Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-12-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καύσιμα- Νέες σημαντικές μειώσεις απο το βράδυ
  • [02] ΓΣΕΕ-Πανελλαδική απεργία.
  • [03] Νίκαια-Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-Πρωθυπουργός
  • [04] Αυτοκτονία Σφηνιά-Ολοκληρώθηκε η προανάκριση
  • [05] Αθήνα-Χριστουγεννιάτικο δέντρο.
  • [06] Ληστεία σε τράπεζα στον Κολωνό Αττικής
  • [07] Βρετανικό μουσείο -Γεύμα-Αντιδράσεις
  • [08] Χρηματιστήριο-Κατακόρυφη άνοδο
  • [09] Σύνοδος κορυφής ΕΕ.
  • [10] ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-Απεργία.

  • [01] Καύσιμα- Νέες σημαντικές μειώσεις απο το βράδυ

    06/12/2000 14:26:41

  • Ανάσα στον πληθωρισμό και στις τσέπες των καταναλωτών αναμένεται να δώσουν οι σημαντικές μειώσεις στις τιμές των καυσίμων κατα περίπου 10 δρχ. το λίτρο, που θα ισχύσουν από το βράδυ. Την Παρασκευή επίσης θα ανακοινωθεί και ο πληθωρισμός του Νοεμβρίου, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις σημείωσε ελαφρά άνοδο και διαμορφώθηκε στο 4,1 με 4,2%.

    [02] ΓΣΕΕ-Πανελλαδική απεργία.

    06/12/2000 14:26:30

  • Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία έχει εξαγγείλει για αύριο η ΓΣΕΕ αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, η συζήτηση του οποίου άρχισε χθές στη Βουλή. Εκτός απο την απεργία στον ιδιωτικό τομέα δεν θα εργαστούν απο τις 11 έως τη λήξη της βάρδιας και οι δημόσιοι υπάλληλοι λόγω της στάσης εργασίας που έχει εξαγγείλει και η ΑΔΕΔΥ, ενώ κλειστές θα είναι οι ΔΕΚΟ και οι τράπεζες. Απο τα μεσάνυχτα θα ακινητοποιηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα πλοία, τα τρένα και τα αεροπλάνα, ενώ απο την Ολυμπιακή Αεροπορία ανακοινώθηκε οτι θα γίνει μόνο μία πτήση για κάθε προορισμό. Τέλος, πεντάωρη στάση εργασίας απο τις 10 έως τις 3 το μεσημέρι εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενωσης Συντακτών σε όλα τα μέσα ενημέρωσης.

    [03] Νίκαια-Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-Πρωθυπουργός

    06/12/2000 14:26:20

  • Για τη Νίκαια της Γαλλίας αναχώρησε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός προκειμένου να λάβει μέρος στις εργασίες της τριήμερης συνόδου κορυφής της ΕΕ, που αρχίζουν αύριο. Αντικείμενο της συνόδου είναι η αναθεώρηση της Συνθήκης του Αμστερνταμ, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου υπογράμμισε οτι στόχος της Ελλάδας είναι να βγεί ενισχυμένη η ίδια όπως και συνολικά η Ευρωπαϊκή Ενωση απο τη θεσμική μεταρρύθμιση. Στη σύνοδο θα παραστεί ως προσκεκλημένος και ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης, ο οποίος θα μετάσχει στη σύνοδο των ηγετών των υπο ένταξη χωρών με τους ηγέτες της ΕΕ.

    [04] Αυτοκτονία Σφηνιά-Ολοκληρώθηκε η προανάκριση

    06/12/2000 14:26:08

  • Στον εισαγγελέα Πειραιά διαβιβάζεται σήμερα ο φάκελος απο την Ασφάλεια Αττικής, η οποία ολοκλήρωσε την προανάκριση για τις συνθήκες αυτοκτονίας του Παντελή Σφηνιά. Χθές, συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της "Μίνοαν Φλάϊνγκ Ντόλφιν" και όρισε ως νέο αντιπρόεδρο τον αντιπρόεδρο των "Μινωϊκών Γραμμών" το Μανώλη Κουλεντάκη, ο οποίος θα ασκεί προσωρινά τα καθήκοντά του.

