Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-11-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωθυπουργός για βασιλική περιουσία.
  • [02] Βενιζέλος:Δεν τίθεται θέμα επιστροφής της βασιλικής περιουσίας.
  • [03] Κακοκαιρία θα πλήξει τη χώρα από αύριο.
  • [04] Καλό βαθμό πήρε η Αθήνα για το 2004 από τον Ρογκ.
  • [05] Χωρίς αλλαγές κατατέθηκε στη Βουλή το ν/σ για την απασχόληση
  • [06] Συνάντηση Σημίτη-Σιράκ.
  • [07] Κυπριακό-Ο Ντενκτάς προανήγγειλε την αποχώρησή του από τις συνομιλίες
  • [08] Κρέατα-Σε ισχύ απο αύριο οι απαγορευτικές διατάξεις
  • [09] Κυπριακό-Ντενκτάς
  • [10] Εργασιακές σχέσεις-Νομοσχέδιο
  • [11] Ζάγκρεμπ-Σημίτης
  • [12] Ολυμπιάδα-Δηλώσεις αντιπροέδρου της ΔΟΕ
  • [13] Κύπρος-Χριστοδουλάκης για "βασιλική περιουσία"
  • [14] Εκρηξη στα γραφεία του περιοδικού ΝΕΜΕΣΙΣ
  • [15] Ληστεία σε τράπεζα στην Τερψιθέα Αττικής.
  • [16] Κως-Λαθρομετανάστες
  • [17] Μεσσηνία-Εγκλημα

  • [01] Πρωθυπουργός για βασιλική περιουσία.

    24/11/2000 21:25:49

    Η δικαστική μάχη για την περιουσία του τέως Βασιλιά δεν έχει κλείσει και η Ελλάδα θα υποστηρίξει σθεναρά τις θέσεις της, τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτες τις διεκδικήσεις του ανθρώπου που ευθύνεται για την επτάχρονη δικτατορία στην Ελλάδα και τη μακρά οικονομική καχεξία στη χώρα. Θέση στο θέμα πήρε με καθυστέρηση 24 ωρών και η ΝΔ, η οποία κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε οριστική ρύθμιση της αντιδικίας με την τέως βασιλική οικογένεια, με το λιγότερο δυνατό κόστος για τους Ελληνες φορολογούμενους.

    [02] Βενιζέλος:Δεν τίθεται θέμα επιστροφής της βασιλικής περιουσίας.

    24/11/2000 21:25:43

    Δεν τίθεται θέμα επιστροφής της βασιλικής περιουσίας, ενώ η τυχόν αποζημίωση που θα πάρει θα είναι πολύ μικρή, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, συντάκτης του σχετικού νόμου, του 1994. Οπως διευκρίνισε η η απόφαση του δικαστηρίου λέει ότι ο νόμος είναι συνταγματικός και σύμφωνα με τα διεθνώς ισχύοντα η αποζημίωση θα είναι εύλογη. Επειδή όμως ο έκπτωτος μονάρχης χρωστάει τεράστια ποσά στο δημόσιο από φόρους, η αποζημίωση θα είναι πολύ μικρότερη από αυτή που ζητάει, ενώ για να την εισπράξει πρέπει να δηλώσει όνομα και επώνυμο και όχι τίτλο ευγενείας.

    [03] Κακοκαιρία θα πλήξει τη χώρα από αύριο.

    24/11/2000 21:25:36

    Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει τη χώρα από αύριο και μέχρι την Τρίτη, με ένα μικρό διάλλειμμα την Κυριακή. Κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας που θα αρχίσει από τα δυτικά και σύντομα θα επεκταθεί στην υπόλοιπη χώρα, θα είναι οι ισχυρές καταιγίδες και οι θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη. Την Κυριακή θα σημειωθεί πρόσκαιρη βελτίωση, αλλά απο τη Δευτέρα αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας.

    [04] Καλό βαθμό πήρε η Αθήνα για το 2004 από τον Ρογκ.

    24/11/2000 21:25:30

    Πολύ καλό βαθμό πήρε η κυβέρνηση και ο Αθήνα 2004 από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, για την πορεία προετοιμασίας των Ολυμπικών αγώνων του 2004. Ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρόγκ, που ολοκλήρωσε τις επαφές του στην Αθήνα, απέδωσε εύσημα στη χώρα μας για την πορεία των έργων και το βαθμό προετοιμασίας, ενώ δεν παρέλειψε να πλέξει και το εγκώμιο της Γιάννας Αγγελοπούλου, αλλά και να χαρακτηρίσει κλειδί στην υπόθεση, την ενεργό συμμετοχή και ανάμειξη του πρωθυπουργού.

