Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-11-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΑΒ-Αγονος ο διαγωνισμός.
  • [02] Σύλληψη Τούρκων δουλέμπορων.
  • [03] Ληστεία σε Τράπεζα.
  • [04] Συνεργασία για εξοπλιστικό πρόγραμμα.
  • [05] Νόσος "τρελλών αγελάδων"-Απαγορεύσεις.
  • [06] Εορτασμός εξέγερσης Πολυτεχνείου.
  • [07] Βουλή-Τσοχατζόπουλος για F-16.
  • [08] Ασθένεια "τρελών αγελάδων"
  • [09] Επέτειος Πολυτεχνείου
  • [10] Υπ. Δικαιοσύνης-Νομοσχέδιο
  • [11] Ελλάδα-Τουρκία
  • [12] Με τρεις αγωνιστικές της έδρας τους τιμωρήθηκαν ΠΑΟ-ΟΣΦΠ.
  • [13] Στην "παρανομία" το... κοκορέτσι.
  • [14] "Εδώ Πολυτεχνείο"-Αύριο η πορεία στην αμερικανική πρεσβεία.
  • [15] Μειώνονται τα επιτόκια από τις τράπεζες.
  • [16] Πράσινη κάρτα για τους μετανάστες.
  • [17] Ολυμπιακοί-"Αθήνα 2004"-Μέγας Εθνικός Χορηγός ο ΟΤΕ.
  • [18] Βουλή-Κόντρα Καραμανλή-Βερελή για διαπλεκόμενα συμφέροντα.

  • [01] ΕΑΒ-Αγονος ο διαγωνισμός.

    17/11/2000 13:47:45

    Στην απόφαση να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση της ΕΑΒ, κατέληξε η κυβέρνηση, μετά από σύσκεψη των συναρμοδίων υπουργών, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, δήλωσε ότι ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος, όχι μόνο επειδή υπήρξαν πολύ χαμηλά τιμήματα, αλλά παράλληλα δεν ικανοποιούνταν οι όροι που είχε θέσει το ελληνικό δημόσιο βάση της διεθνούς αποτίμησης. Περαιτέρω όπως είπε υπήρχαν και νομικά προβλήματα. Ο νέος διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε μεταγενέστερη περίοδο.

    [02] Σύλληψη Τούρκων δουλέμπορων.

    17/11/2000 12:10:02

    Δύο Τούρκοι δουλέμποροι, που μετέφεραν στην Κώ 19 λαθρομετανάστες, συνελήφθησαν τα ξημερώματα απο άνδρες περιπολικού του Λιμενικού Σώματος. Οι δύο δουλέμποροι επέβαιναν σε ταχύπλοο σκάφος, το οποίο εκινείτο χωρίς φώτα ναυσιπλοίας στη θαλάσσια περιοχή Ψαλίδι. Οταν το περιπολικό κάλεσε το ταχύπλοο να σταματήσει για έλεγχο αυτό ανέπτυξε ταχύτητα και κατευθύνθηκε προς τις τουρκικές ακτές. Μετά απο καταδίωξη όμως, το ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε.

    [03] Ληστεία σε Τράπεζα.

    17/11/2000 12:09:16

    Ενοπλη ληστεία με λεία 6 εκατομμύρια δραχμές έγινε το πρωί στο υποκατάστημα της Γενικής Τράπεζας στο Μενίδι, στην Αθήνα. Δύο κουκουλοφόροι με την απειλή πιστολιών ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους, άρπαξαν τα χρήματα και διέφυγαν πεζή.

    [04] Συνεργασία για εξοπλιστικό πρόγραμμα.

    17/11/2000 12:07:01

    Το εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν το αντικείμενο της συνεργασίας που είχαν λίγο πριν το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας Γιάννο Παπαντωνίου και Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο. Πληροφορίες αναφέρουν οτι ο κ. Σημίτης ενημερώθηκε για την προμήθεια των νέων αεροσκαφών και την πορεία ιδιωτικοποίησης της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας.

    [05] Νόσος "τρελλών αγελάδων"-Απαγορεύσεις.

    17/11/2000 12:05:43

    Απο αύριο ισχύουν οι πρώτες προληπτικές απαγορεύσεις στο τραπέζι μας λόγω της νόσου των "τρελών αγελάδων". Ειδικότερα, απαγορεύεται η πώληση κεφαλιών και σπλάχνων αιγοπροβάτων και βοοειδών άνω των 12 μηνών. Στη χώρα μας έχει σημάνει συναγερμός, ενώ ο θόρυβος που έχει προκληθεί έχει σαν αποτέλεσμα να μειωθούν σημαντικά οι πωλήσεις κρέατος.

    [06] Εορτασμός εξέγερσης Πολυτεχνείου.

    17/11/2000 12:04:26

    Με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία κορυφώνονται το απόγευμα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 27ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Απο τη 1 μετά το μεσημέρι κλείνουν οι πύλες του ιδρύματος, ενώ γύρω απο την περιοχή έχει απαγορευθεί η στάθμευση των αυτοκινήτων. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης τιμώντας την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, κατέθεσε στεφάνι στο νεκροταφείο Ζωγράφου στον τάφο του 17χρονου μαθητή Διομήδη Κομνηνού, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 17 Νοέμβρη 1973.