    [05] Αθήνα-Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

    06/12/2000 14:25:58

  • Η Αθήνα προετοιμάζεται για τις γιορτές των Χριστουγέννων, ενώ το βράδυ στις 8 στην πλατεία Συντάγματος θα γίνει απο το δήμαρχο της πόλης Δημήτρη Αβραμόπουλο η πανηγυρική φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Θα προηγηθούν εορταστικές εκδηλώσεις με χριστουγεννιάτικες μελωδίες, ενω μετά τη φωταγώγηση θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα. Τις επόμενες ημέρες θα διακοσμηθούν 50 ακόμη πλατείες των επτά δημοτικών διαμερισμάτων.

    [06] Ληστεία σε τράπεζα στον Κολωνό Αττικής

    06/12/2000 14:25:49

  • Ένοπλη ληστεία, απο έναν άγνωστο έγινε το πρωί στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην οδό Λένορμαν στον Κολωνό, στην Αθήνα. Ο δράστης με την απειλή όπλου, ακινητοποίησε προσωπικό και υπαλλήλους, άρπαξε περίπου 3 εκατομμύρια δραχμές και εξαφανίστηκε.

    [07] Βρετανικό μουσείο -Γεύμα-Αντιδράσεις

    06/12/2000 14:25:41

  • Γεύμα παρατίθεται απόψε στο βρετανικό μουσείο στην αίθουσα με τα γλυπτά του Παρθενώνα. Η ενέργεια αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις ακόμα και στον βρετανικό τύπο, ενώ ο πρέσβης μας στο Λονδίνο επέστρεψε την πρόσκληση που του διαβιβάστηκε, ως απαράδεκτη.

    [08] Χρηματιστήριο-Κατακόρυφη άνοδο

    06/12/2000 14:25:32

  • Αμεσο αντίκτυπο στο Χρηματιστήριο, όπου ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών σημείωσε σήμερα κατακόρυφη άνοδο κατα 5,74%, είχαν οι χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού, στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Ο κ. Σημίτης ανακοίνωσε πενταετές πρόγραμμα αναπτυξιακής πορείας της οικονομίας για την περίοδο 2000-2004, ενω εξήγγειλε ουσιαστική μείωση των συντελεστών φορολόγησης των μισθωτών και των επιχειρήσεων. Διαβεβαίωσε οτι θα προωθηθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές και οι ιδιωτικοποιήσεις και προέβλεψε ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 5%, τα επόμενα χρόνια.

    [09] Σύνοδος κορυφής ΕΕ.

    06/12/2000 09:26:42

    Για τη Νίκαια της Γαλλίας αναχωρεί το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, όπου θα πραγματοποιηθεί στο προσεχές τριήμερο η σύνοδος κορυφής της ΕΕ. Αντικείμενο της συνόδου είναι η αναθεώρηση της Συνθήκης του Αμστερνταμ και ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, υπογράμμισε οτι στόχος της Ελλάδας είναι να βγει ενισχυμένη η ίδια, όπως και συνολικά η ΕΕ απο τη θεσμική μεταρρύθμιση. Στη σύνοδο θα παραστεί ως προσκεκλημένος και ο πρόεδρος της Κύπρου, ο οποίος θα μετάσχει στη σύνοδο των ηγετών των υπο ένταξη χωρών με τους ηγέτες της ΕΕ.

    [10] ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-Απεργία.

    06/12/2000 09:26:35

    Η ΓΣΕΕ αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις έχει προκηρύξει για αύριο 24ωρη απεργία, με αποτέλεσμα να τροποποιηθούν ή ματαιωθούν δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες, τους ηλεκτρικούς σιδηροδρόμους, στην ακτοπλοϊα, στην Ολυμπιακή Αεροπορία και στον ΟΣΕ. Στην απεργία θα συμμετάσχει και η ΑΔΕΔΥ, ενω πεντάωρες στάσεις εργασίας των εργαζομένων σε όλα τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 December 2000 - 12:30:30 UTC