    [05] Χωρίς αλλαγές κατατέθηκε στη Βουλή το ν/σ για την απασχόληση

    24/11/2000 21:25:23

    Χωρίς ουσιαστικές αλλαγές κατατέθηκε στη βουλή το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και την απασχόληση. Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, όπου ο Τάσος Γιαννίτσης θα έχει ένα τελευταίο περιθώριο να λάβει υπόψη του κάποιες από τις προτάσεις των συνδικάτων. Η μόνη αλλαγή που έγινε είναι η συνταξιοδότηση με 35ετία χωρίς όριο ηλικίας, που περιορίζεται στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

    [06] Συνάντηση Σημίτη-Σιράκ.

    24/11/2000 21:25:16

    Θέματα που αφορούν την Ευρώπη και ενδιαφέρουν άμεσα την Ελλάδα, όπως η διεύρυνηση, με την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και η εταιρική σχέση Τουρκίας-ΕΕ, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχαν ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Γαλλίας, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Σιράκ έφτασε στην Αθήνα προερχόμενος από το Ζάγκρεπ, όπου μαζί με τον κ.Σημίτη συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων. Η επίσκεψη του κ. Σιράκ εντάσσεται στο πλαίσιο της περιοδείας του για την προετοιμασία της συνόδου κορυφής της Νίκαιας.

    [07] Κυπριακό-Ο Ντενκτάς προανήγγειλε την αποχώρησή του από τις συνομιλίες

    24/11/2000 21:25:08

    Την αποχώρησή του από τις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες για το Κυπριακό, αν δεν γίνουν δεκτοί οι όροι του, προανήγγειλε ο εκπρόσωπος των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς, μετά τη συνάντηση που είχε στην Αγκυρα με την τουρκική ηγεσία. Κατά την άποψη του κ.Ντενκτάς οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, βρίσκονται σε λάθος δρόμο και ως εκ τούτου η συμμετοχή του σε αυτές είναι απώλεια χρόνου.

    Λυπηρό χαρακτήρισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το γεγονός της αποχώρησης του Ντενκτάς, επαναλαμβάνοντας παράλληλα την πλήρη υποστήριξη της Ευρώπης στις προσπάθειες του γγ του ΟΗΕ για επίλυση του Κυπριακού.

    [08] Κρέατα-Σε ισχύ απο αύριο οι απαγορευτικές διατάξεις

    24/11/2000 14:53:59

  • Σε εφαρμογή τίθενται απο αύριο οι απαγορευτικές αποφάσεις της χώρας μας για τα εισαγόμενα βοοειδή απο τη Γαλλία, στο πλαίσιο των μέτρων που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της νόσου των "τρελών αγελάδων".Το πρόστιμο για τους παραβάτες που πωλούν απαγορευμένο κρέας θα φθάνει τα 10 εκατ. δρχ.. Την Κυριακή αναμένεται να συνεδριάσει η Ενωση Κρεοπωλών, η οποία απειλεί με κλείσιμο των καταστημάτων. Το πρωί ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Ανωμερίτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη βουλή, εμφανίστηκε καθησυχαστικός ως προς τη χρήση κρεατάλευρων στη χώρα μας και τόνισε οτι στην Ελλάδα αποτελούν ελάχιστο ποσοστό, της συνολικής κατανάλωσης των ζωοτροφών.

    [09] Κυπριακό-Ντενκτάς

    24/11/2000 14:53:53

  • Οι Τουρκοκύπριοι θα αποχωρήσουν από τις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες για το κυπριακό που εξελίσσονται υπό την αιγίδα του γγ του ΟΗΕ, δήλωσε από την Αγκυρα ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, μετά απο σύσκεψη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Τουρκίας, που πραγματοποιήθηκε στην τουρκική πρωτεύουσα, για να εξετάσει τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα αυτό. Στη σύσκεψη αξιολογήθηκε και το θέμα της συμπερίληψης του Κυπριακού στα βραχυπρόθεσμα πολιτικά κριτήρια, για ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

    [10] Εργασιακές σχέσεις-Νομοσχέδιο

    24/11/2000 14:53:46

  • Στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί σήμερα το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, στο οποίο μέχρι και την τελευταία στιγμή πιθανόν να υπάρξουν βελτιώσεις, έστω και οριακές. Το νομοσχέδιο συζητήθηκε χθές στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Ελέγχου του ΠΑΣΟΚ, όπου μετείχαν τα μέλη της γραμματείας συνδικαλιστικού του κόμματος καθώς και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζώγοπουλος.

