Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-10-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύλληψη για απάτη.
  • [02] Καύσιμα-Αυξήσεις.
  • [03] Γυμναστική-Κανένας κίνδυνος για την Γεωργάτου
  • [04] Πειραιάς-Πυρκαγιά -ΟΣΕ.
  • [05] ΝΑΤΟ-Νησιά Αιγαίου-Ντοκουμέντο
  • [06] Μετοχοποίηση-ΑΤΕ-ΟΠΑΠ-ΟΤΕ
  • [07] Βαλκανική Σύνοδος Κορυφής
  • [08] Συνάντηση Στεφανόπουλου-Καραμανλή.
  • [09] Τρελές αγελάδες.
  • [10] Δικαιοσύνη-Χρηματιστήριο.
  • [11] Καμμένος-Κατάθεση.
  • [12] Αλλάζει η ώρα.

  • [01] Σύλληψη για απάτη.

    25/10/2000 13:27:41

    Διάφορα χρηματικά ποσά αποσπούσε απο επώνυμους της κοινωνικής και οικονομικής ζωης της Αθήνας η 52χρονη Ειρήνη-Μαρία-Ελευθερία Βλάχου, εκμεταλλευόμενη τη συνωνυμία της με τη δημοσιογράφο Νίνα Βλάχου. Η απάτη καταγγέλθηκε στην αστυνομία και ύστερα απο μεθοδευμένες ενέργειες συνελήφθη η δράστις μόλις παράλαβε προσημειωθέν χρηματικό ποσό 50.000 δρχ, το οποίο είχε ζητήσει απο επιχειρηματικό όμιλο. Η Βλάχου, η οποία ζητούσε τα χρήματα προφασιζόμενη τη κάλυψη βιωτικών της αναγκών, οδηγείται στον εισαγγελέα.

    [02] Καύσιμα-Αυξήσεις.

    25/10/2000 13:27:28

  • Ακριβαίνει απο τα μεσάνυχτα η βεζίνη ενώ φθηνότερα θα πωλείται το πετρέλαιο. Η τιμή λίτρου της βενζίνης αναμένεται να αυξηθεί κατά πέντε δραχμές, ενώ του πετρελαίου μειώνεται κατά τρείς δραχμές. Σχετική ανακοίνωση αναμένεται απο τα Ελληνικά Πετρέλαια.

    [03] Γυμναστική-Κανένας κίνδυνος για την Γεωργάτου

    25/10/2000 13:27:21

    Σε χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση αιματώματος απο το κεφάλι υποβλήθηκε σήμερα η χάλκινη Ολυμπιονίκης, μέλος της ομάδας του ανσάμπλ, Μαρία Γεωργάτου. Οπως ανακοίνωσαν οι γιατροί του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών η υγεία της δεν διατρεχει κανένα κίνδυνο. Η νεαρή πρωταθλήτρια τραυματίστηκε στο κεφάλι, ενω έκανε μονόζυγο στο σπίτι της στην Κέρκυρα.

    [04] Πειραιάς-Πυρκαγιά -ΟΣΕ.

    25/10/2000 13:27:15

  • Πυρκαγιά απο άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ξέσπασε τα ξημερώματα στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ, στον Αγιο Διονύσιο του Πειραιά. Απο την πυρκαγιά, που σβήστηκε μετά απο περίπου δυο ώρες, καταστράφηκαν ολοσχερώς έξι σταθμευμένα βαγόνια αμαξοστοιχίας. Προανάκριση για τα αίτια που προκάλεσε την πυρκαγιά διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

    [05] ΝΑΤΟ-Νησιά Αιγαίου-Ντοκουμέντο

    25/10/2000 13:27:08

  • Το αβάσιμο των ισχυρισμών της Τουρκίας, η οποία κατά την πρόσφατη ΝΑΤΟϊκή άσκηση έθεσε θέμα αποστρατικοποίησης νησιών του Αιγαίου και δεν επέτρεψε υπερπτήσεις ελληνικών μαχητικών πάνω απο τη Λήμνο και την Ικαρία, προκύπτει απο γνωμοδότηση της Συμμαχίας. Το Νομικό Τμήμα του Ανώτατου Στρατηγείου Ευρώπης του ΝΑΤΟ, με απόρρητο έγγραφό του της 8ης Οκτωβρίου -το οποίο αποκαλύπτουν σήμερα τα ΝΕΑ- γνωμοδότησε οτι δεν ισχύουν πλέον οι όροι αποστρατικοποίησης των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, που προέβλεπε η Συνθήκη της Λωζάνης και πως ακόμη και αν ίσχυε αυτή η Συνθήκη δεν θα αφορούσε πτήσεις μαχητικών.

