Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-10-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλβανία-Συνέντευξη Μέτα-Ελλάδα.
  • [02] Στενή συνεργασία Φαναρίου και ελληνικής πολιτείας
  • [03] Απαγόρευση απόπλου
  • [04] Στη Χίο φιλοξενούνται προσωρινά 500 λαθρομετανάστες
  • [05] Συνάντηση πρωθυπουργού με βουλευτές ΠΑΣΟΚ
  • [06] Το ΝΑΤΟ δικαίωσε την Ελλάδα για την άσκηση Ντένστιντ Γκλόρι
  • [07] Νέες παραβάσεις από την Τουρκία στα FIR Λευκωσίας
  • [08] Επαφές Γεωργίου Παπανδρέου με εκπροσώπους ομογένειας στις ΗΠΑ
  • [09] Περιοδεία Καραμανλή στη Θεσσαλία

  • [01] Αλβανία-Συνέντευξη Μέτα-Ελλάδα.

    21/10/2000 11:30:48

  • Την ελπίδα ότι τα γεγονότα της Χειμάρας στη διάρκεια των πρόσφατων επαναληπτικών δημοτικών εκλογών δεν θα επηρεάσουν τις καλές σχέσεις με την Ελλάδα εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα σε χθεσινή του συνέντευξη. Παράλληλα, ευχαρίστησε την ελληνική κοινή γνώμη και μια μερίδα του ελληνικού Τύπου για τη ρεαλιστική στάση τους και ζήτησε από τον αλβανικό Τύπο να κατεβάσει τους τόνους εναντίον της Ελλάδας. Οι σχέσεις Αλβανίας με τις γειτονικές χώρες πρόσθεσε ο κ. Μέτα είναι καλές και δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην είναι το ίδιο καλές και με την Ελλάδα ανεξαρτήτως από τον τελευταίο θόρυβο που δημιουργήθηκε στην εκλογική περιφέρεια, της Χειμάρα.

    [02] Στενή συνεργασία Φαναρίου και ελληνικής πολιτείας

    21/10/2000 09:24:02

  • Το Φανάρι και η ελληνική πολιτεία είναι δυο θεσμοί που θα συνεργάζονται στενά, τόνισε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση που είχε χθές με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Ο κ. Σημίτης πρόσθεσε ότι ο κ. Βαρθολομαίος είναι ηγέτης της Ορθόδοξης Εκκλησίας και εμείς προσβλέπουμε στο Πατριαρχείο για να αναπτυχθεί η Ορθοδοξία. Ο Πατριάρχης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον κ. Σημίτη για την εμπιστοσύνη που τρέφει ως προς το Πατριαρχείο. Σήμερα ο Πατριάρχης θα ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών.

    [03] Απαγόρευση απόπλου

    21/10/2000 09:23:56

  • Λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη έντασης μέχρι και 9 μποφόρ δεμένα παραμένουν τα οχηματαγωγά και επιβατηγά πλοία στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας. Από τη Ραφήνα είναι προγραμματισμένο να γίνει μόνο το δρομολόγιο προς το Μαρμάρι. Οι ενδιαφερόμενοι να ταξιδέψουν με πλοίο καλό θα είναι να ενημερώνονται τηλεφωνικά προηγουμένως από τις κατά τόπους λιμενικές αρχές.

    [04] Στη Χίο φιλοξενούνται προσωρινά 500 λαθρομετανάστες

    21/10/2000 09:23:50

  • Σε γήπεδο στα Αρμόλια Χίου θα φιλοξενηθούν προσωρινά οι 500 λαθρομετανάστες που επέβαιναν στο τούρκικο πλοίο "Φούντα". Ο στρατός ανέλαβε να εγκαταστήσει στο χώρο σκηνές. Το δουλεμπορικό με πλήρωμα 7 Ουκρανούς ναυτικούς κατά δήλωση του πλοιάρχου του είχε αποπλεύσει από το Τσανακαλέ της Τουρκίας με προορισμό λιμάνι της Ιταλίας, αλλά λόγω θαλασσοταραχής κατέφυγε αρχικά και αγκυροβόλησε στα ελληνικά ύδατα. Από τις ελληνικές αρχές γίνονται προσπάθειες διαβήματος προς την Τουρκία να δεχθεί τους λαθρομετανάστες στο έδαφός της.

