Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-10-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-Κύπελλο ΟΥΕΦΑ-ΑΕΚ-Χερφόλγκε 5-0.
  • [02] Δολάριο και πετρέλαιο προκαλούν πληθωριστικές πιέσεις.
  • [03] Νέα άμεση προειδοποίηση στην Τουρκία από την κυβέρνηση.
  • [04] Σημίτης:Η διαπλοκολογία έχει ημερομηνία λήξεως.
  • [05] Συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη.
  • [06] Βγήκε η Μαρία Γεωργάτου από την εντατική μονάδα.

  • [01] Ποδόσφαιρο-Κύπελλο ΟΥΕΦΑ-ΑΕΚ-Χερφόλγκε 5-0.

    26/10/2000 22:01:13

    Η ποδοσφαιρική ευφυϊα του Βασίλη Τσάρτα σε συνδυασμό με την εκτελεστική δεινότητα του Ντέμη Νικολαϊδη έφταναν και περίσσευαν για να χαρίσουν στην ΑΕΚ μία σαρωτική νίκη με 5-0 επί της πρωταθλήτριας Δανίας Χέρφολγκε, στον πρώτο αγώνα για τον Β΄ γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Ο "Ντεμίνιο" πέτυχε τέσσερα γκολ (48', 53', 64', 75') και έφτασε τα 15 με την ΑΕΚ στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Επίσης, σκόραρε και ο Ακης Ζήκος, με υπέροχο σουτ έξω από την περιοχή στο 61', ενώ τρία από τα πέντε τέρματα της "Ενωσης" δημιούργησε ο Βασίλης Τσάρτας με "μαγικές" ασίστ. Ο επαναληπτικός αγώνας θα γίνει σε 15 ημέρες και σαφώς θα έχει τυπικό χαρακτήρα.

    [02] Δολάριο και πετρέλαιο προκαλούν πληθωριστικές πιέσεις.

    26/10/2000 21:36:17

    Νέες πληθωριστικές πιέσεις προκαλούν στην Ελλάδα και την Ευρώπη η ανατίμηση του δολαρίου και η άνοδος των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

    Το αμερικανικό νόμισμα θα πωλείται αύριο στην ελληνική αγορά προς 416 δραχμές, ενώ η τιμή του πετρελαίου σημείωσε νέα άνοδο. Ο υπουργός εθνικής Οικονομίας δήλωσε ότι δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για την κούρσα του δολαρίου, εκτιμώντας ότι είναι καθαρά συγκυριακό φαινόμενο. Το Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, στην τριμηνιαία έκθεσή του οι εξελίξεις στο μέτωπο του δολαρίου και του πετρελαίου προσθέτουν βάρη στην ελληνική οικονομία, η οποία όμως θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με ταχύ ρυθμό και πάνω από τον μέσο όρο στην ΕΕ.

    [03] Νέα άμεση προειδοποίηση στην Τουρκία από την κυβέρνηση.

    26/10/2000 21:36:10

    Νέα έμμεση προειδοποίηση στην Τουρκία ότι η ευρωπαϊκή της πορεία περνάει μέσα από τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεών, απηύθυνε ο εκπρόσωπος Τύπου, με αφορμή δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων. Ο κ. Χυτήρης τόνισε ότι η Ελλάδα παραμένει σταθερή στην πολιτική που αφορά την εφαρμογή της συμφωνίας του Ελσίνκι και πιστή στην υπεράσπιση των και δικαιωμάτων της. Αναφορικά με τη ΝΑΤΟϊκή άσκηση "Ντέστιντ Γκλόρι" σημείωσε πως το δίκιο είναι με το μέρος της Ελλάδας, όπως αναγνώρισε και η νομική υπηρεσία της Συμμαχίας.

    [04] Σημίτης:Η διαπλοκολογία έχει ημερομηνία λήξεως.

    26/10/2000 21:36:03

    Η διαπλοκολογία έχει ημερομηνία λήξεως και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να απαντήσει με μέτρα και κανόνες για τις σχέσεις πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση που είχε με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Πρόσθεσε επίσης ότι η

    κυβέρνηση έχει πρόγραμμα, θέληση και πολιτικές για να οικοδομήσει τη νέα Ελλάδα, αλλά απαιτείται σκληρή δουλειά από όλους για να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις της. Αιχμές κατά της ΝΔ για το θέμα της διαπλοκής άφησε ο γραμματέας Τύπου, κατηγορώντας την ότι έχει αναγάγει

    τη διαπλοκολογία σε κεντρικό πολιτικό της στόχο.

    [05] Συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη.

    26/10/2000 21:35:56

    Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, συνεχίζονται στη Θεσσαλονίκη, οι τριήμερες εκδηλώσεις για τη γιορτή του πολιούχου της πόλης, Άγίου Δημητρίου και τις επετείους του ΟΧΙ και απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τον τουρκικό ζυγό. Σε δηλώσεις του ο κ. Στεφανόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητά ότι η Ελλάδα βαδίζει στο δρόμο της προόδου. Μήνυμα ελπίδας ειρήνης, ασφάλειας, συνεργασίας και σταθερότητας στην περιοχή, χαρακτήρισε τον εορτασμό ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ενώ ο Κώστας Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση για εγκατάλειψη της βόρειας Ελλάδας.

    [06] Βγήκε η Μαρία Γεωργάτου από την εντατική μονάδα.

    26/10/2000 21:35:50

    Απολύτως ικανοποιημένοι είναι οι γιατροί του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών, για την πορεία της υγείας της πρωταθλήτριάς μας στο ανσάμπλ Μαρίας Γεωργάτου, η οποία υποβλήθηκε σε εγχείριση για την αφαίρεση αιματώματος από το κεφάλι. Η Γεωργάτου βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, η μετεγχειρητική κατάσταση εξελίσσεται απολύτως ικανοποιητικά


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 October 2000 - 20:30:19 UTC