Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-10-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παρέλαση-Δηλώσεις προέδρου Δημοκρατίας.
  • [02] Ενταση στη Ν. Μηχανιώνα για τη σημαία.
  • [03] Θεσσαλονίκη-20χρονος συνελήφθη να καίει ελληνική σημαία.
  • [04] Θεσσαλονίκη- Ελληνας μαθητής θα κρατήσει τελικά τη σημαία.
  • [05] Πειραιάς-Ταχύπλοο-Διάσωση.
  • [06] Εξοδος-Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η κίνηση.
  • [07] Χειμερινή ώρα.
  • [08] Εθνική επέτειος-Παρέλαση-Εκδηλώσεις

  • [01] Παρέλαση-Δηλώσεις προέδρου Δημοκρατίας.

    28/10/2000 13:15:07

    Με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του ΟΧΙ. Η παρέλαση έγινε ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, ο οποίος δήλωσε οτι οι Ελληνες δεν θα πάψουν ποτέ να συγκινούνται και να εμπνέονται απο την 28η Οκτωβρίου. Τόνισε οτι οι Ελληνες χρειάστηκε να πολεμήσουν πολλές φορές με πολλές θυσίες για να κερδίσουν την ελευθερία τους. Τον πρωθυπουργό εκπροσώπησε ο υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος και την κυβέρνηση ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης, ενω την παρακολούθησαν και οι πρόεδροι της ΝΔ Κώστας Καραμανλής και του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος. Στην Αθήνα η μαθητική παρέλαση έγινε ενώπιον του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Πέτρου Ευθυμίου, ο οποίος δήλωσε οτι η δύναμη της Ελλάδας είναι να κερδίζει μέσω της παιδείας ανθρώπους που θέλουν να υψώσουν τα σύμβολά της. Ανάλογες εκδηλώσεις έγιναν επίσης σε όλες τις πόλεις της χώρας. Μηνύματα για την ιστορική επέτειο εξέδωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο ενωτικό μήνυμα της ημέρας αυτής.

    [02] Ενταση στη Ν. Μηχανιώνα για τη σημαία.

    28/10/2000 13:13:56

    Νέα ένταση δημιουργήθηκε στη Νέα Μηχανιώνα όταν κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης δύο νεαροί σήκωσαν πανό με τη ρήση του Ισοκράτη ότι "Έλληνες είναι όσοι μετέχουν της ελληνικής παιδείας". Στην εμφάνιση του πανό αντέδρασαν έντονα ορισμένοι απο αυτούς που παρακολουθούσαν την παρέλαση, κινήθηκαν εναντίον των νεαρών, κατέβασαν το πανό και τους προπηλάκισαν. Οι νεαροί τελικά διέφυγαν με τη βοήθεια της αστυνομίας

    [03] Θεσσαλονίκη-20χρονος συνελήφθη να καίει ελληνική σημαία.

    28/10/2000 11:19:46

    Εικοσάχρονος συνελήφθη το πρωί στη Θεσσαλονίκη απο περιπολούντες αστυνομικούς, την ώρα που προσπαθούσε να κάψει με αναπτήρα μια ελληνική σημαία. Πρόκειται για το Χρήστο Παππά, κάτοικο Μιχαλητσίου Πρεβέζης, ο οποίος είχε κατεβάσει την ελληνική σημαία απο μπαλκόνι παρακείμενης οικοδομής. Ο 20χρονος συνελήφθη για προσβολή εθνικού συμβόλου και θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα.

    [04] Θεσσαλονίκη- Ελληνας μαθητής θα κρατήσει τελικά τη σημαία.

    28/10/2000 09:33:05

  • Κανονικά θα πραγματοποιηθεί σήμερα η μαθητική παρέλαση στη Νέα Μηχανιώνα της Θεσσαλονίκης και τη σημαία του Γυμνασίου θα την κρατήσει τελικά Ελληνίδα μαθήτρια. Ο 15χρονος Αλβανός αριστούχος μαθητής μετά την ένταση που προκλήθηκε παρέδωσε τη σημαία στη συμμαθήτριά του, που είναι δεύτερη στη βαθμολογία. Σημειώνεται οτι για το θέμα αυτό δημιουργήθηκε ένταση μετά και την παρέμβαση του υπουργού Παιδείας. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε οτι Ελληνες είναι όσοι μετέχουν της ελληνικής παιδείας. Τέλος, αναφερόμενος εμμέσως στο θέμα με τον τραγουδιστή Τζίμη Πανούση, δήλωσε οτι υποκλίνεται στην ελευθερία της τέχνης, αλλά άφησε να εννοηθεί οτι η απεικόνιση του σφυροδρέπανου στη σημαία δεν ανήκει στις καλές τέχνες.

    [05] Πειραιάς-Ταχύπλοο-Διάσωση.

    28/10/2000 09:32:59

  • Σώοι περισυνελλέγησαν χθες βράδυ οι τρεις επιβαίνοντες στο ταχύπλοο σκάφος "Μαργαρίτα", το οποίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ενω έπλεε 5 μίλια ανοικτά της Τζιάς. Σε παραπλέοντα σκάφη επιβιβάστηκαν ο κυβερνήτης του ταχύπλοου Αναστάσιος Ρήγας και οι Χρήστος Μανουσάκης και Κωνσταντίνος Κεχριώτης. Αμέσως μετά το σήμα κινδύνου, στη θαλάσσια περιοχή έσπευσαν ένα C-130, το ελικόπτερο του Λιμενικού "Σούπερ Πούμα" και άλλα σκάφη.

    [06] Εξοδος-Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η κίνηση.

    28/10/2000 09:32:53

  • Αυξημένη, αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ήταν μέχρι αργά χθες το βράδυ η κίνηση στις δύο εθνικές οδούς, καθώς δεκάδες χιλιάδες Αθηναίοι εκμεταλλευόμενοι και την αργία της 28ης Οκτωβρίου, πήραν το δρόμο για την επαρχία. Πάντως οι εκδρομείς δεν θα έχουν αυτή τη φορά σύμμαχο τον καιρό, που θα είναι άστατος με βροχές και τοπικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.

    [07] Χειμερινή ώρα.

    28/10/2000 09:32:47

  • Σε ισχύ τίθεται απο αύριο τα ξημερώματα η χειμερινή ώρα. Στις 4 οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μια ώρα πίσω και να δείχνουν τρείς. Η χειμερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο.

    [08] Εθνική επέτειος-Παρέλαση-Εκδηλώσεις

    28/10/2000 09:32:40

  • Με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση το πρωί στη Θεσσαλονίκη ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του ΟΧΙ. Παρελάσεις θα γίνουν επίσης σε όλες τις πόλεις της χώρας. Μηνύματα για την ιστορική επέτειο εξέδωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 28 October 2000 - 11:30:42 UTC