Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-10-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-Αναβολή πρωταθλημάτων αποφάσισε η ΕΠΟ.
  • [02] Ολυμπιακοί 2004-Κινητικότητα-Την Τρίτη οι αποφάσεις Σημίτη.
  • [03] Βουλή-Κόντρα Βερελή-Καραμανλή για την Ολυμπιακή.
  • [04] Αντίδραση Παπουτσή για απόφαση εφοπλιστών.
  • [05] Νατοϊκή άσκηση-Δεν συμμετέχουν τα ελληνικά αεροσκάφη.
  • [06] Θρησκευτική ταυτότητα ζητάει ο Ανθιμος.
  • [07] Σε κάθειρξη 17 ετών καταδικάστηκε ο Λεσπέρογλου.

  • [01] Ποδόσφαιρο-Αναβολή πρωταθλημάτων αποφάσισε η ΕΠΟ.

    12/10/2000 21:35:54

    Αναβάλλονται για δύο εβδομάδες όλοι οι αγώνες των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου της χώρας, σύμφωνα με απόφαση που πήρε η ΕΠΟ σε έκτακτη συνεδρίασή της. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Φλωρίδης, όταν πληροφορήθηκε την απόφαση της ΕΠΟ, δήλωσε πως πρόκειται για πρωτοφανή ασέβεια προς την Πολιτεία και κυρίως προς το Κοινοβούλιο. Στο μεταξύ, την Παρασκευή αναμένεται να ψηφισθεί από την Ολομέλεια της Βουλής το περίφημο νομοσχέδιο Φλωρίδη, κάτι που θα σημάνει την έκπτωση του Βίκτωρα Μητρόπουλου από την προεδρία της ΕΠΑΕ, μετά την δημοσίευση του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

    [02] Ολυμπιακοί 2004-Κινητικότητα-Την Τρίτη οι αποφάσεις Σημίτη.

    12/10/2000 21:33:46

    Σημαντικές αποφάσεις για την Ολυμπιάδα του 2004 θα ανακοινώσει την προσεχή Τρίτη ο πρωθυπουργός, όπως δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού, μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ.Σημίτη. Θα προηγηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού με την κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου, τη Δευτέρα. Το τελευταίο 24ωρο ο πρωθυπουργός είχε επαφές με τον κ.Φούρα, την Φ.Πάλη -Πετραλιά και τον Π.Συναδινό. Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ, ένα 24ωρο μετά την παρέμβασή του για την πορεία των έργων της Ολυμπιάδας της Αθήνας, δηλώνει ότι η Ελλάδα μπορεί να διοργανώσει την καλύτερη Ολυμπιάδα και διαβεβαιώνει κατηγορηματικά ότι κανείς δεν πρόκειται να πάρει τους αγώνες από την Αθήνα.

    [03] Βουλή-Κόντρα Βερελή-Καραμανλή για την Ολυμπιακή.

    12/10/2000 21:33:38

    Τον κίνδυνο απαξίωσης και πτώχευσης της Ολυμπιακής εάν δεν βρεθούν άμεσα ιδιωτικά κεφάλαια, τόνισε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Βερελής, μιλώντας στη βουλή κατά τη συζήτηση πρότασης της ΝΔ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες για την κατάσταση στον εθνικό μας αερομεταφορέα. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αλλεπάλληλες αποτυχημένες προσπάθειες εξυγίανσης της εταιρίας, που στοίχισαν εκατοντάδες δισ δρχ στο κράτος. Η πρόταση της ΝΔ απορρίφθηκε με ψήφους 141 κατά, 121 υπέρ.

    [04] Αντίδραση Παπουτσή για απόφαση εφοπλιστών.

    12/10/2000 21:33:32

    Την άμεση αντίδραση του υπουργού Ναυτιλίας, προκάλεσε η ενέργεια των εφοπλιστών των ακτοπλοϊκών γραμμών, να ακινητοποιήσουν τα καράβια τους στις 27 του μηνός, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση που δέχεται ο κλάδος τους. Κανένας εκβιασμός δεν γίνεται αποδεκτός, τόνισε ο κ. Παπουτσής και σημείωσε πως καμιά γραμμή δεν πρέπει να θεωρείται αποκλειστικής εκμετάλλευσης και προνόμιο κανενός. Για αύριο έχει κληθεί να καταθέσει στον εισαγγελέα Πειραιά ο εφοπλιστής Αγούδημος, σχετικά με δηλώσεις περί μονοπωλίων που είχε κάνει στα μέσα ενημέρωσης.

    [05] Νατοϊκή άσκηση-Δεν συμμετέχουν τα ελληνικά αεροσκάφη.

    12/10/2000 21:33:25

    Ανεστάλη η συμμετοχή των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών που παίρνουν μέρος στη Νατοϊκή άσκηση "Ντέστιντ Γκλόρι",μετά την ενέργεια της Τουρκίας να ζητήσει διαφοροποίηση των προκαθορισμένων αεροδιαδρόμων πτήσεων με αποκλεισμό εκείνων που περνούν πάνω από την Λήμνο και την Ικαρία. Τα ελληνικά μαχητικά βρίσκονται σε τουρκικό αεροδρόμιο και αναμένουν εντολές από το ΓΕΕΘΑ, το οποίο βρίσκεται σε επαφή με τον διοικητή των συμμαχικών αεροπορικών δυνάμεων νοτίου Πτέρυγας του ΝΑΤΟ.

    [06] Θρησκευτική ταυτότητα ζητάει ο Ανθιμος.

    12/10/2000 21:33:19

    Την καθιέρωση θρησκευτικής ταυτότητας στα κράτη της Ευρώπης, όπως για να προληφθεί η νόθευση του χριστιανικού χαρακτήρα της γηραιάς ηπείρου", υποστήριξε ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος. Παράλληλα δήλωσε ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετος στην ανέγερση μουσουλμανικού Τεμένους στην Αττική, κάνοντας λόγο για τρομερό λάθος που στρέφεται σε βάρος της πολιτιστικής και πνευματικής παραδόσεως του τόπου μας. Από τη συνεδρίαση της Ιεραρχίας αποχώρησαν οι μητροπολίτες Ιωαννίνων, Κοζάνης, Νικοπόλεως, Πατρών και Περιστερίου.

    [07] Σε κάθειρξη 17 ετών καταδικάστηκε ο Λεσπέρογλου.

    12/10/2000 21:33:12

    Σε κάθειρξη 17 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών με ψήφους τέσσερις κατά τριών ο 45χρονος Αβραάμ Λεσπέρογλου,

    κρίνοντάς τον ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας το 1982 σε βάρος του αρχιφύλακα της ΕΛΑΣ, Γιώργου Ψαρουδάκη. Στο μεταξύ την προσεχή Δευτέρα θα απολογηθεί στον ανακριτή ο Αλβανός, ο οποίος χθες εισέβαλε οπλισμένος σε ουζερί στη Νέα Σμύρνη και πήρε τρία άτομα ως όμηρους, ζητώντας να τον επαναπροσλάβει ο εργοδότης του που τον είχε απολύσει προ ημερών για απρεπή συμπεριφορά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 October 2000 - 20:30:21 UTC