    [11] Ζάγκρεμπ-Σημίτης

    24/11/2000 14:53:40

  • Στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ενωσης-Δυτικών Βαλκανίων, στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, συμμετέχει σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Στόχος της Συνόδου είναι να επιβεβαιωθεί η επιτάχυνση της ευρωπαϊκής προοπτικής της Γιουγκοσλαβίας, της Κροατίας, της Βοσνίας, της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας στο πλαίσιο της διαδικασίας σταθεροποίησης των Συμφωνιών Σύνδεσης. Ο κ. Σημίτης επιστρέφει το απόγευμα στην Αθήνα και το βράδυ θα παραθέσει δείπνο στον προεδρεύοντα της Ευρωπαϊκής Ενωσης Γάλλο πρόεδρο Ζάκ Σιράκ.

    [12] Ολυμπιάδα-Δηλώσεις αντιπροέδρου της ΔΟΕ

    24/11/2000 14:53:33

  • Την ικανοποίησή του απο την πορεία προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, εξέφρασε εκ νέου σήμερα ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε απο κοινού το μεσημέρι με την πρόεδρο του "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου. Ο κ.Ρογκ συνεχίζει τις επαφές του στην Αθήνα και αργά το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο.

    [13] Κύπρος-Χριστοδουλάκης για "βασιλική περιουσία"

    24/11/2000 14:53:27

  • Η ελληνική κυβέρνηση δεν βρίσκεται σε κρίση, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Χριστοδουλάκης, ο οποίος ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Κύπρο. Ο κ. Χριστοδουλάκης συναντήθηκε το πρωί με τον πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη, ενώ ερωτηθείς αν η ελληνική κυβέρνηση θα εφαρμόσει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τον τέως βασιλιά είπε οτι αυτό είναι ένα θέμα, το οποίο η κυβέρνηση το εξετάζει. Στο μεταξύ, ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ζήτησε σήμερα από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε συμβιβασμό με τον έκπτωτο μονάρχη για το θέμα της "βασιλικής περιουσίας", ενώ δεν αποδέχθηκε τις αιτιάσεις ότι επί των ημερών του άνοιξε ο δρόμος για τις διεκδικήσεις του Κωνσταντίνου.

    [14] Εκρηξη στα γραφεία του περιοδικού ΝΕΜΕΣΙΣ

    24/11/2000 14:53:19

  • Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, αποτελούμενος απο γκαζάκια εξερράγη το πρωί στην είσοδο των γραφείων του περιοδικού "Νέμεσις", που εκδίδει η Λιάνα Κανέλλη, στο Κολωνάκι στην Αθήνα. Απο την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο των γραφείων, ενώ απο την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

    [15] Ληστεία σε τράπεζα στην Τερψιθέα Αττικής.

    24/11/2000 14:53:12

  • Ληστεία απο δύο ένοπλους, με λεία 3 εκατ. δρχ., σημειώθηκε το μεσημέρι σε υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στην Τερψιθέα Αττικής. Οι δράστες ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους άρπαξαν τα χρήματα και διέφυγαν με μοτοσυκλέτα. Από την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στην αξιοποίηση της βιντεοταινίας στην οποία μέσω κλειστού κυκλώματος της τράπεζας, έχουν καταγραφεί οι σκηνές της ληστείας.

    [16] Κως-Λαθρομετανάστες

    24/11/2000 14:53:05

  • Στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Φωκά στην Κώ συνελήφθησαν το πρωί δύο Τούρκοι δουλέμποροι και 13 Ιρακινοί λαθρομετανάστες κουρδικής καταγωγής. Σημειώνεται οτι απο την αρχή του έτους έχουν συλληφθεί συνολικά 3.853 λαθρομετανάστες και 149 δουλέμποροι.

    [17] Μεσσηνία-Εγκλημα

    24/11/2000 14:52:58

  • Νεκρός με πολλαπλά τραύματα στο λαιμό και το στήθος απο αιχμηρό αντικείμενο βρέθηκε ο 69χρονος Αθανάσιος Πολυχρόνης στο χωριό Αρφαρά Μεσσηνίας. Οι έρευνες της αστυνομίας στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση για τον εντοπισμό του δράστη και τα αίτια που προκάλεσαν το έγκλημα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 November 2000 - 21:30:43 UTC