Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-12-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραίτηση Συναδινού απο την επιτροπή Αθήνα 2004
  • [02] Αθήνα 2004-Παραιτήθηκε ο Πέτρος Συναδινός.?
  • [03] "Τρελές αγελάδες".
  • [04] Αυτοκτονία Σφηνιά.
  • [05] Δηλώσεις Ματθία.
  • [06] ΕΕ-Τουρκία-Κυπριακό.

  • [01] Παραίτηση Συναδινού απο την επιτροπή Αθήνα 2004

    04/12/2000 13:11:37

  • Την παραίτησή του, για προσωπικούς λόγους, υπέβαλε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της επιτροπής "Αθήνα 2004", Πέτρος Συναδινός. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο κ. Συναδινός ενημέρωσε για τους λόγους της παραίτησής του τόσο τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, όσο και τους υπουργούς ΥΠΕΧΩΔΕ, Κώστα Λαλιώτη και Τύπου, Δημήτρη Ρέππα. Ο κ. Συναδινός, σύμφωνα με συνεργάτες του, τους τελευταίους μήνες φερόταν δυσαρεστημένος γιατί πολλές από τις αρμοδιότητες που του είχαν ανατεθεί από τον πρωθυπουργό "ψαλιδίστικαν" στη συνέχεια με τη ψήφιση του νομοσχεδίου από τον πρώην υπουργό Πολιτισμού, Θόδωρο Πάγκαλο, δίνοντας τις αρμοδιότητες στην πρόεδρο, Γιάννα Αγγελοπούλου. Η πρόεδρος του "Αθήνα 2004" κ. Αγγελοπούλου, η οποία βρίσκεται στην έδρα της ΔΟΕ στη Λοζάνη και αναμένεται να κάνει δήλωση το απόγευμα για το θέμα αυτό.

    [02] Αθήνα 2004-Παραιτήθηκε ο Πέτρος Συναδινός.?

    04/12/2000 12:55:06

    Η πορεία της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 θα συνεχιστεί χωρίς τον Πέτρο Συναδινό, καθώς σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού Αθήνα 2004, υπέβαλε σήμερα το πρωί την παραίτηση του, με επιστολή του στον Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Ο κ. Συναδινός επικαλείται προσωπικούς λόγους, που τον οδήγησαν στην απόφαση της παραίτησης, αλλά στο παρασκήνιο γίνεται λόγος για διαφωνία του με τη διοίκηση του οργανισμού σχετικά με τον επιμερισμό ρόλων των στελεχών. Ο Πέτρος Συναδινός είχε αναλάβει τη θέση αυτή το περασμένο καλοκαίρι, έπειτα από την απομάκρυνση του Κώστα Μπακούρη. Η ειδήση επισήμως πάντως δεν έχει επιβεβαιωθεί.

    [03] "Τρελές αγελάδες".

    04/12/2000 09:16:43

    Την οριστική απαγόρευση των κρεαταλεύρων στη διατροφή των ζώων και της γενίκευσης των γρήγορων τεστ για την σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια θα ζητήσει η χώρα μας στη σημερινή έκτακτη σύνοδο των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ. Ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Ανωμερίτης, εξέφρασε τη βεβαιότητα οτι οι αποφάσεις που θα ληφθούν σήμερα θα είναι αυστηρές και τόνισε οτι "ορθώς η Ελλάδα δεν αποφάσισε μονομερή μέτρα".

    [04] Αυτοκτονία Σφηνιά.

    04/12/2000 09:16:36

    Με τις καταθέσεις της συζύγου, των παιδιών και συνεργατών του Παντελή Σφηνιά, συνεχίζεται η δικαστική διερεύνηση των συνθηκών αυτοκτονίας του αντιπροέδρου της Μίνοαν Φλάιν Ντόλφιν.

    [05] Δηλώσεις Ματθία.

    04/12/2000 09:16:30

    Την ύπαρξη ελλείμματος ανεξαρτησίας στη Δικαιοσύνη υπαινίχθηκε ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Στέφανος Ματθίας, μιλώντας χθες στην ετήσια γενική συνέλευση της Ενωσης Εισαγγελών. Ο κ. Ματθίας επέκρινε την κυβέρνηση διότι πολλές φορές έντεχνα, όπως είπε, είτε μέσω του Τύπου, είτε μέσω του εκπροσώπου της ασκεί άκαιρη κριτική ακόμη και σε εκκρεμείς υποθέσεις, ενω κάνει και υποδείξεις. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλος, τόνισε οτι στην Ελλάδα υπάρχει "κράτος δικαίου" και "ανεξάρτητη δικαιοσύνη".

    [06] ΕΕ-Τουρκία-Κυπριακό.

    04/12/2000 09:16:24

    Η εταιρική σχέση ΕΕ-Τουρκίας συζητείται σήμερα στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων. Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, εξέφρασε την πεποίθηση οτι μαζί με τη γαλλική προεδρία διαμορφώνονται προτάσεις, οι οποίες θα είναι θετικές για το τελικό αποτέλεσμα των εταιρικών σχέσεων ΕΕ-Αγκυρας. Στο μεταξύ, διαδοχικές συναντήσεις θα έχει ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ Αλβαρο ντε Σότο, με τον πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, στη Λευκωσία, προκειμένου να προετοιμάσει τον έκτο γύρο των συνομιλιών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 December 2000 - 12:30:23 UTC