Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-12-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παπανδρέου-Τζέμ-Τηλεφωνική επικοινωνία-Ευρωτουρκικές σχέσεις
  • [02] Δυστύχημα-Ενας νεκρός
  • [03] Βρετανία-Γλυπτά Παρθενώνα-"Γκάρντιαν".
  • [04] Φοιτητές ιατρικής-Συγκέντρωση και πορεία
  • [05] Παραίτηση Συναδινού-Δηλώσεις
  • [06] Αυτοκτονία Σφηνιά-Ολοκληρώνεται η έρευνα
  • [07] Καύσιμα-Μειωμένες τιμές απο αύριο
  • [08] Συνεδρίαση κυβερνητικής επιτροπής
  • [09] Σύνοδος Νίκαιας-Συνάντηση Σημίτη-Στεφανόπουλου
  • [10] Κυβερνητική Επιτροπή-Οικονομία.

  • [01] Παπανδρέου-Τζέμ-Τηλεφωνική επικοινωνία-Ευρωτουρκικές σχέσεις

    05/12/2000 13:07:12

  • Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθές βράδυ με τον Τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζέμ, επαναβεβαίωσε τη βούληση της χώρας μας, να συμβάλλει με τον καλύτερο τρόπο, στο νέο πλαίσιο των ευρωτουρκικών σχέσεων. Εξάλλου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Παναγιώτης Μπεγλίτης, δήλωσε οτι η ελληνική πλευρά είναι απόλυτα ικανοποιημένη, απο το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης των "15".

    [02] Δυστύχημα-Ενας νεκρός

    05/12/2000 13:07:06

  • Τραγικό θάνατο βρήκε οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου, το οποίο παρασύρθηκε το πρωί απο αμαξοστοιχία του ΟΣΕ, σε ισόπεδη διάβαση που είχε τεθεί εκτός λειτουργίας, στην περιοχή Διαβατών Νέας Ιωνίας στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι το μεσημέρι δεν είχαν γίνει γνωστά, τα στοιχεία του θύματος.

    [03] Βρετανία-Γλυπτά Παρθενώνα-"Γκάρντιαν".

    05/12/2000 12:54:55

  • Τα επικριτικά αλλά και δηκτικά σχόλια της έγκυρης εφημερίδας "Γκάρντιαν", καθώς και την αντίδραση διαμαρτυρίας του Ελληνα πρεσβευτή στο Λονδίνο Αλέξανδρου Σάνδη, προκάλεσε η ενέργεια του Βρετανικού Μουσείου να οργανώσει για αύριο γεύμα στις αίθουσες με τα γλυπτά του Παρθενώνα, παρουσία της Βασίλισσας Ελισάβετ και πολλών επισήμων, με την ευκαιρία των εγκαινίων της νέας μεγάλης εσωτερικής αυλής του μουσείου. Η εφημερίδα "Γκάρντιαν" πριν ένα χρόνο είχε αποκαλύψει οτι το Βρετανικό Μουσείο νοικιάζει ακριβά τις αίθουσες με τα γλυπτά του Παρθενώνα σε ιδιώτες και εταιρίες για δεξιώσεις και γεύματα προκαλώντας έντονες αντιδράσεις σε μεγάλο κύκλο βρετανών ιστορικών και ακαδημαϊκών καθώς και στη βρετανική κοινή γνώμη.

    [04] Φοιτητές ιατρικής-Συγκέντρωση και πορεία

    05/12/2000 12:54:47

  • Συγκέντρωση στα Προπύλαια πραγματοποίησαν το μεσημέρι φοιτητές της Ιατρικής, οι οποίοι στη συνέχεια έκαναν πορεία προς το υπουργείο Παιδείας. Στο μεταξύ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας με οικονομικά προβλήματα διοργανώνουν στις 5.30 το απόγευμα οι αστυνομικοί της Αττικής έξω απο τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

    [05] Παραίτηση Συναδινού-Δηλώσεις

    05/12/2000 12:54:41

  • Τη λύπη τους εξέφρασαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και η πρόεδρος του οργανισμού "Αθήνα 2004" για την παραίτηση απο τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του οργανισμού, που υπέβαλε χθές ο κ. Πέτρος Συναδινός. Συνεργάτες του ανέφεραν οτι ήταν δυσαρεστημένος από το ψαλίδισμα των αρμοδιοτήτων του. Πληροφορίες αναφέρουν το ενδεχόμενο κατάργησης της θέσης και τις όποιες αρμοδιότητες να τις αναλάβει η κα Αγγελοπούλου. Ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε έκκληση για ομόνοια και αποφυγή κομματικών αντιδικιών.