    [07] Βουλή-Τσοχατζόπουλος για F-16.

    17/11/2000 12:02:04

    "Ο δείκτης ατυχημάτων στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τις πιο σύγχρονες αεροπορίες του κόσμου, παρότι οι Έλληνες χειριστές είναι υποχρεωμένοι να πετούν περισσότερες ώρες καθώς αντιμετωπίζουν οιονεί συνθήκες πολέμου". Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Α` Αθηνών της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη σχετικά με την πτώση του μαχητικού αεροσκάφους F-16 και τη διερεύνηση των αιτιών για τις πτώσεις πολεμικών αεροσκαφών.

    [08] Ασθένεια "τρελών αγελάδων"

    17/11/2000 08:52:56

    Απο αύριο απαγορεύεται η πώληση κεφαλιών και σπλάχνων αιγοπροβάτων και βοοειδών άνω των 12 μηνών, που θεωρούνται ύποπτα για τη νόσο των "τρελών αγελάδων". Ο διευθυντής της Αστυκτηνιατρικής Υπηρεσίας τόνισε οτι οι Ελληνες καταναλωτές δεν έχουν λόγους να ανησυχούν, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί να πωλούνται είδη ειδικού κινδύνου, τα οποία απαγορεύθηκαν με εγκύκλιο της ΕΕ. Το ευρωκοινοβούλιο ζήτησε την απαγόρευση των ζωικών αλεύρων στις ζωοτροφές. Τη Δευτέρα συνεδριάζει για το θέμα αυτό το συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας των "15".

    [09] Επέτειος Πολυτεχνείου

    17/11/2000 08:52:49

    Κορυφώνεται σήμερα ο τριήμερος εορτασμός για την 27-η επέτειο του Πολυτεχνείου με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Μηνύματα για την εξέγερση των φοιτητών κατά της χούντας εξέδωσαν τα κόμματα και οι οργανώσεις. Η αστυνομία έχει πάρει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια. Η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία θα ξεκινήσει στις 3μμ. Ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.

    [10] Υπ. Δικαιοσύνης-Νομοσχέδιο

    17/11/2000 08:52:43

    Αποποινικοποιούνται όλα τα πταίσματα και μετατρέπονται σε διοικητικές κυρώσεις, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του αρμόδιου υπουργείου για την ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, που εγκρίθηκε χθες απο το Υπουργικό Συμβούλιο. Στόχος η αποσυμφόρηση των υποθέσεων που έχουν συσσωρευτεί στα χαμηλής βαθμίδος δικαστήρια. Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης σε 2,5 χρόνια θα ολοκληρωθεί η κατασκευή οκτώ φυλακών, όπου θα μεταφερθούν και υπάρχουσες, όπως είναι του Κορυδαλλού.

    [11] Ελλάδα-Τουρκία

    17/11/2000 08:52:37

    Βελτιώσεις στο κείμενο της εταιρικής σχέσης της ΕΕ-Τουρκίας, θα επιδιώξει η Ελλάδα, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Το κείμενο που ενέκρινε προ ημερών η Κομισιόν θα συζητηθεί τη Δευτέρα στο συμβούλιο γενικών υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

    [12] Με τρεις αγωνιστικές της έδρας τους τιμωρήθηκαν ΠΑΟ-ΟΣΦΠ.

    16/11/2000 21:36:00

    Mε αποκλεισμό της έδρας τους γιά τρείς αγωνιστικές, τιμώρησε ο αθλητικός δικαστής τις ΠΑΕ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός γιά τα επεισόδια που δημιούργησαν οι οπαδοί τους στην μεταξύ τους συνάντηση, στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ακόμη, ο πρόεδρος των «πρασίνων τιμωρήθηκε με έγγραφη επίπληξη για τις δηλώσεις του μετά τον αγώνα και κλήθηκε να ανακαλέσει εντός πέντε ημερών. Εφ' όσον οι εφέσεις που θα υποβάλουν οι δύο ΠΑΕ απορριφθούν, τότε οι "ερυθρόλευκοι" θα δώσουν σε ουδέτερο γήπεδο τους αγώνες με Καλαμάτα, ΠΑΣ Γιάννενα και Εθνικό Αστέρα (κύπελλο) και ο Παναθηναϊκός με Ξάνθη, Αθηναϊκό και Ιωνικό.

    [13] Στην "παρανομία" το... κοκορέτσι.

