Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-10-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πυρκαγιά σε ελληνόκτητο πλοίο στη Σμύρνη
  • [02] Θεσσαλονίκη-Εορταστικές εκδηλώσεις -Δοξολογία
  • [03] Πειραιάς-Πέθανε λαθρομετανάστης σε ελληνικό πλοίο.
  • [04] Εξοδος-Τροχαία-Μέτρα
  • [05] Καύσιμα- Νέες τιμές
  • [06] Συνάντηση Σημίτη - Παπαντωνίου
  • [07] Πλοίο-Πυρκαγιά.
  • [08] Ρύθμιση χρεών ΑΤΕ.
  • [09] Ελληνοτουρκικά-Αντιδράσεις.

  • [01] Πυρκαγιά σε ελληνόκτητο πλοίο στη Σμύρνη

    26/10/2000 13:18:04

  • Πυρκαγιά απο άγνωστη αιτία εκδηλώθηκε το βράδυ στο φορτηγό πλοίο "Φορτούνα Ριτς", το οποίο ήταν αγκυροβολημένο εξω απο το λιμάνι της Σμύρνης στην Τουρκία. Τα 9 μέλη του πληρώματος, απο τους οποίους Ελληνες είναι ο πλοίαρχος Αλέξανδρος Βαλαντάσης και ο Α' μηχανικός Πασχάλης Μπαμπαλάς, αφού εγκατέλειψαν το πλοίο επιβιβάστηκαν σε πυροσβεστικό πλοιάριο που έσπευσε για βοήθεια και μεταφέρθηκαν στην ακτή. Ολοι οι ναυτικοί είναι καλά στην υγεία τους.

    [02] Θεσσαλονίκη-Εορταστικές εκδηλώσεις -Δοξολογία

    26/10/2000 13:17:57

    Με την παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου άρχισαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι τριήμερες εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό, τη γιορτή του πολιούχου της Αγίου Δημητρίου και του ιστορικού ?ΟΧΙ? του 1940.Στις 11 το πρωί εψάλη στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου η καθιερωμένη επίσημη δοξολογία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα του Β και με τη συμμετοχή 22 Μητροπολιτών από όλη την Ελλάδα και από τα Πατριαρχεία Ιεροσολύμων και Αλεξανδρείας. Στην επίσημη δοξολογία παραβρέθηκαν επίσης ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Καραμανλής, ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης, βουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων, οι αρχές της πόλης και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

    [03] Πειραιάς-Πέθανε λαθρομετανάστης σε ελληνικό πλοίο.

    26/10/2000 13:17:48

  • Τραγικό τέλος είχε ένας λαθρομετανάστης ο οποίος μαζί με τρείς ομοεθνείς του βρισκόταν κρυμμένος σε κρύπτη νταλίκας στο γκαράζ του επιβατηγού πλοίου "Πασιφάη" που εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα - Ηγουμενίτσα -Ανκόνα. Μέλη του πληρώματος ανακάλυψαν τα ξημερώματα τους τέσσερις λαθρομετανάστες, σε δυσχερή κατάσταση, καθώς υπέφεραν απο έντονα αναπνευστικά προβλήματα. Μάλιστα στη διάρκεια της παροχής των πρώτων βοηθειών ο ένας απο αυτούς πέθανε. Το "Πασιφάη" μετά απο συνεννόηση με τις ιταλικές αρχές κατάπλευσε στο λιμάνι του Βιέστε, όπου το πλήρωμα κατέβασε τη σορό του νεκρού ενώ αποβιβάστηκαν και οι υπόλοιποι λαθρομετανάστες. Στη συνέχεια το πλοίο απέπλευσε για την Ανκόνα.

    [04] Εξοδος-Τροχαία-Μέτρα

    26/10/2000 13:17:42

  • Σε ετοιμότητα βρίσκεται η τροχαία ενόψει της εξόδου των κατοίκων των αστικών κέντρων για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Αν χρειαστεί η τροχαία θα παραχωρήσει μια επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας στα ρεύματα εξόδου των εθνικών οδών,ενώ θα προχωρήσει και σε άλλες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις. Ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Βερελής με ανακοίνωσή του απευθύνει έκκληση προς όλους τους οδηγούς για προσεκτική οδήγηση.

    [05] Καύσιμα- Νέες τιμές

    26/10/2000 13:17:35

  • Νέες τιμές ισχύουν απο σήμερα στα καύσιμα. Η βενζίνη πωλείται ακριβότερα κατά 4 δραχμές το λίτρο, το ντίζελ μειώνεται κατά 4 δραχμές και το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 3 δραχμές το λίτρο. Στο μεταξύ, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται, κατά πάσα πιθανότητα, να ανακοινωθεί απο την κυβέρνηση το έκτακτο επίδομα σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα απο την αύξηση των τιμών του πετρελαίου θέρμανσης.

    [06] Συνάντηση Σημίτη - Παπαντωνίου

    26/10/2000 13:17:27

  • Η κυβέρνηση δεν ανησυχεί απο την άνοδο του δολαρίου, η οποία είναι καθαρά συγκυριακό φαινόμενο, δήλωσε το μεσημέρι ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ενόψει του ταξιδιού του στην Κύπρο. Ο κ.Παπαντωνίου χαρακτήρισε "οχι πολύ λογική" την κούρσα του δολαρίου και επισήμανε οτι αυτή δεν θα επηρρεάσει την κατάρτιση του προϋπολογισμού.

    [07] Πλοίο-Πυρκαγιά.

    26/10/2000 09:19:30

    Πυρκαγιά απο άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκδηλώθηκε το βράδυ στο φορτηγό πλοίο "Φορτούνα Ριτς", το οποίο ήταν αγκυροβολημένο εξω απο το λιμάνι στης Σμύρνης στην Τουρκία. Τα 9 μέλη του πληρώματος απο τους οποίους Ελληνες είναι ο πλοίαρχος Αλέξανδρος Βαλαντάσης και ο Α' μηχανικός Πασχάλης Μπαμπαλάς,αφού εγκατέλειψαν το πλοίο επιβιβάστηκαν σε πυροσβεστικό πλοιάριο που έσπευσε για βοήθεια τους μεταφέρθηκαν στην ακτή και είναι όλοι τους καλά.

    [08] Ρύθμιση χρεών ΑΤΕ.

    26/10/2000 09:19:24

    Επεκτείνονται χρονικά οι ρυθμίσεις αγροτικών χρεών από την ΑΤΕ. Η Αγροτική Τράπεζα θα προβαίνει σε ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων χρεών μέχρι τέλους 1998. Η ρύθμιση αυτή αφορά βραχυπρόθεσμες οφειλές με απαλλαγή μόνον από τόκους ποινής. Οι ρυθμίσεις που θα γίνουν για τη χρήση 1999 θα είναι σε εννέα δόσεις με "βαλέρ" την 1.1.2000 και λήξη της πρώτης δόσης την 31.12.2000.

    [09] Ελληνοτουρκικά-Αντιδράσεις.

    26/10/2000 09:19:18

    Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, εξαιτίας της προκλητικής στάσης της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδος στη νατοϊκή άσκηση ζήτησε

    την αναβολή της από κοινού βράβευσής του με τον Τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζεμ, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ένωσης Ατλαντικού Συμφώνου. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, σε δηλώσεις του κατηγόρησε την κυβέρνηση για απεμπόλυση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 October 2000 - 11:30:25 UTC