    [06] Αυτοκτονία Σφηνιά-Ολοκληρώνεται η έρευνα

    05/12/2000 12:54:34

  • Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η

    προανάκριση που διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής για τις συνθήκες αυτοκτονίας του Παντελή Σφηνιά και στη συνέχεια θα παραδώσει το φάκελο στον εισαγγελέα Πειραιά. Στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας εξετάστηκαν πάνω από 30 άτομα, συγγενείς και συνεργάτες του Παντελή Σφηνιά. Εξάλλου, σήμερα συνεδριάζει το ΔΣ της MΙΝΟΑΝ ΦΛΑΙΝ ΝΤΟΛΦΙΝ, όπου αναμένεται να ληφθούν καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον της εταιρίας, με το στόλο 80 πλοίων και 3.000 εργαζομενους.

    [07] Καύσιμα-Μειωμένες τιμές απο αύριο

    05/12/2000 12:54:28

  • Μεγάλες μειώσεις στις τιμές των καυσίμων αναμένεται να ανακοινώσει αύριο το υπουργείο Ανάπτυξης. Εκτιμάται οτι οι βενζίνες και τα πετρέλαια θα πωλούνται φθηνότερα κατά περίπου 10 δρχ το λίτρο. Οι μειώσεις αυτές αναμένεται να έχουν θετικές επιπτώσεις στον πληθωρισμό, ο οποίος αναμένεται να ανακοινωθεί την Παρασκευή.

    [08] Συνεδρίαση κυβερνητικής επιτροπής

    05/12/2000 12:54:21

  • Η πορεία της οικονομίας και του Χρηματιστηρίου, οι διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά και οι πληθωριστικές πιέσεις, που προκαλούν οι ανατιμήσεις του δολαρίου και του πετρελαίου, εξετάστηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής υπο τον Κώστα Σημίτη. Το βράδυ ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, όπου ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, κατά την ομιλία του άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την πορεία της οικονομίας. Χθες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου, ανακοίνωσε πακέτο μέτρων για τη στήριξη του Χρηματιστηρίου. Ειδικότερα, προβλέπονται μείωση κατά 50% του φόρου στις συναλλαγές και φορολογικά κίνητρα για αμοιβαία κεφάλαια και επιχειρήσεις. Ο κ. Παπαντωνίου προανήγγειλε οτι μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα πάρουν το δρόμο του Χρηματιστηρίου δέκα μεγάλες εταιρίες του Δημοσίου, όπως η ΔΕΗ, ο ΟΠΑΠ, η ΗELEXPO και τα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

    [09] Σύνοδος Νίκαιας-Συνάντηση Σημίτη-Στεφανόπουλου

    05/12/2000 12:54:14

  • Για τα θέματα που θα συζητηθούν στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Νίκαια, ενημέρωσε το πρωί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Κατά τη συνάντηση αυτή ο κ. Σημίτης ενημέρωσε τον κ. Στεφανόπουλο για την αναθεώρηση της Συνθήκης του Αμστερνταμ στο πλαίσιο της διακυβερνητικής διάσκεψης και για το κείμενο συμφωνίας της εταιρικής σχέσης ΕΕ-Τουρκίας. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το κείμενο της εταιρικής αυτής σχέσης ένα βήμα πιο μπροστά απο τη Συμφωνία του Ελσίνκι. Σημειώνεται οτι στο κείμενο για τις βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες υποχρεώσεις της Τουρκίας, υπο τον όρο ενισχυμένος πολιτικός διάλογος, περιλαμβάνονται οι αναφορές για το Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές διαφορές.

    [10] Κυβερνητική Επιτροπή-Οικονομία.

    05/12/2000 09:26:18

    Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής θα βρεθούν η πορεία του Χρηματιστηρίου, οι διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά και οι πληθωριστικές πιέσεις που προκαλούν οι ανατιμήσεις του δολαρίου και του πετρελαίου. Το δρόμο του ΧΑΑ θα πάρουν μέσα σε ένα εξάμηνο περίπου 10 μεγάλες εταιρίες του Δημοσίου, ανάμεσά τους ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΗΕLΕΧΡΟ και τα λιμάνια Πειραιώς-Θεσσαλονίκης, όπως προανήγγειλε χθες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, ανακοινώνοντας επίσης τη μείωση στο μισό του φόρου επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 5 December 2000 - 12:30:26 UTC