    16/11/2000 21:35:19

    Στην "παρανομία" περνάει από αύριο το κοκορέτσι και το σπληνάντερο. Με την Αγορανομική Διάταξη που εκδόθηκε σήμερα από το υπουργείο Ανάπτυξης εναρμονίζεται η χώρα μας με την απαγόρευση της ΕΕ και διευκολύνονται οι έλεγχοι και η επιβολή κυρώσεων για τη διακίνηση, κατοχή, διάθεση, εμπορία και γενικά οποιαδήποτε εμπορική συναλλαγή για τα κεφάλια και τα σπλάχνα αιγοπροβάτων και βοοειδών που θεωρούνται υπεύθυνα για τη μετάδοση της νόσου των τρελών αγελάδων στον άνθρωπο. Οτι αφήνει ανυπεράσπιστους τους πολίτες, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, τονίζοντας οτι το

    μεγαλύτερο ποσοστό των αναγκών της χώρας, καλύπτεται από εισαγωγές και μάλιστα από χώρες που έχουν το πρόβλημα. Το ευρωκοινοβούλιο ζήτησε την απαγόρευση των ζωικών αλεύρων στις ζωοτροφές που περιέχουν ζωικά άλευρα για τα βοοειδή και τα αιγοπρόβατα, σε όλες τις χώρες-μέλη της Ενωσης, αν οι Δεκαπέντε δεν λάβουν τα αναγκαία μέτρα προστασίας εναντίον της ασθένειας των τρελών αγελάδων.

    [14] "Εδώ Πολυτεχνείο"-Αύριο η πορεία στην αμερικανική πρεσβεία.

    16/11/2000 21:35:13

    Με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία κορυφώνεται αύριο ο τριήμερος εορτασμός για την 27-η επέτειο του Πολυτεχνείου. Μηνύματα για την εξέγερση των φοιτητών κατά της χούντας εξέδωσαν τα κόμματα και οι οργανώσεις, στα οποία επισημαίνουν ότι το Πολυτεχνείο παραμένει ακόμη και σήμερα επίκαιρο. Η αστυνομία έχει πάρει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια από τους λεγόμενους γνωστούς αγνώστους, ενώ φυλάσσονται καίρια σημεία όπως η αμερικανική πρεσβεία, το πολυτεχνείο και πανεπιστημιακές σχολές

    [15] Μειώνονται τα επιτόκια από τις τράπεζες.

    16/11/2000 21:35:06

    Κατά μισή ποσοστιαία μονάδα μειώνονται απο τη Δευτέρα τα επιτόκια η Εμπορική Τράπεζα, μετά την ανάλογη μείωση από Τράπεζα της Ελλάδος. Έτσι, το επιτόκιο χορηγήσεων και δανείων διαμορφώνεται σε 7,5%, των καταναλωτικών δανείων σε 12,25% και του ταμιευτηρίου σε 4,50%. Στο μεταξύ, τα καθαρά κέρδη του εννεαμήνου της τράπεζας αυξήθηκαν κατά 34,5% και διαμορφώθηκαν στα 72,2 δισ.δρχ.

    [16] Πράσινη κάρτα για τους μετανάστες.

    16/11/2000 21:34:59

    Την πολυπόθητη κάρτα παραμονής και στη συνέχεια την πράσινη κάρτα εργασίας, θα μπορούν να αποκτήσουν στο εξής οι μετανάστες που βρίσκονται παράνομα στην Ελλάδα. Αρκεί να μπορούν να αποδείξουν ότι τα τελευταία δύο χρόνια είναι στη χώρα μας. Το πράσινο φως για τη νομιμοποίηση των μεταναστών ανάβει το νέο νομοσχέδιο για τη μεταναστευτική πολιτική που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο.

    [17] Ολυμπιακοί-"Αθήνα 2004"-Μέγας Εθνικός Χορηγός ο ΟΤΕ.

    16/11/2000 21:34:53

    Την κοινοπραξία ΟΤΕ-COSMOTE-OTENET επέλεξε η Οργανωτική Επιτροπή "Αθήνα 2004" ως Μέγα Εθνικό Χορηγό των αγώνων, στην κατηγορία των τηλεπικοινωνιών. Η πρόεδρος του Αθήνα 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου υπέγραψε τη σχετική συμφωνία με τον Πρόεδρο του ΟΤΕ Νίκο Μανασή, η οποία προβλέπει πως η κοινοπραξία θα πληρώσει σε μετρητά 10 δισ. δρχ και άλλα 10 δισ δρχ σε τεχνικό εξοπλισμό. Πρόκειται για την πρώτη χορηγία σε εθνικό επίπεδο και μία από τις σημαντικότερες, λόγω του ειδικού ρόλου τον οποίο καλείται να διαδραματίσει ο χορηγός πριν και κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

    [18] Βουλή-Κόντρα Καραμανλή-Βερελή για διαπλεκόμενα συμφέροντα.

    16/11/2000 21:34:46

    Διαπλοκολογίας συνέχεια στη βουλή, με αφορμή το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδιαφάνεια και αδυναμία διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος, έκανε λόγο για δημιουργία "μίας ακόμης γκρίζας ζώνης αδιαφάνειας, με παζαρέματα, πιέσεις, συναλλαγές μεθοδεύσεις και πράξεις που υπηρετούν οργανωμένα συμφέροντα και βλάπτουν το δημόσιο και τον ΟΤΕ. Για προσπάθεια σκανδαλολογίας κατηγόρησε τον κ. Καραμανλή ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Βερελής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 November 2000 - 21:30:40 UTC