    [05] Συνάντηση πρωθυπουργού με βουλευτές ΠΑΣΟΚ

    21/10/2000 09:23:44

  • Αισιόδοξος ότι το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση θα ξεπεράσουν τις σημερινές αντιξοότητες εμφανίστηκε χθές ο κ. Σημίτης στη συνάντηση που είχε με ομάδα βουλευτών του Κινήματος. Υπογράμμισε δε προς τους βουλευτές ότι είναι ζωτική ανάγκη η επίτευξη του στόχου της πραγματικής σύγκλισης προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα έχει εκείνο το έργο που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του λαού, όπως εκφράστηκαν στις τελευταίες εκλογές και θα ανταποκριθεί στην εμπιστοσύνη του.

    [06] Το ΝΑΤΟ δικαίωσε την Ελλάδα για την άσκηση Ντένστιντ Γκλόρι

    21/10/2000 09:23:37

  • Ομαλά ολοκληρώθηκε χθές η αποστολή των ελληνικών αεροσκαφών στον Κόλπο του Ξηρού στην Τουρκία στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής άσκησης "Ντέστιντ Γκλόρι". Τα 4 μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τη Λήμνο, πέρασαν στο FIR της Κωνσταντινούπολης, πραγματοποίησαν την αποστολή τους και επέστρεψαν στη βάση τους. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι νομικές υπηρεσίες του ΝΑΤΟ δικαίωσαν την Ελλαδα σχετικά με τη θέση της για τη ΝΑΤΟϊκή άσκηση, ενω κατηγόρησε την Τουρκία ότι ανακάλυψε τον κενοφανή όρο της αποστρατικοποίησης του εναέριου χώρου.

    [07] Νέες παραβάσεις από την Τουρκία στα FIR Λευκωσίας

    21/10/2000 09:23:28

  • Τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν και χθές σε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στα FIR Αθηνών και Λευκωσίας με αφορμή την κοινή άσκηση Ελλάδας - Κύπρου, "Τοξότης - Νικηφόρος" που ολοκληρώνεται σήμερα. Σημειώθηκαν 17 παραβάσεις και σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά, ενώ σε 9 περιπτώσεις η διαδικασία εξελίχθηκε σε εμπλοκή. Ο κ. Τσοχατζόπουλος από τη Λευκωσία δήλωσε ότι η κοινή άσκηση σηματοδοτεί την ενδυνάμωση της κοινής ασφάλειας και άμυνας Κύπρου και Ελλάδας.

    [08] Επαφές Γεωργίου Παπανδρέου με εκπροσώπους ομογένειας στις ΗΠΑ

    21/10/2000 09:23:17

  • Σειρά επαφών με εκπροσώπους της Ομογένειας αλλά και Αμερικανούς διαμορφωτές της εξωτερικής πολιτικής θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου που αναχωρεί σήμερα για τις ΗΠΑ. Θα επισκεφθεί το Σικάγο, την Ατλάντα, το Σαν Φραντσίσκο, το Σολκλέϊκ και την Ουάσιγκτον. Στόχος της μεγάλης αυτής περιοδείας του είναι ο συντονισμός της Ομογένειας ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ καθώς και η ενημέρωση υψηλών αξιωματούχων τόσο στο Ρεπουμπλικανικό όσο και στο Δημοκρατικό κόμμα για τις ελληνικές θέσεις.

    [09] Περιοδεία Καραμανλή στη Θεσσαλία

    21/10/2000 09:23:07

  • Τριήμερη περιοδεία στη Θεσσαλία πραγματοποιεί από χθές ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο Κ. Καραμανλής θα μιλήσει σε συγκεντρωση οπαδών του κόμματός του αύριο στη Λάρισα και αναμένεται να αναφερθεί στην πρόσφατη εσωκομματική αντιπαράθεση μεταξύ των κ. Μητσοτάκη και Κεφαλογιάννη. Ο κ. Καραμανλής φέρεται έντονα ενοχλημένος από την αντιιπαράθεση αυτή αν και οι δυο πρωταγωνιστές της διαμάχης απέφυγαν να κάνουν νέες δηλώσεις.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 21 October 2000 - 11:30:23 UTC