη διάρκεια σεμνής τελετής στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη σύντομη ομιλία του ο κ.Σημίτης, που ήταν απόλυτα ενημερωμένος για την εμφάνιση των αθλητών, έκανε λόγο για την Ελλάδα των επιτυχιών και των επιδόσεων, της ανάπτυξης και της ευθύνης. Είναι φανερό ότι οι αθλητές μας εκπροσώπησαν τη φωτεινή πλευρά της χώρας, την Ελλάδα που θέλουμε, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Σημίτης.

    [08] Πρόσκληση προς τον Ελληνα πρωθυπουργό από τον Ετσεβίτ.

    09/10/2000 21:24:52

    Την πρόσκλησή του προς τον Κώστα Σημίτη να επισκεφθεί επισήμως την Αγκυρα, ανανέωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ, στη διάρκεια συνέντευξής του σε Ελληνες και Τούρκους δημοσιογράφους, στην Κωνσταντινούπολη. Ο κ.Ετσεβίτ τόνισε πως οι φιλικές σχέσεις που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ των δύο λαών διευκολύνουν την έναρξη συνομιλιών για την επίλυση όλων των προβλημάτων αν και παραδέχθηκε ότι τα προβλήματα του Αιγαίου είναι περίπλοκα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 October 2000 - 20:30:22 UTC