Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-11-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γιλμάζ-Συνέδριο Ελληνοτουρκικής συνεργασίας στην Αθήνα.
  • [02] Μετρό-Νέα γραμμή Σύνταγμα-Δάφνη
  • [03] Συνεδρίαση διϋπουργικής επιτροπής για Ολυμπιάδα
  • [04] Στην Αθήνα ο εκπρόσωπος της ΔΔΕ
  • [05] Ληστεία σε σχολείο-Λήστεψαν μαθητές
  • [06] Συνέδριο ΚΕΔΚΕ-ΟΤΑ-Απεργία.
  • [07] ΜΕΤΡΟ-Εγκαίνια νέα γραμμής.
  • [08] ΟΣΠΑ-Προτάσεις για την επιβίωση της ΟΑ.
  • [09] Εκρηξη σε σχολείο.
  • [10] Γιλμάζ-Συνέδριο Ελληνοτουρκικής συνεργασίας στην Αθήνα.
  • [11] Ελληνοτουρκικές σχέσεις.
  • [12] Τρελές αγελάδες.
  • [13] Αυτοδιοίκηση-Μικροπολιτική διοίκηση.

  • [01] Γιλμάζ-Συνέδριο Ελληνοτουρκικής συνεργασίας στην Αθήνα.

    02/11/2000 13:46:22

    Παρουσία του αντιπροέδρου της Τουρκικής κυβέρνησης Μεσούτ Γιλμάζ, άρχισαν σήμερα στην Αθήνα, οι εργασίες του συνεδρίου, ελληνοτουρκικής επιχειρηματικής συνεργασίας. Το μεσημέρι ο κ.Γιλμάζ, συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και στη συνέχεια με το Δήμαρχο Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλο.

    [02] Μετρό-Νέα γραμμή Σύνταγμα-Δάφνη

    02/11/2000 13:13:00

  • Η νέα γραμμή του Μετρό Σύνταγμα-Δάφνη θα δοθεί στην κυκλοφορία στις 15 Νοεμβρίου δήλωσε το πρωί ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης. Πρόσθεσε ότι με τη νέα αυτή γραμμή θα μετακινούνται περίπου 150.000 άτομα. Σημειώνεται οτι στα σχέδια είναι η επέκταση του Μετρό προς το Σταυρό Αγίας Παρασκευής και προς το Περιστέρι.

    [03] Συνεδρίαση διϋπουργικής επιτροπής για Ολυμπιάδα

    02/11/2000 12:25:45

  • Υπο την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη συνεδρίασε το μεσημέρι η διυπουργική επιτροπή με θέμα την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Εξετάστηκε η πρόοδος των εκτελουμένων έργων, καθώς και η δημιουργία του Ολυμπιακού Χωριού, του Χωριού των Δημοσιογράφων και της ραδιοτηλεοπτικής κάλυψης των αγώνων. Το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Επιτροπής του "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου.

    [04] Στην Αθήνα ο εκπρόσωπος της ΔΔΕ

    02/11/2000 12:25:38

    Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει σήμερα ο πρόεδρος της συνέλευσης της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης Κλάους Μπούλερ, αποδεχόμενος πρόσκληση του ομολόγου του της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη. Κατά την παραμονή του στην Αθήνα ο κ. Μπούλερ θα γίνει δεκτός απο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενω θα έχει συναντήσεις με τον κ. Κακλαμάνη, τους πολιτικούς αρχηγούς και τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας.

    [05] Ληστεία σε σχολείο-Λήστεψαν μαθητές

    02/11/2000 12:25:32

    Ληστεία σημειώθηκε χθές το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη μέσα στην αυλή σχολείου με θύματα 15χρονους μαθητές. Οι νεαροί δράστες με την απειλή βίας εξανάγκασαν δύο μαθητές του Γ΄Γυμνασίου και Λυκείου Θεσσαλονίκης να τους παραδώσουν τα ρολόγια και ένα κινητό τηλέφωνο και εξαφανίστηκαν.

    [06] Συνέδριο ΚΕΔΚΕ-ΟΤΑ-Απεργία.

    02/11/2000 12:25:25

    Διάλογο για τον τρόπο συγκρότησης της μητροπολιτικής διοίκησης, προανήγγειλε η υπουργός Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου με το κείμενο θέσεων που απέστειλε στην ΚΕΔΚΕ, το συνέδριο της οποίας άρχισε το πρωί στην Κω. Η κυρία Παπανδρέου περιέγραψε το πλαίσιο λειτουργίας του μητροπολιτικού οργάνου σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Στο μεταξύ, στάση εργασίας πραγματοποίησαν απο τις 11 έως τη λήξη του ωραρίου τους οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το μεσημέρι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών.

    [07] ΜΕΤΡΟ-Εγκαίνια νέα γραμμής.

    02/11/2000 12:25:19

  • Η νέα γραμμή του Μετρό απο το Σύνταγμα στη Δάφνη εγκαινιάστηκε το πρωί απο τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη. Η τελετή έγινε στο σταθμό "Ακρόπολις" στου Μακρυγιάννη. Σημειώνεται οτι στα σχέδια είναι η επέκταση του Μετρό προς το Σταυρό Αγίας Παρασκευής και προς το Περιστέρι.