    [06] Μετοχοποίηση-ΑΤΕ-ΟΠΑΠ-ΟΤΕ

    25/10/2000 13:27:01

    Εως το τέλος τρέχοντος έτους μετοχοποιείται το 13% του κεφαλαίου της ΑΤΕ, μικρότερο ποσοστό του κεφαλαίου του ΟΠΑΠ, ενώ υπάρχει ουσιαστικό ενδιαφέρον απο ξένους επενδυτικούς οίκους για τη μετοχοποίηση του ΟΤΕ. Οι αποφάσεις ελήφθησαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, υπο το Γιάννο Παπαντωνίου και με τη συμμετοχή του υπουργού Γεωργίας Γιώργου Ανωμερίτη και του διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας, Πέτρου Λάμπρου

    [07] Βαλκανική Σύνοδος Κορυφής

    25/10/2000 13:26:55

  • Αρχισαν το μεσημέρι στα Σκόπια οι εργασίες της Βαλκανικής Συνόδου Κορυφής, στις οποίες συμμετέχει και ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Οι ηγέτες των εξι χωρών της νοτιανατολικής Ευρώπης, θα ασχοληθούν με τη σταθερότητα στη Βαλκανική και τις εξελίξεις στο Γιουγκοσλαβικό. Στο περιθώριο της Συνόδου, ο κ. Σημίτης θα συναντηθεί με τους ομολόγους του της ΠΓΔΜ, της Αλβανίας και με το νέο πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας. Στο μεταξύ, αναχωρώντας απο την Αγκυρα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετζεβίτ, δήλωσε οτι ελπίζει πως στη Σύνοδο μπορεί να δοθεί η ευκαιρία να συζητηθούν θέματα που δημιουργούν ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ο κ.Ετζεβίτ δεν παρέλειψε να αναφέρει οτι η χώρα του παρακολουθεί τις εξελίξεις στο Αιγαίο με κάποια ανησυχία.

    [08] Συνάντηση Στεφανόπουλου-Καραμανλή.

    25/10/2000 13:26:48

  • Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ, ύστερα απο αίτημά του και του παρουσίασε τις θέσεις του κόμματός του σχετικά με την πορεία των εθνικών θεμάτων. Το απόγευμα ο κ. Στεφανόπουλος θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη, όπου θα παραστεί στις τριήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου και της επετείου του ΟΧΙ. Εξάλλου, τετραήμερη επίσκεψη στη συμπρωτεύουσα ξεκινάει σήμερα και ο Κώστας Καραμανλής.

    [09] Τρελές αγελάδες.

    25/10/2000 10:03:50

    Κανένα κρούσμα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας βοοειδών γνωστή ως νόσος τρελών αγελάδων δεν έχει υπάρξει στην Ελλάδα. Επίσης, αποδεσμεύθηκαν οι ποσότητες κρεάτων βοοειδών, προέλευσης Γαλλίας, που είχαν δεσμευθεί για έλεγχο. Η αποδέσμευση έγινε μετά από διαβεβαίωση του Γάλλου υπουργού Γεωργίας προς τον Ελληνα ομόλογό του κ. Ανωμερίτη ότι "καμία παρτίδα από το ύποπτο κρέας βοοειδών δεν εξήχθη προς τη χώρα μας".

    [10] Δικαιοσύνη-Χρηματιστήριο.

    25/10/2000 10:03:44

    Δυο χρηματιστηριακές υποθέσεις διερευνά η δικαιοσύνη. Για την πρώτη που αφορά την ΕΛΔΕ UΝΙΤRUSΤ και μια χρηματιστηριακή που δεν ανακοινώθηκε η επωνυμία της, ασκήθηκε δίωξη κατά των υπευθύνων τους για απάτη και πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος. Επίσης κυρώσεις συνολικού ύψους 360 εκατ. δρχ. στην "Κονταλέξης Χρηματιστηριακές Υπηρεσίες", καθώς και στους επιχειρηματίες Γεώργιο Μπατατούδη, Παναγιώτη Πανούση και Κωνσταντίνο Στέγγο επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ενώ η υπόθεση παραπέμπεται στην Δικαιοσύνη.

    [11] Καμμένος-Κατάθεση.

    25/10/2000 10:03:37

    Ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος, κατέθεσε χθες στον εισαγγελέα στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, σχετικά με τις καταγγελίες που έκανε προ ημερών σε τηλεοπτικά κανάλια για τις σχέσεις στελεχών του ΟΤΕ με τον επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη. Ο κ. Καμμένος είχε υποστηρίξει σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικά κανάλια ότι ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Νίκος Μανασής αμοίβεται από τον μεγαλοεπιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη. Επίσης είχε μιλήσει για διαπλοκές πολιτικών και άλλων προσώπων με μεγαλοεπιχειρηματίες.

    [12] Αλλάζει η ώρα.

    25/10/2000 10:03:31

    Από την Κυριακή, 29 Οκτωβρίου, θα ισχύσει το χειμερινό ωράριο σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω και να δείξουν τρεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 October 2000 - 11:30:29 UTC