    [08] ΟΣΠΑ-Προτάσεις για την επιβίωση της ΟΑ.

    02/11/2000 12:25:12

    "Ακόμη και τώρα που τα πράγματα είναι δύσκολα για την Ολυμπιακή Αεροπορία, υπάρχει λύση και μπορεί να επιβιώσει και να αναπτυχθεί ο Ομιλος, αν η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός παγώσει κάθε διαδικασία απαξίωσης και εκποίησης του εθνικού αερομεταφορέα". Αυτό τόνισε σήμερα η διοίκηση της ΟΣΠΑ, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις αιτίες, που υπερχρέωσαν την Ολυμπιακή, καταγγέλοντας οτι οδηγείται συνειδητά και μεθοδευμένα απο την πολιτική της κυβέρνησης και τη "βοήθεια" της διοίκησης σε οικονομικό μαρασμό και πτώχευση.

    [09] Εκρηξη σε σχολείο.

    02/11/2000 12:25:05

  • Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, αποτελούμενος απο τρία γκαζάκια εξερράγη το πρωί στο Α' λύκειο Πεύκης στην Αθήνα, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί μαθητών που εκείνη την ώρα ήταν στις αίθουσες.Ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος στο χώρο του κλιμακοστασίου και τα υπολλείμματά του περισυνελέγησαν απο άνδρες της Ασφάλειας. Δεν είχε προηγηθεί τηλεφώνημα σχετικά με την έκρηξη που θα γινόταν και μόνο μισή ώρα μετά το περιστατικό νεαρός τηλεφώνησε στον τηλεοπτικό σταθμό "ΜΕΓΚΑ" και είπε οτι στο Α' Λύκειο Πεύκης θα γίνει έκρηξη.

    [10] Γιλμάζ-Συνέδριο Ελληνοτουρκικής συνεργασίας στην Αθήνα.

    02/11/2000 12:24:59

  • Η πορεία των εθνικών μας θεμάτων και ειδικότερα των ελληνοτουρκικών σχέσεων εξετάστηκαν κατά τη συνάντηση που είχε το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου. Σημειώνεται οτι το μεσημέρι αρχίζουν στην Αθήνα οι εργασίες του συνεδρίου ελληνοτουρκικής επιχειρηματικής συνεργασίας, ενώ στην Αθήνα έφθασε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, ο οποίος θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών. Το βράδυ οι κκ Γιλμάζ και Παπανδρέου θα παραστούν σε επίσημο δείπνο που θα παρατεθεί απο τους διοργανωτές.

    [11] Ελληνοτουρκικές σχέσεις.

    02/11/2000 09:18:19

    Η Ελλάδα έχει κερδίσει διεθνώς σε εντυπώσεις και συμπαράσταση από την πολιτική που ακολουθεί έναντι της Τουρκίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μιλώντας χθες στη Βουλή. Ο κ. Σημίτης πρόσθεσε οτι η Ελλάδα τηρεί υπεύθυνη στάση επιθυμώντας να είναι σταθεροποιητικός παράγοντας και αποφεύγοντας τριβές που δεν έχουν έννοια λόγου, αντίθετα με ό,τι προτείνει η ΝΔ. Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μεσούτ Γιλμάζ, βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα για να συμμετάσχει σε ελληνοτουρκικό συνέδριο επιχειρηματικής συνεργασίας.

    [12] Τρελές αγελάδες.

    02/11/2000 09:18:06

    Καθησυχαστικός ήταν ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Ανωμερίτης, σε ό,τι αφορά τη νόσο των τρελών αγελάδων, σημειώνοντας ότι στη χώρα μας δεν έχει εμφανιστεί κανένας απολύτως κρούσμα. Ο κ. Ανωμερίτης διευκρίνισε ότι η νόσος αυτή, που έχει αναστατώσει την Ευρώπη, δεν έχει καμία σχέση με την τρομώδη νόσο των αιγοπροβάτων, που υπάρχει στη χώρα μας. Πρόσθεσε ακόμη ότι στην Ελλάδα λαμβάνονται όλα τα μέτρα για να μην εμφανιστεί η νόσος, ενώ γίνονται συνεχείς έλεγχοι στα

    εισαγόμενα κρέατα.

    [13] Αυτοδιοίκηση-Μικροπολιτική διοίκηση.

    02/11/2000 09:17:56

    Διάλογο για τον τρόπο συγκρότησης της μητροπολιτικής διοίκησης, προανήγγειλε η υπουργός Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου με το κείμενο θέσεων που απέστειλε στην ΚΕΔΚΕ, το συνέδριο της οποίας αρχίζει σήμερα στην Κω. Η κυρία Παπανδρέου περιέγραψε το πλαίσιο λειτουργίας του μητροπολιτικού οργάνου σε Αττική και Θεσσαλονίκη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 2 November 2000 - 12:30:32 UTC